Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Работата е дека вака кога е во трк па од толку блиску што се вика некој може и да ти ја гаѓа раката и ајде пенал сега. Се знае што е намера кога намерно ќе ја мрде раката за да ја удри топката или ако беше подалеку па да има време да ја тргне. Од толку блиску, пуцана директно, на тоа место и особено кога веќе и помина продолжението незнам кој би судел пенал.

Само у екстремни случаи играч игра намерно со рука.
Другото се оценува според природна и неприродна позиција на руката. Овде беше неприпродна позиција на рукете на Ванџони или де шиљо незнам кој беше.
Нема никаков муабет дали беше пенал или пошто беше, едино контроверзно овде е што можеше да свири крај судијата.

Единствено нешто што може да оспори пеналов е близината на играчот што ја шутна топката, а го погоди во рака играчот пред него.

Како и да е, она од Бака беше повеќе пенал. Монтела згреши што почна да се брани по измената Бака-Куцка. Има потенцијал тимов на Милан, Јуве преморен на крај, и заслужено си победија, подобри.

Деулофеу иста мака мачи како во Евертон, све добро ке направи, му фали завршниот пас.

Почнува да станува интересна Сериа А за гледање.
Немаше баш многу избор Монтела пошо има доста повредени играчи и тоа шо го имаше на клупа го внесе, да ги имаше на клупа Бонавентура,Сусо и Локатели па да напраеше вакви измени ќе беше за критика секако.

Утакмицава беше мерак за очи, одамна вакво дерби да те држи во неизвесност до крај немам глеано( за Сериа А зборим), судиската одлука за пенал воопшто не е спорна, рака- пенал сакал нејќел не е ова ватерполо. Друго, и голот на Бака беше офсајд, 1мм - 1мм офсајд е офсајд. Така да пишав зошто дојде 95 мин предходната страна нема да се повторувам.

Само у екстремни случаи играч игра намерно со рука.
Другото се оценува според природна и неприродна позиција на руката. Овде беше неприпродна позиција на рукете на Ванџони или де шиљо незнам кој беше.
Нема никаков муабет дали беше пенал или пошто беше, едино контроверзно овде е што можеше да свири крај судијата.

Па сеа дали беше у неприродна позиција раката незнам. Коа трчаш и сакаш да затанеш у одбрабен став таму негде е раката. Плус беше ставрно блиску. Али на крај краева судија треба да има осет малце за игра, ај што веќе помина времето ама барем да беше у некоја шанса за гол.

Работата е дека вака кога е во трк па од толку блиску што се вика некој може и да ти ја гаѓа раката и ајде пенал сега. Се знае што е намера кога намерно ќе ја мрде раката за да ја удри топката или ако беше подалеку па да има време да ја тргне. Од толку блиску, пуцана директно, на тоа место и особено кога веќе и помина продолжението незнам кој би судел пенал.
Mnogu ne bi go sudele kako penal, mnogu bi go sudele, no retko koj vo 95 na 4 min prodolzenie... Vo Serie A toa moze da mu go svirat samo na Juventus, toa e toj dvoen standard. I mnogu od Milan gi citam tuka so izjavata zasluzeno pobedil Juventus JER imal jak tim i picka bil Montela, pa koj kur koga 94 minuti izgurale 1-1 pa vo 95 im svirat penal so ispucana topka vo raka od mala blizina, ako terajte si so filmot JER izmislen od nekoi Interisti :pos:

Голот на Бака мислам не беше офсајд,не може сеа да бараме влакно во јајцето дали му била копачката милиметар напред.Сепак тоа е фудбал и судиите не гледаат успорени снимки па да донесуваат одлука врз тоа.Тие тоа го гледаат еднаш и во дел од секундата треба да донесат одлука.Голот беше регуларен.

Марота зимај го Донарума, маму ти јебем. Ем Италијанец, ем наследник на Буфон.

а за овој момент што ќе изјавите господине дарко? пенал е али во 8ма минута не се свири?
214342195-1b03b5ee-ec1e-44b8-8676-257e5b3d0143.jpg

Шала на страна, Донарума стварно е цар и вистински наследник на Супермен... Само да биде здрав и успеси во кариерата, па и некад да заигра за шампионски тим :P

Сите дерби натпревари ги добија со помош на судии, која патетика од клуб.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom