Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
good old плексиглас :D
Извлекле некоја поука од градски парк :D[DOUBLEPOST=1446856761][/DOUBLEPOST]
Колку се умислени ултрасите во Италија, мислат дека светот се врти околу нив[emoji24] [emoji24]

Sent from my D2403 using Tapatalk

Брат не сери. У периоди кога на стадиони има(ло) по 20 000 публика 50% од нив се ултраси, така да имаат право да бидат умислени.
Еве на пример што е дербито Лацио - Рома без ултрасите, без тензијата, без страста, кореографиите, паролите и тн и тн ? една обична утакмица ништо повеќе.
Мора да се напомене дека после тој законот за Tessera del tifoso, скоро и да нема значителни гостувања, а порано имаше и те како. Ослабнувањето на ултрас движењето исто има одраз врз квалитетот на лигата, можеби не големо, ама сепак постои и е евидентно.
Исто така, Рома и Лацио не се најдобрите екипи у свет, ама тој натпревар е еден од најинтересните во фудбалот, баш ради таа навивачка култура по која што се препознатливи двата клуба. Такво дерби во најдобрите 5 лиги у светот, едноставно не постои веќе.

Последно уредено:
Колку се умислени ултрасите во Италија, мислат дека светот се врти околу нив[emoji24] [emoji24]

Sent from my D2403 using Tapatalk
Па кој го прави фудбалот најважна споредна работа во светот бе? Милионската популација вајда што навива за своите омилени клубови нели?
Епа на Курва Суд и Курва Норд се сместени такозвани ултраси кои имаат платено сезонски билети и се луѓе кои во своите приватни животи имаат одделено посебен простор, време и внимание за Рома и Лацио, па секоја недела од својот живот одат на стадион, а некои од нив плаќаат и се спремни да гостуваат и го прават тоа(само во последни години потешко ради проблемот со тесера).
Неможеш да кажеш дека се умислени, тие се еден од заштитните знаци по кои се препознатливи овие два клуба, тие показател дека за фудбалот се живее, неможеш ти да им скратуваш некои привилегии..
Па планот за новиот стадион на Рома е сменет ради нив, за да Курва Суд биде целосна, не со заштитни огради и прегради ..

Колку сте ограничени во размислувањето.
Ено во Шпанија, Англија, Германија не постојат такви жестоки ултраси или не се центар пажња па пак фудбал се играт.

Во Бразил главни се тие и се гледа каква им е фудбалската состојба, милион проблеми имаат по стадионите.

Јас сум да им се забрани влезот на тие хулигани, и на стадион ќе се вратат тие што нивната љубов и страст кон клубот го изразуваат на нормален начин, а не преку тепачки и малоумни песни и скандирања.

Леле голманот на Милан :eek:
Минимум 3 гола требаше да примат Милан да не беше Донарума денес.
Не можам да сфатам пред една недела да ги издоминираш Лацио на гостински терен а денес една шанса да не можиш да напрајш против екипа која во гости можеби го игра најлошиот фудбал во Италија, Аталанта во второ полувреме си се шеткаја до голот среќа батето на гол свака му част ги спаси од резил, без разлика дека не му играа двајца клучни играчи на Милан, против Аталанта на домашен терен не треба отсуството да се забележи. Черчи и Куцо се тешки просеци.

Не можам да сфатам пред една недела да ги издоминираш Лацио на гостински терен а денес една шанса да не можиш да напрајш против екипа која во гости можеби го игра најлошиот фудбал во Италија, Аталанта во второ полувреме си се шеткаја до голот среќа батето на гол свака му част ги спаси од резил, без разлика дека не му играа двајца клучни играчи на Милан, против Аталанта на домашен терен не треба отсуството да се забележи. Черчи и Куцо се тешки просеци.

Ne gi cepkaj milanezive ... ko so se suvi da ne ti se frlat ko dinga :D

Леле извини ако те заебаа на спортска, убав ви изгледаше коефициентот за 1 :icon_lol:
Пола од постигнатите голови се по заслуга на Бонавентура, ете колку не се забележува отсуството.

Пошто Милан има капацитет и клупа за да покрие отсутва. А и дека со цел тим кога игра гази.

Колку сте ограничени во размислувањето.
Ено во Шпанија, Англија, Германија не постојат такви жестоки ултраси или не се центар пажња па пак фудбал се играт.

Во Бразил главни се тие и се гледа каква им е фудбалската состојба, милион проблеми имаат по стадионите.

Јас сум да им се забрани влезот на тие хулигани, и на стадион ќе се вратат тие што нивната љубов и страст кон клубот го изразуваат на нормален начин, а не преку тепачки и малоумни песни и скандирања.

Појќе глупости у еден пост не сум прочитал одамна...
Прво недај боже да се ко навивачите у Шпанија. Уствари тамо нема навијачи на стадионите на Барса и Реал 80 % од навијачите се туристи кои незнаат основни правила на фудбал и чуле само за Меси и Кристијано
Нешто вака

_MG_8043.jpg

У Англија постојат ултраси само душичките мора да платат поскупа сезонска карта за да го гледаат Честерфилд него ли да ја гледаат Валенсија на пример,и не идат по стадиони туку се берат по пабови и бај д веј се кршат од ќутек.

У Германија немало жестоки ултраси :vozbud::icon_lol::pos::bravobe:

И да се свртимо у круг тие што ги наброја на крај у реченицата тије се ултрасите, а хулаганите се сасвим друго, тоа се ситни фракции меѓу улстрасите по големиве земји и кои се главни само у балканскиве земји и земји ко полска и романија.

Тие што својата страст кон клубот ја изразуваат, тие се ултрасите, и ако нешто не им се свиѓа и те како имаат право да протестираат..
Они се срцето на фудбалот, и фала му на бога што сеуште постојат у Италија и имаат каков таков збор, а не се кои оние од сликата погоре !!

Леле извини ако те заебаа на спортска, убав ви изгледаше коефициентот за 1 :icon_lol:
Пола од постигнатите голови се по заслуга на Бонавентура, ете колку не се забележува отсуството.
Играт против тим шо реално и со играч помалце треба да доминира Милан а не да не можи гол да дај. Бонавентура е важен играч за нив и то е проблемот моментално во тимот шо зависат од некојси Бонавентура, не е проблемот шо не победија, се дешава, ама да те доминира Аталанта на домашен терен ноу комент, отсуството на Бонавентура не треба да е никаков изговор то ми е зборот, многу се лоши Аталанта оваа сезона во гости.

за колку ми те заеба Милан бе стефи, ајде кажи на чичо, ќе те ислушам ја :icon_lol:

Пошто Милан има капацитет и клупа за да покрие отсутва. А и дека со цел тим кога игра гази.
Не гази ама сепак се држите засега, ваквите натпревари треба рутински да ги добивате без разлика дека не играл Бонавентура. Бонавентура можи да фали на дерби натпревар или на некое потешко гостување ама во овај случај како со Аталанта мислам дека не .[DOUBLEPOST=1446935047][/DOUBLEPOST]
за колку ми те заеба Милан бе стефи, ајде кажи на чичо, ќе те ислушам ја :icon_lol:
Милан кај мене в ливче не влегва макар и Берлускони да ми се јави да ми речи сигурно добиваме денес ;)

Ја имаш пишано сто посто, инаку во Италија секој може да издоминира секого, само тебе ти е изненадување што една Аталанта може да издоминира едно полувреме против Милан без Бонавентура ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom