Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.246
Поени од реакции
18.449
Џонтра и Фреди не ми се правете часни сестри. И вие гарант сте биле задоволни кога Јуве беше две сезони по ред 7мо место. Јас сум си реален, Интер ако се врати со добра работа и заслужено во горниот дел на табелата ќе им дадам рака. Ама вака како што е воден тимот последните години си го добива заслуженото и нема збор за тоа. И ако продолжи да работи така нека скапат во борбата за ЛЕ ич нема да ме погоди.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Туу па ама тренеришта наброја. Анчелоти ти е еден левел погоре од Манчини, и он знае само со јака екипа да работи.

Иначе Сампдорија беше јака кога Дел Нери им беше тренер пред да отидат у Јуве со Марота.
Мацари у неговата Сампа со оној Бонацоли наркоманот не беа ништо поарни од тоа што се сега, просек екипа.
Мацари ти е тренер за просек екипи, Реџина, Сампа, Наполи и сл.
Кој го сакаш па сега? Ти набројав учесник во финале на лш и неколкукратен освојувач? Ако тие не се тренеришта кој е? Ти на Фудбал менаџер можи?

Не ја гледаш битната слика со Сампдорија. Алегри кое место заврши со Каљари претходната сезона пред да оди во Милан? Фергусон колку години беше тежок лузер пред да освој трофеј со јунајтед. Доволно е да се види работата на некој за да знајш дали ќе го бива или не.

Дел Нери баш ти е пример за лешинар во оваа ситуација шо ќари на работата на Мацари и Марота и дека високо место не значи дека тренерот бил јак или не туку сплет на околности.

Па да де тренер за просек екипи. Мацари = интер

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
зошто мислиш така образложи?
Затоа што едноставно е премногу за играч кој изиграл една добра сезона, па и две да се незнам... Реално се афирмираше повеќе преку медиуми во последниов период одколку на терен (ова не значи дека не е добар играч) но сепак 40 милиони се премногу...во спротивно името и цената не значи многу ако еден играч не се вклопи ов целата концепција на тимот. Голем ризик е ова за ваква голема сума. Максимум 20 милиони објективно гледано, а по ова ќе видиш дека фудбалот отишол у курац. ИСтото ќе го пишев и за Мартинез од Порто доколку отидеше во Милан за 35...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Да.

Келнерот освои ЛШ (Со поклопување на сите ебани коцки во веќе спремна екипа од Жерар Улие кој што доби инфаркт чинам порано истата година) и истиот освои Ла Лига со Валенсија во 2002 кога Галактикоси и Барса дробеа се пред себе во тим во кој што најголема звезда беше Мендиета додека идиотов со подвиткана панталона нема освоено ништо и нема никад ни да освои затоа што со тактиките е застанат во 90тите. Од иста причина зашто и Луј Ван Гал нема никад ништо да освои освен ако нема екипа 15 пати појака од сите свои конкуренти како и Алегри, Манчини и остали бандити.

Тоа е тоа.

Прво Мацари врска нема од тактички измени (настрана што игра најглупава формација каде што ти требаат бекови што би орале напред и назад (Маџо да речеме беше океј али може 10 души да се набројат што би го правеле тоа добро) како и средина со машини кои што 90 минути ќе трчаат напред назад а истиот идиот пробуваше во Интер да го направи тоа со старчуги кои што повеќе од 60мин не можат да играат.
Епа тука те чекам , го гледаш и сам проблемот. Мацари е тип шо ја игра таа формација и очигледно е дека гарнитурата не му е погодена, а за тоа треба трпение, ако менваш тренери и играчи секоја сезона не знајш шо сакаш. Буквално то ти го зборам цело време. Треба интер да ја крени рачната еднаш да напрај план за следните 5 години и да почни да работи наместо да фрла пари на следното најзвучно име и да дрифта во тотално нова насока секоја следна сезона.
Да сум на место на тихиот ќе ги викнам Занети и Диего Симеоне на муабет и ќе почнам да градам со нив. Манчини е катастрофа од тренер и не треба ама ич да трошат време со него.

Ако ти е полесно, ситуацијата кај комшиите ви е уште полоша. Да бев на место на Синиша немаше ни да прифатам да се бламирам со онаква банда. Можи чоекот е ептен способен па гледа нешто таму, ама мое мислење е дека бадијала ќе си испука можност да води клуб и ќе доживеј тежок дебакл.

За келнерот не се расправам, искрено не го поштовам како тренер и баш ме интересира годинава шо циркус ќе гледаме во мадрид.[DOUBLEPOST=1434905799][/DOUBLEPOST]
Затоа што едноставно е премногу за играч кој изиграл една добра сезона, па и две да се незнам... Реално се афирмираше повеќе преку медиуми во последниов период одколку на терен (ова не значи дека не е добар играч) но сепак 40 милиони се премногу...во спротивно името и цената не значи многу ако еден играч не се вклопи ов целата концепција на тимот. Голем ризик е ова за ваква голема сума. Максимум 20 милиони објективно гледано, а по ова ќе видиш дека фудбалот отишол у курац. ИСтото ќе го пишев и за Мартинез од Порто доколку отидеше во Милан за 35...
Да бидиме реални Џофри не се експонираше само преку медиуми туку здраво си ја одработи сезонава. Нема сомнеж дека се работи за добар потенцијал. Ама 35м за потенцијал сееее ттуууу мач. Истиот муабет го праев кога Јуве фрли 20м на Мората, ама кој се шансите еден потенцијал да се реализира. 1 во 10?

Цената на Џофри е таа шо е оти сестрите од Милано почнаја да скокаат по него и самите да се натцакват. Најдебилната работа шо можи да ја напрај некој на пазар е то али шо да му прам. Во ситуацијава мислам дека Галијани е попаметен шо се откажа од трката за таа сума. Ама ајде живи били па видели кој бил во право.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Епа тука те чекам , го гледаш и сам проблемот. Мацари е тип шо ја игра таа формација и очигледно е дека гарнитурата не му е погодена, а за тоа треба трпение, ако менваш тренери и играчи секоја сезона не знајш шо сакаш. Буквално то ти го зборам цело време. Треба интер да ја крени рачната еднаш да напрај план за следните 5 години и да почни да работи наместо да фрла пари на следното најзвучно име и да дрифта во тотално нова насока секоја следна сезона.
Да сум на место на тихиот ќе ги викнам Занети и Диего Симеоне на муабет и ќе почнам да градам со нив. Манчини е катастрофа од тренер и не треба ама ич да трошат време со него.

Ако ти е полесно, ситуацијата кај комшиите ви е уште полоша. Да бев на место на Синиша немаше ни да прифатам да се бламирам со онаква банда. Можи чоекот е ептен способен па гледа нешто таму, ама мое мислење е дека бадијала ќе си испука можност да води клуб и ќе доживеј тежок дебакл.

За келнерот не се расправам, искрено не го поштовам како тренер и баш ме интересира годинава шо циркус ќе гледаме во мадрид.

Чоек, сите Итаљани се застанати со времето - не е само Мацари.

Манчини, Анчелоти (овој бар ЛШ знае да освои од време на време), Алегри, КАпело ееееееееј на кое дереџе е дојден ццц а ги корне по 20 милиона им зима да му ебам племето жабарско.

Ако си прав тренер, ќе се адаптираш на условите кои што ти се понудени.
Може да го мрзите Мурињо колку сакате ама тој човек е поим за тренер. Кога губеше го ставаше Самуел/Матераци како шпицови а не овие дебиливе недоделкани. Губи од ебаната Парма дома и вади шпиц става шпиц вади одбрана става одбрана.

Дебили.

• Ми се допаѓа
Reactions: No9

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Ова е типичен Мело трансфер за Интер. Колку и да е добар Кондогбиа во моментов мислам дека не е она што му требаше на Интер.
Наместо да земат неколку играчи кои ќе ги покријат дупките наоколу тие лупаат едно чудо пари на еден играч. Ајде секако немаат фифафер плеј ресттрикции. Ако можат нека земат уште некој па ќе биди интересно. Ама ако застанат само на него ќе го гледаме шинтер од пред 15-20 години шо пазареше калони, емревци и грешковци за дебели пари.
Тачно.

Во никој случај не може дмц играч да вреди 40 мил. па уште за неколку сезони ќе вредел 50-60 мил. кој ќе ти даде 60 мил. за играч кој игра на позиција дефанзивен средишен играч?уште Баерн кога го земаа Хави Мартинез се збореше дека се премногу 35 за него.

За Дибала мрчеа сите дека се многу 40 ама за Кондогбиа не биле,играчите како Дибала имаат поголема вредност,еве Хазард,Нејмар,Суарез,сите се тие играчи кои може да решат утакмица,дмц играч не може да ти реши утакмица,не може Кондогбиа да ти вреди колку Хазард што го платија Челзи,нема теорија.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Манчини со Интер има освоено.
  • Serie A: 2005/06, 2006/07, 2007/08
  • Coppa Italia: 2004/05, 2005/06
  • Supercoppa Italiana: 2005, 2006

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Види не знаевме :sramezliv:
Ако знаете тогаш ви паѓа во вода она со 2 титули плус. :D[DOUBLEPOST=1434907256][/DOUBLEPOST]
И Раниери ќе освоеше тогаш:D
Па реално со тој тим да , ама Манчини успеа да донесе екипата во врвот , а пред тоа секакви глупости се случуваа со Хектор Купер .

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.246
Поени од реакции
18.449
Ако знаете тогаш ви паѓа во вода она со 2 титули плус. :D[DOUBLEPOST=1434907256][/DOUBLEPOST]

Па реално со тој тим да , ама Манчини успеа да донесе екипата во врвот , а пред тоа секакви глупости се случуваа со Хектор Купер .
Ме потсеќаш на една легенда што имаше само една буква различна во никот и плус едно зборче и навиваше за Аргентина и Бразил. И за Интер исто така.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Мондонико стигнал да се расправа , а го мислев за смирен тип . :tapp: :facepalm:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
искрено дебилни ми се овие муабети мене.
Види,Кондобија ја држи сам средината на Монако,ставен е во најдобриот состав на ЛШ за изминатава сезона,а не играше финале.Има огромен простор за напредок и најважното од се,има само 22 години.За некоја сезона ако некој го бара ќе може да се дуплира сумата за која е земен.
ДМЦ сигурно нема да игра,Медел ќе игра таму или евентуално Имбула.
Ќе игра нешто понапред,но со нешто подефанзивни карактеристики,бидејќи Кова ќе лета во напад.
Друго,трансферот изнесува 35 милиони,што е сасвим ок цена ако се знае дека сњкој играч се преплатува во денешно време.Па за еден мајмун како Бејл беа платени 100 милиони,за еден просек Ламела беа платени 38 милиони,ќе трубите за Кондобија.Интер сака успех,сака да се врати во трка за Европа со новата сезона,па ако сака успех ќе мора и да плати.Играчот вреди за тие пари според мене бидејќи е голем работник,игра и напад и одбрана,технички е одлично поткован а може и да напредува уште многу многу.

Мартинез од друга страна игра во факинг португалска лига каде ривал им е само Бенфика и има 29 години.
Еве и јас викам дека не вреди тој за тие пари,ама кур ме боли.Интер на таа позиција беше многу слаб и во Кондобија добија она што Манчини го бараше,играч налик Јаја,корпулентен и технички поткован со добри офанзивни и дефанзивни карактеристики.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom