Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.

Ќе има казни за ова у секој случај.
Не дека го бранам ова расистичково/нацистичкото што се дешава по Италијанските стадиони. Ама факт е дека од сите (да речеме) модернизирани лиги у светов италијаниве сеуште имаат и ќе имаат најјака ултрас сцена (у овие модернизирани лиги не ги сметам пољаците,јужниве соседи и северниве, исто и русите). Што у секој случај е добро.
Има ривалства по италија, има тензии на секоја утакмица, има она Against modern football, има транпаренти, навивање, кореографии. Не е ко у Шпанија/Англија театар ко да дошле да гледаат.
Али ова со наци скандирања и песни, претераа фановите на Лацио.
Плус, секад е убаво да се гледа како 5000 души стојат и пеат за тимот, веат знамиња 90 минути макар и на безврска куп утакмица да е. Тоа го нема секаде, посебно не у лиги кои неколку години идат у надолна линија (ко Италија на пример).

Не дека го бранам ова расистичково/нацистичкото што се дешава по Италијанските стадиони. Ама факт е дека од сите (да речеме) модернизирани лиги у светов италијаниве сеуште имаат и ќе имаат најјака ултрас сцена (у овие модернизирани лиги не ги сметам пољаците,јужниве соседи и северниве, исто и русите). Што у секој случај е добро.
Има ривалства по италија, има тензии на секоја утакмица, има она Against modern football, има транпаренти, навивање, кореографии. Не е ко у Шпанија/Англија театар ко да дошле да гледаат.
Плус, секад е убаво да се гледа како 5000 души стојат и пеат за тимот, веат знамиња 90 минути макар и на безврска куп утакмица да е. Тоа го нема секаде, посебно не у лиги кои неколку години идат у надолна линија (ко Италија на пример).

Друже, не ми ги споредувај Англија и Шпанија жити се, барем кога станува збор за навивачите. Џабе им се полни таму стадионите, кога пошле ко во театар да гледаат фудбал. Па Комитите со 200 души на стадион, прават поубава атмосвера од Англија/Шпанија.
Види ги Авелино кога гостуваа кај нас :cuc:Ја накрцале цела гостинска трибина, и при 3-0 резултат си играат курот на стадионот. Поубава атмосвера направија од ултрасите на Јуве тогаш. Сега гледам табелата од Серија Б, трето место се(Палермо први :facepalm: ), од се срце сакам да влезат идната сезона во Серија А.

А замисли како им било на навивачите на Сасуоло пред некоја ден :LOL: . Нивниот тим игра првпат во животот во Серија А, им доаѓа Милан на гости, што до вчера можеа само на телевизија да го пратат... и му брцаат 4 гола.

ДЕЛИРИУМ :vozbud:

Шо убав пост напишав за навивањето во Англија да ви стане појасно,на крај несакајки го затворив табот и кур. Сега ме мрзи повторно,кога ќе имам слободно време ќе ви напишам да читнете малку.

Шо убав пост напишав.....на крај несакајки го затворив табот и кур.

I_know_that_feel_bro.jpg

Ставрогин e дефинитивно најголемиот фан на Парма и Хајдук кој го познавам. Со сигурност можам да кажам дека не навива за Манчестер :D
Aj za Hajduk razbiram,Jugoslavija ova ona,vozoj,utakmici sledenje i slicni sranja... ali Parma? :D

Da ne e radi toa sto Parma ja ispadna na Pobeda vo intertoto kupot vo vremeto na Kiro Gligorov?:icon_lol:

Aj za Hajduk razbiram,Jugoslavija ova ona,vozoj,utakmici sledenje i slicni sranja... ali Parma? :D

Da ne e radi toa sto Parma ja ispadna na Pobeda vo intertoto kupot vo vremeto na Kiro Gligorov?:icon_lol:

Што ти е чудно, јас познавам двајца што навиваат за Парма од времето кога имаа "страшен тим" Верон, Канаваро, Креспо, Буфон, Турам, Киеза .... и до ден денес се навивачи на Парма

Пфф, ко прв пат да го прават ова. Ќе ги казнат една утакмица без публика и *ур ги боли. Истава песна ја имаат пеено и во Англија само не знам кај точно е ова Liverpool Street, дали Ливерпул, Лондон или некој трет град, небитно у случајов. Така да, што останува за на Curva Nord. :D Иначе, песнава мислам дека не е фашистичка, туку анти-комунистичка ако не се лажам.

Пфф, ко прв пат да го прават ова. Ќе ги казнат една утакмица без публика и *ур ги боли. Истава песна ја имаат пеено и во Англија само не знам кај точно е ова Liverpool Street, дали Ливерпул, Лондон или некој трет град, небитно у случајов. Така да, што останува за на Curva Nord. :D Иначе, песнава мислам дека не е фашистичка, туку анти-комунистичка ако не се лажам.

Забранети се таквите скандирања и нацистичките поздрави по стадионите, тоа 100% . Ако не за песната заради тоа ќе го папат. Туку друго ми беше муабетот. А песната е анти-фашистичка, посветена за поддршка на револуцијата у Унгарија 1956. (тука офтопик малце)

Друже, не ми ги споредувај Англија и Шпанија жити се, барем кога станува збор за навивачите. Џабе им се полни таму стадионите, кога пошле ко во театар да гледаат фудбал. Па Комитите со 200 души на стадион, прават поубава атмосвера од Англија/Шпанија.
Види ги Авелино кога гостуваа кај нас :cuc:Ја накрцале цела гостинска трибина, и при 3-0 резултат си играат курот на стадионот. Поубава атмосвера направија од ултрасите на Јуве тогаш. Сега гледам табелата од Серија Б, трето место се(Палермо први :facepalm: ), од се срце сакам да влезат идната сезона во Серија А.

А замисли како им било на навивачите на Сасуоло пред некоја ден :LOL: . Нивниот тим игра првпат во животот во Серија А, им доаѓа Милан на гости, што до вчера можеа само на телевизија да го пратат... и му брцаат 4 гола.

ДЕЛИРИУМ :vozbud:

Искрено фановите на јуве на домашен терен и не се кој знае што. На гостувањата они праат супер и атмосфера и све(можеби и меѓу топ 3 ултраси у италија се кога гостуваат). А и искрено делува кога се гледа утакмица дека се бучни, но затоа што се одма до терен ултрасите. Замисли ултрасите на Наполи/Рома/Лацио/Верона/Торино да беа на трибина одма до терен, без атлетски патеки, без да се у 280ти ред горе. Тоа ќе беше делириум :D . Затоа и на Џенова/Сампдорија фановите делуваат многу по гласни,еуфорични и бучни.
Ти текиња кога се запали Олимпико у Торино ОД СВОИ ФАНОВИ и кои беа истите ? Гореше тогаш, гореше :D

Ти текиња кога се запали Олимпико у Торино ОД СВОИ ФАНОВИ и кои беа истите ? Гореше тогаш, гореше :D

Ааа, тогаш кога правевме ајвар на трибини...И вашите комшики правеа едно време ајвар, ама чуден им беше рецептот. Ние ајварот го правевме со столчиња, а тие со мотор :unsure:. Ајде, сега вие сте на ред, малце да видеме што рецепт ќе биде вашиот :LOL:

Знам дека не е смешно и најверојатно ептен е тажна сликава ама не можам а да не се насмеам на сликава извадена од контекст.
Според некои шпекулации Сидорф е се поблиску до тоа да стане менаџер на Милан, и денеска официјалната фејсбук страна на Серија А ја постира сликава, и не можам а да не си го преведам италијанскиот текст на сликата како "Реакцијата на Сидорф кога дозна дека ќе треба да ги менаџира Милан"
1374730_625876574151678_2046982040_n.png

Забранети се таквите скандирања и нацистичките поздрави по стадионите, тоа 100% . Ако не за песната заради тоа ќе го папат. Туку друго ми беше муабетот. А песната е анти-фашистичка, посветена за поддршка на револуцијата у Унгарија 1956. (тука офтопик малце)

Се збуни малце, ама ок, сфатив. :D

Него, јасно ми е дека е забрането, тоа забрането е и на улица да го напраиш во Италија, Англија, Австрија и други земји (и си папаш затвор за тоа). Само ти викам, не им е прв пат, далеку од тоа, едно време им се закануваа дека ако продолжат со анти-семитистички скандирања ќе ги санкционираат, бла бла. Палестинското знаме е редовно на Curva Nord ако не се лажам. :P Затоа ти викам, ги боли цеф фановите на Лацио.

Искрено фановите на јуве на домашен терен и не се кој знае што. На гостувањата они праат супер и атмосфера и све(можеби и меѓу топ 3 ултраси у италија се кога гостуваат). А и искрено делува кога се гледа утакмица дека се бучни, но затоа што се одма до терен ултрасите. Замисли ултрасите на Наполи/Рома/Лацио/Верона/Торино да беа на трибина одма до терен, без атлетски патеки, без да се у 280ти ред горе. Тоа ќе беше делириум :D . Затоа и на Џенова/Сампдорија фановите делуваат многу по гласни,еуфорични и бучни.

Далеку се `ултрасите` на Јуве од оние на Наполи, Лацио, Рома, Интер и Милан.

А постои логичко објаснување зошто некој навива за некој клуб?

Момент е тоа, гледаш некоја утакмица, ти се допаѓа играта, дресовите, слушаш некоја интересна информација за клубот и полека почнуваш да навиваш за тој клуб.

Инаку, Парма дојде со многу добра екипа тогаш во Скопје, ги видов Турам, Буфон, Саво Милошевич, онај Португалецот што играше заедно со Фиго за репрезентацијата крило, еден куп звезди беа дојдени. Потоа Пармалат банкротира, Калисто Танци заврши во притвор, а екипата отиде на тапан. Ги продадао Буфон, Турам и Канаваро на Јуве, Креспо на Лацио ако добро памтам, Верон замина, Бенариво мислам дека се пензионираше, исто како Дино Баџо, Сенсини и Богосјан...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom