Затоа што едноставно е премногу за играч кој изиграл една добра сезона, па и две да се незнам... Реално се афирмираше повеќе преку медиуми во последниов период одколку на терен (ова не значи дека не е добар играч) но сепак 40 милиони се премногу...во спротивно името и цената не значи многу ако еден играч не се вклопи ов целата концепција на тимот. Голем ризик е ова за ваква голема сума. Максимум 20 милиони објективно гледано, а по ова ќе видиш дека фудбалот отишол у курац. ИСтото ќе го пишев и за Мартинез од Порто доколку отидеше во Милан за 35...
искрено дебилни ми се овие муабети мене.
Види,Кондобија ја држи сам средината на Монако,ставен е во најдобриот состав на ЛШ за изминатава сезона,а не играше финале.Има огромен простор за напредок и најважното од се,има само 22 години.За некоја сезона ако некој го бара ќе може да се дуплира сумата за која е земен.
ДМЦ сигурно нема да игра,Медел ќе игра таму или евентуално Имбула.
Ќе игра нешто понапред,но со нешто подефанзивни карактеристики,бидејќи Кова ќе лета во напад.
Друго,трансферот изнесува 35 милиони,што е сасвим ок цена ако се знае дека сњкој играч се преплатува во денешно време.Па за еден мајмун како Бејл беа платени 100 милиони,за еден просек Ламела беа платени 38 милиони,ќе трубите за Кондобија.Интер сака успех,сака да се врати во трка за Европа со новата сезона,па ако сака успех ќе мора и да плати.Играчот вреди за тие пари според мене бидејќи е голем работник,игра и напад и одбрана,технички е одлично поткован а може и да напредува уште многу многу.
Мартинез од друга страна игра во факинг португалска лига каде ривал им е само Бенфика и има 29 години.
Еве и јас викам дека не вреди тој за тие пари,ама кур ме боли.Интер на таа позиција беше многу слаб и во Кондобија добија она што Манчини го бараше,играч налик Јаја,корпулентен и технички поткован со добри офанзивни и дефанзивни карактеристики.