Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Греота за Сидорф, по се изгледа несакаше да биде марионетка на Берлускони, и овој одма го смени...

Следна работа на Сидорф мислам ќе му биде некое клупче во Холандија, да се такмичи со Коку, Де Бур, Ван Бастен итн...

Греота за Сидорф искрено, ќе си играше човекот фудбал уште 5-6 години минимум. :icon_mrgr:

Берлускони уште минатата сезона го сакаше Инзаги, а со Сидорф беше непланирано, го ставија откако Алегри ја посра сезоната. Никој не му ветуваше дека долго време ќе биде тренер, а и некои од играчите не го сакаа.

De Sciglio: What Inzaghi will bring to the team? Enthusiasm, his willpower and new play style ideas.
Seedorf? Perhaps he should have listened to us more in order to try to find a bridge between his working demands and life in the dressing room. What we could have done more? We should have done more on the pitch, both for him and Allegri.

The commitment wasn't missing but the concentration was. It's true that there were some things that we didn't agree with Seedorf upon. Despite the disagreements the positions remained different, both on things that happened on the pitch and off it.

Ај со среќа на Пипо нек се угоде, Сидорф не беше шутнат толку ради резултатите него ради тоа што се испокара со пола тим. Со сите итаљанци се испокара од Де шиљо до Абате до Монтоливо и после тоа нормално дека неможе да остане у тимот, слично му се деси и на Мурињо у Реал последната сезона.

Ако не му продадат играчи и донесат некои квалитетни ја мислам може да се стигне до 3то место следната сезона. А треба да гледаат и куп да освојат пошо и онака не играат у европа.

Изгледа ги болело играчите кога им кажал Сидорф дека повеќето од нив не го заслужуваат дресот. Кларенс по се изгледа сакал летово да прави чистка во тимот, ама Берлу нема толку финансиски средства од корен да ја смени екипата, па затоа е најлесно тренерот да го јаде.

Ама сепак, со среќа нека му е на Инзаги

Изгледа ги болело играчите кога им кажал Сидорф дека повеќето од нив не го заслужуваат дресот. Кларенс по се изгледа сакал летово да прави чистка во тимот, ама Берлу нема толку финансиски средства од корен да ја смени екипата, па затоа е најлесно тренерот да го јаде.

Ама сепак, со среќа нека му е на Инзаги
Реално и Сидорф тераше формација за која немаше играчи... Хонда го играше како крило а стварно хонда нема врска со таа позиција па и затоа имаше очајни игри...Дури и Поли го играше како крило...ете тоа може за лошо да му се земе на сидорф..

Реално и Сидорф тераше формација за која немаше играчи... Хонда го играше како крило а стварно хонда нема врска со таа позиција па и затоа имаше очајни игри...Дури и Поли го играше како крило...ете тоа може за лошо да му се земе на сидорф..

Сидорф дојде среде сезона и начека раштимана банда... сигурно не очекуваш за помалце од 6 месеци да ти направи револуција во тимот

Сидорф дојде среде сезона и начека раштимана банда... сигурно не очекуваш за помалце од 6 месеци да ти направи револуција во тимот
не да направи револуција...ама бар да играше со формација за која имаш играчи...едно крило немаше во тимот а он со 2 играше и играше играчи на која не им е тоа природна позиција

И за инат на хејтерите сите голови да ни бидат од офсајд. :свиркам:

Новиот тренер на Лацио @Padroni di Roma @Smert

:icon_mrgr:
13-Stefano+PIOLI+Panini+Juventus+1985.png

Очекувам максимални 6 бода во меѓусебните дуели :D

Новиот тренер на Лацио @Padroni di Roma @Smert

:icon_mrgr:
13-Stefano+PIOLI+Panini+Juventus+1985.png
Се усреќивме со овој. Како награда за тоа што ја однесе Болоља во Серија Б свињата го зема за трнер :facepalm: Ми се одмили фудбал, претходните сезони имав некоја надеж дека ќе се опамети ама нема ништо од тоа. Последните два трансфер периоди беа на рамниште на самоубиство, јас да бев на негово мест ќе си пукав во двете колена. Го продаде Хернанес го донесе Постига и Какута :facepalm::facepalm::facepalm: (секако без пари, он тие ги обожава) кои заедно изиграа вкупно 30 мин. Сега се шпекулира дека Кандрева, Маркети, Лулич и Раду бараат трансфери (многу нормално) а он изјавува кај ќе стигне дека ќе прави тим за скудето со Баста :facepalm::facepalm::facepalm: Можеше да го земе Stefan de Vrij пред светсково за 6- 7 мил. ама он се ценкаше за 1 мил. и сега може со тој милион да се ебе во гз. Како и да е се води на лошо и Лацио го носи во пропаст, се надевам дека грешам, и го молам господ да се најде некој и да му стегне еден куршум во глава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom