Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Какви играчи бе друже ? Ако си малку реален и ако само маааалку разбираш фудбал ќе признаеш дека во Сусо и Бонавентура има 100 пати повеќе фудбал него ли во цел Интер.

Ок, извини, создадовте и две случајни шанси кога стомилионскиот Икарди ја промаши топката.
Брат не мислам сега ко децана да се објаснувам и да мерам курови, утакмицава денес ти беше слика и прилика да видиш која е разликата и кои се предностите и мааните на двата тима. Прво полувреме Милан не можеше два паса да сврзе, искрено не знам што си гледал, ама еве ако не беше така демантирај ме со факти. Перишиќ две чисти шанси, Икарди исто, Кондо после центаршутот у прво исто, Милан со никаква игра даде гол што реално многу го смени текот на мечот.

Како може бе да кажеш дека Интер без да создаде шанса даде два гола, дечко кој меч го гледаше бе?

П.с. Можда и не е се до пристапот на Милан, едноставно толку е квалитетот. Кој да изнесе топка, Абате? Куцо? Кој? Одбраната на Милан каква е бе момак? Гомез-Палета-Абате-Локатели. Ако за тебе ова е добра одбрана ондак секоја чест. Бонавентура, Сусо и Бака се ок играчи ако зборуваме за јак Милан, све друго би убил. А да, и Донарума го заборавив.

П.п.с За одбраната на Интер немам коментар, срамота е.

А зашто се бунеа за голот на Кандрева?
Да не не смеел Тони така да му пуца на малиот, да не го извади одпамет? хехехехехеехехе

@Syn

Прочитај уште еднаш друже. Пичкарски пристап од страна на Милан од почеток до крај на утакмицата ....
izvini, pogresno procitav, ali ne si vo pravo za brojot na sansi, Inter sozdade poveke priliki za gol od milan, toa e fakt, plus dadoa 2 gola, i na kraj i statisticki ete bea podobri, ali pisav za ova u fan klubot deka ne e nekoj merodaven podatok i do tolku biten ...
Inace ne e toa pickarski pristap ti sto go vikas za Milan, nego so takov roster na igraci, kapacitetot na ekipata e takov za da najidealen fudbal da e toj, cekanje na kontri, Montela tuka ne utnuva, ali preteruva so pimplanje od zadnji covek u odbrana, nekolku pati se zbunija, pogotovo golmanceto ...
Do dusa kako ne utna, utna so klasicnoto branenje na kraj i najnepotrebnoto vlaganje na Lapadula, neznam koja mu bese poentata so ova, osven mozebi igracov za korni u odbrana da pomaga, drugo objasnuvanje neam, totalno von igra e koga frlas sve na edna karta a toa e branenje rezultat.

AliNe moze Montela da igra napagacki fudbal so kuco u sredina i so lokateli, plus paleta nazad so gomez, realno i odbranata na milan sezonava e tinja, 17 gola imaat primeno, statisticki, 1 poveke od onaa na Inter a nasata e najlosa u istorija na tim.
Takviot pristap ete mu donese na kraj od denot 2 gola, kakvi se takvi se, dadoa 2 gola, bea pred pobeda, primija gol u sam finis i toa e toa, fudbal. Milan se otvara protiv poslabi ekipi, ali suicidno za toj tim e so taa odbrana kade vredat samo golmanot i romanjoli, da igra pootvoreno.
Eve udri riplej na vtorata sansa na Perisic u prvo, onaa so glava, vidi kolku samo ocajno branea Milan tuka, sramno za gledanje bese toa, sreka za vas sto utna perisic.

Брат не мислам сега ко децана да се објаснувам и да мерам курови, утакмицава денес ти беше слика и прилика да видиш која е разликата и кои се предностите и мааните на двата тима. Прво полувреме Милан не можеше два паса да сврзе, искрено не знам што си гледал, ама еве ако не беше така демантирај ме со факти. Перишиќ две чисти шанси, Икарди исто, Кондо после центаршутот у прво исто, Милан со никаква игра даде гол што реално многу го смени текот на мечот.

Како може бе да кажеш дека Интер без да создаде шанса даде два гола, дечко кој меч го гледаше бе?

П.с. Можда и не е се до пристапот на Милан, едноставно толку е квалитетот. Кој да изнесе топка, Абате? Куцо? Кој? Одбраната на Милан каква е бе момак? Гомез-Палета-Абате-Локатели. Ако за тебе ова е добра одбрана ондак секоја чест. Бонавентура, Сусо и Бака се ок играчи ако зборуваме за јак Милан, све друго би убил. А да, и Донарума го заборавив.

П.п.с За одбраната на Интер немам коментар, срамота е.

Јас ниту еднаш не реков дека Милан добро изиграл вечрва, ниту мислам дека добро изигра, ниту ми се допаѓа тоа што го играше Милан вечерва. Во секој пост што го пишав за дербиво (слободно провери) го потенцирам лошиот пристап во натпреварот и тоа што пичкарски решија се да фрлат на одбрана, а можеа комотно да ја нагазат топката и да креираат еден куп шанси.

Што се однесува до шансите што ги наброја точно е дека тие постоеа, но ниту една од нив не беше шанса до која што Интер дојде по изградена акција. Можеби имаме и различно гледиште за тоа што значи да создадеш шанса, не знам ...

Точно е дека нема кај Милан кој да изнесе топка, но тоа е само ако играме против екипа како Барса да речеме или Реал, Баерн ... Не зафракавај и ти, во секој обид да играме фудбал ние бевме потенцијална опасност по голот на Хандановиќ. Не дека нашиов среден ред/напад е некоја светска класа тука заради тоа што вашите играчи од средниот ред не беа воопшто заинтересирани за извршување на дефанзивните задачи, а за одбраната и сам си кажа. Дај да не се лажеме сеа ... 80% од нападите ви почнуваат чекајќи од Миранда да изнесе топка.

п.с Нашата vs Вашата одбрана ? Не дека ние ја имаме тројката на Јуве позади ама дај потсети се што правеа пред малку Муриљо и Миранда ... за бековите ниту имам намера да коментирам ниту би го споредил со Абате и Де Шиљо кои патем не се ништо посебно ама за Ансандли и Д‘амброзио го имаат измислено фудбалот. :)

@Syn

Што се однесува до бројот на примени голови кај Милан (17 до овој момент) да не те чуди ако на крајот на сезоната бидеме во најлошите 5-8 екипи по примени голови, но не заради тоа што имаме толку лоши играчи позади него заради нешто сосема друго. Не знам колку ги пратиш утакмиците на Милан, но кога нешто ќе тргне наопаку едноставно целиот тим се губи на терен т.е. не знае да крене рачна и да ја смири ситуацијата. Последен пример за тоа е утакмицата со Џенова, примаме гол и се се распаѓа во тимот...Палета црвен, другиве се летаат напред како ракомет да играат па сите ќе играат напад-одбрана и оп 3:0 не газат. Пред тоа на Сан Сиро слични циркузи и со Сасуоло само тогаш за среќа ја свртеа таа 4:3, Наполи таму уште на почеток ако ти текнува...од 2:0 има се враќаме на 2:2 и наивно им допуштаме да ни шибнат уште 2 гола за 4:2. Еве ти 3 утакмици на кои што сме примиле 10 голови...муабетот ми е дека одбраната не е до толку лоша за да прими 10 гола во 3 утакмици него целиот тим лошо се справува со ‘‘несакана‘‘ ситуација и ни се случуваат такви циркузи па на крај ќе имаме милион примени голови.

Последно уредено:
Ок, извини, создадовте и две случајни шанси кога стомилионскиот Икарди ја промаши топката.
Еј озбилно 2 пати Икарди ја промаши топката, треба коа игра Интер поголема топка да им дадат :pos:

Да се мочам во фудбалот проклет...реално Интер беше далеку подобар и поактивен тим на теренот и мислам дека резултатот даде тотално погрешна слика,ама тоа е дерби шо да прајш.

Додуша искрено и се очекуваше Интер да биди подобар со оглед на играчите на двата тима...смешен тим има Милан,а се наоѓа на 2-рата позиција:facepalm:..да ти ебам лигата умрена..како успева Монтела да вади резултати со онаков умрен тим навистина се чудам..па Кучка,Абате и Палета направија 100 грешки ама штета што Интер го има 100 милионскиот ебаниот Икарди што не знај да шутни како што треба иначе секој нормален напаѓач ги казнува ваквите грешки.

Иначе Сусо играње алал нека му е..голојте двата му беа ала Меси

Одбраната на Милан каква е бе момак? Гомез-Палета-Абате-Локатели. Ако за тебе ова е добра одбрана ондак секоја чест. .
Па добро ако за тебе Локатели е одбрана тогаш сигурно мислиш дека Калабрија ни е шпиц, пошто очигледно не ги знаеш младиве наши кој каде игра :D

ж

п.с Нашата vs Вашата одбрана ? Не дека ние ја имаме тројката на Јуве позади ама дај потсети се што правеа пред малку Муриљо и Миранда ... за бековите ниту имам намера да коментирам ниту би го споредил со Абате и Де Шиљо кои патем не се ништо посебно ама за Ансандли и Д‘амброзио го имаат измислено фудбалот. :)

Сите се поарни од бекојте на Интер..и Палермо има подобри бекој од Интер..неможам да разберам како можи само Интер толку слаби играчи да наоѓа на толку влијателни позиции..ненормална работа

Па добро ако за тебе Локатели е одбрана тогаш сигурно мислиш дека Калабрија ни е шпиц, пошто очигледно не ги знаеш младиве наши кој каде игра :D
Брат на Де Шиљо мислев, се здркав. :D

Ај сеа најди видео, таму горе Жоао Марио коа му го помати паметот.

:свиркам:

Да, му напрае лажњак... ама овој два пута го сврте... a оној другиот ко шлаг дојде :icon_mrgr:
Шала на страна, добро се снаоѓа малиот, без страв игра, може да испадне солиден играч од него во иднина.

Интересно дерби.

Да не сте Барса или Реал па да се фурате со муабети "толку ви е капацитетот".
Вие сте тие што го папнавте од секоја селска екипа сезонава а демек ние сме послаби?
Пола македонски буџет вложивте на играчи а 2-2 одигравте со у-21 играчи од Милан и тоа у 92ра минута. па сеа као демек вртење муабет тука требало 6-2 за вас да биде?
Што сакате, да напаѓа и да држи посед Милан последни 20 минути при резултат 2-1?
Немој да ме јебеш бре.

Па нели имате за нијанса послаб везен ред од Интер и тоа само затоа што Монтоливо игра/ше а во другите делови од теренот сте изедначени или апсолутно подобри од Интер.
35% посед на топка, ова е срамота за тимови како Палермо и Катанија а не за Милан.
35% посед на топка, дома на дерби со тим што е 10то место.

15095522_1191540764274140_1803361985447009249_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom