Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Јуве сезоната да ја заврши со 38-0-0 никогаш нема да бидам радосен и да ми биде мило. Ќе кажам дека заслужено освоиле али како и да е ќе си останат ѓубриња у моите очи.

Па претпоставувам дека јас и ти сме различни :cool: (а патем никаде не реков дека ќе бидам радосен)

Изгледа твојата омраза према Јуве се базира на нешто ептен големо, па да останат ѓубриња. Јас не сум го сакал Интер од никогаш поради огромното плачење. Не поднесувам некои што секогаш се жалат на другите, а не ги согледуваат своите недостатоци. Интер од кога го гледам скоро секогаш има големи недостатоци, а Морати после секој пораз друг му е крив. Всушност тој е човекот што ме натера ајде да кажам да го мразам Интер. Таков плачко и само-сожалувач не сум видел досега во фудбалот. Па кога ќе се сетам и дека прифати скудето со 3то место ми се обраќа стомакот.

Па претпоставувам дека јас и ти сме различни :cool: (а патем никаде не реков дека ќе бидам радосен)

Изгледа твојата омраза према Јуве се базира на нешто ептен големо, па да останат ѓубриња. Јас не сум го сакал Интер од никогаш поради огромното плачење. Не поднесувам некои што секогаш се жалат на другите, а не ги согледуваат своите недостатоци. Интер од кога го гледам скоро секогаш има големи недостатоци, а Морати после секој пораз друг му е крив. Всушност тој е човекот што ме натера ајде да кажам да го мразам Интер. Таков плачко и само-сожалувач не сум видел досега во фудбалот. Па кога ќе се сетам и дека прифати скудето со 3то место ми се обраќа стомакот.

Абе секој си има свои причини. Може тебе ти било дебилно што Морати прифатил титула со трето место, ама мене ми е уште подебилно што некој ги праел мутави у здрав мозок и патем местел утакмици. Така да нема потреба да си ги мериме на кој ни е поголем затоа што ќе отиде во неповрат. :)

^ Затоа и не сакав да напишам за тоа, ама малку требаше. Иначе заеби такви дисусии, бидејќи глупави се :D

Интер ќе им објасни на Рома. :icon_mrgr: А со душа ја чекам пресметката со комшиките, и таму да објасниме некои работи.

искрено ич не ми текнува Интер кога последен пат ја победи Рома :D

Јас како што се сеќавам во 10/11 вториот дел 5-3 :icon_mrgr:

значи до Јануари ќе направи 3 години како Интер нема победа (нормално ако сега во есенскиот дел ги тепаме):D

искрено ич не ми текнува Интер кога последен пат ја победи Рома :D

Де бе па вие, вечити пациенти.. Интер ви има набиено толкав комплекс, што подрага ќе ви биде победа против Интер отколку скудето или победа против Лацио.

значи до Јануари ќе направи 3 години како Интер нема победа (нормално ако сега во есенскиот дел ги тепаме):D

До сега сум гледал многу дерби мечеви помеѓу Рома и Интер, над 20 сигурно, али послатка победа од онаа во купот 2010 не сум доживеал. Цел Олимпико грмеше против Интер, играчите на Рома маваа, тепаа, клоцаа, боксуваа, а Милито и Балотели ги сексаа. Победа слатка како бајадера. :)

^и ја имам убави спомени од тоа време, зошто комплекси ? :D
еве ми текна на една утакмица кога Интер броеше до 6 :icon_mrgr:
--- надополнето: 24 септември 2013 во 01:58 ---
Де бе па вие, вечити пациенти.. Интер ви има набиено толкав комплекс, што подрага ќе ви биде победа против Интер отколку скудето или победа против Лацио.

зошто да имам комплекс од тим кој во тоа време имаше на секоја позиција по два одлични играча, тим кој од Рома секоја години го купуваше најдобриот играч, тим кој беше европски првак .. а Рома тогаш во лоша финансиска состојба, најдобриот играч летото си одеше, па истите пари се трошеа за други играчи, а некогаш и не се трошеа, јас се гордеам на тоа време што колку толку ви париравме, како така успеавме да ве победиме 2-3 пати во Куп и Супер Куп, тоа беше максимумот на таа Рома, дури и се надминуваа тогаш .. нормално жалам што со Раниери не ја освоивме титулата во 2010год. но неможам да кажам дека Интер ја освои незаслужено, се си беше ок, јбг тоа е фудбал ;)

Имам кажано од поодамна како ги рангирам ривалите, Лацио, Јувентус, Милан, Интер па Наполи, така да победа над Интер не може да ми биде помила од оние против Лацио, Јуве и Милан ;)

Рома ич не ми е омразен тим, т.е. освен Јуве никого не хејтам од Италија, али сепак таа победа во 2010 ми беше особено драга, затоа што напраивме Триплете и затоа што ја имавме една од најдоминантните сезони во историјата на клубот. А Рома како противник од увек му била незгодна на Интер, без разлика на тоа колку била слаба а Интер јак, или обратно. Рома и у времето на Мурињо знаеше да го исплеска Интер, така да за мене ко навивач Рома и не е баш посакуван ривал. :)

Ај сеа , тепале во купот еднаш 6-2 или колку и да беше и сеа радости како лш да освоиле.
Сепак, не е исто 6-2 во италијански куп и 7-1 во ЛШ
Иначе најомразени ми се Јуве ( се знае зш) и лацио оти се посеруваат местење.
Мене па секогаш кога ќе ми текне на дуелите Рома - интер ми иде слика од куп финалината каде редовно ги посерувавме на сред олимпико.Др утакмица што ми иде е онаа со голот на адриано од 40 метри од слободен(од статива мислам ). Тогаш изгубивме али ете таа утакмица ќе е памтам каде што императорот играше сам против рома.
Мене ме мачи малце моиве интер да не покачија форма и сериозно да не тргнаа во сезонава само да се покачи цената на акцииве и тохир повеќе да искешира :D Да не почнеме сеа пак по старо.
Глупости кажувам ама касно е и ми се спија.Заминав :sleep:

Ај сеа , тепале во купот еднаш 6-2 или колку и да беше и сеа радости како лш да освоиле.
Сепак, не е исто 6-2 во италијански куп и 7-1 во ЛШ
Иначе најомразени ми се Јуве ( се знае зш) и лацио оти се посеруваат местење.
Мене па секогаш кога ќе ми текне на дуелите Рома - интер ми иде слика од куп финалината каде редовно ги посерувавме на сред олимпико.Др утакмица што ми иде е онаа со голот на адриано од 40 метри од слободен(од статива мислам ). Тогаш изгубивме али ете таа утакмица ќе е памтам каде што императорот играше сам против рома.
Мене ме мачи малце моиве интер да не покачија форма и сериозно да не тргнаа во сезонава само да се покачи цената на акцииве и тохир повеќе да искешира :D Да не почнеме сеа пак по старо.
Глупости кажувам ама касно е и ми се спија.Заминав :sleep:

очигледно е :D:D
--- надополнето: 24 септември 2013 во 03:26 ---
:pos:

нормално жалам што со Раниери не ја освоивме титулата во 2010год. но неможам да кажам дека Интер ја освои незаслужено, се си беше ок, јбг тоа е фудбал ;)

2542010233057b.jpg
ASRomadefenderPhilippeMexescryingwenseeingRomalosingagainstSampdoriaItalySerieAWeek35SundayApril252010OlimpicodiRomaStadium.jpg

Он го мрази Јуве дека се најтрофејни
--- надополнето: 24 септември 2013 во 13:50 ---
Уствари сите го мразат поради тоа :icon_lol:

Он го мрази Јуве дека се најтрофејни
Уствари сите го мразат поради тоа :icon_lol:

Уствари сите го мразат зошто се лопови и местачи... Еден од најомразените клубови у свет!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom