Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Ништо добро не забележав од Фиорентина.Квадрадо добар играч ама многу себичен,го јаде и на Робен во најдобрите денови.
Гомез промаши зицер а имаше уште две добри шанси.
3 поени си лапнаа ама да се бранат против Катанија на домашен терен е доста чудно.:eek:

не е до толку се бичен првиот гол негова асистенција беше, за вториот квадрадо издрибла 2ца и му подаде на гомез мислам беше кој ја утна топката и додје пизаро он после лажњак и гол

Nastrana smesniot promasaj, Gomez ke bide najgolem flop ovaa sezona vo Italija...

Kvadrado ako ja sredi glata i ako prestane da bide cirkuzant, za godina-dve ke bide vo top5 krila vo evropa.

а Љоренте? :D
и баш ме чуди шо виде циркузантско у Гвардадо?

не е до толку се бичен првиот гол негова асистенција беше, за вториот квадрадо издрибла 2ца и му подаде на гомез мислам беше кој ја утна топката и додје пизаро он после лажњак и гол

не го зимате кај вас? :)

Ова Лука Тони не го промашува :D
7d7a35f1a9707a4e983f94ef901d043b.gif

Не го гледав натпреварот, ама Гомез стварно промашил празна статива :eek:.

Сепак тоа може секому да се случи, не е толку страшно, страшно е ако Гомез играл лошо и не се вклопил во играта и тактиката. Тогаш може да има проблеми Монтела. Куадрадо е многу квалитетен играч ама како и скоро сите како него, малку е себичен. Сепак како и да играла Фиорентина, старт со победа е секогаш одлична работа (y)

Не го гледав натпреварот, ама Гомез стварно промашил празна статива :eek:.

Требало да ја наполнат стативата а не така празна да ја остаат, не е навикнат Гомез на празни стативи.

Требало да ја наполнат стативата а не така празна да ја остаат, не е навикнат Гомез на празни стативи.

Можеби од таму каде што си не се користи ваков израз, ама кај нас на празна статива се мисли кога на линијата нема голман :D

Де Лаурентис ќе го тужи регионот Кампањо: за повредата на Игуаин бара оштета од 100 милиони евра

Аурелио Де Лаурентис, првиот човек на италијанскиот калчолигаш Наполи, каде игра македонскиот репрезентативец Горан Пандев најави дека ќе го тужи италијанскиот регион Кампањо поради повредата на аргентинскиот напаѓач Гонзало Игуаин, кој летово дојде во Неапол од Реал Мадрид.
Аргентинецот викендов одмараше на Капри и при еден пад од јахтата, го главата удрил во карпа, при што се повредил. Игуаин, кој за 37 милиони евра дојде од Мадрид има скршеница на вилицата и десет конци на лицето. Поради сето ова, Де Лаурентис најавил тужба во која бара неверојатна оштета од – 100 милиони евра.
Сето тоа е, како што најави првиот човек на наполитанците, поради фактот дека Игуаин ќе пропушти неколку мечеви додека не закрепне.
„Не сум се видел со Гонзало, но сакам да ја видам таа повреда и да видам дали може да го тужам регионот Кампањо и Капеи. Без разлика дали сте актер, фудбалер или обичен човек, кога ќе одите во болница, за вас мора добро да се погрижат. Јас видов фотографии и ќе барам од адвокатот да бара оштета од 100 милиони евра. Парите ќе ги дадам во хуманитарни цели“, изјави Де Лаурентис.

:facepalm:

Шок: Алегри ја напушта клупата на Милан

„Утре наутро најверојатно ќе поднесам оставка ќе одам на море и ќе се одмарам цела година. Уморен сум од сите критики, се што ќе направам не чини, секој ден ме сменувате вие новинарите. Имам одличен однос со Берлускони и Галиани, но навистина сум уморен од нападите кои доаѓаат од надвор. Сега одам да спијам и утре ќе одлучам“

Шок: Алегри ја напушта клупата на Милан

„Утре наутро најверојатно ќе поднесам оставка ќе одам на море и ќе се одмарам цела година. Уморен сум од сите критики, се што ќе направам не чини, секој ден ме сменувате вие новинарите. Имам одличен однос со Берлускони и Галиани, но навистина сум уморен од нападите кои доаѓаат од надвор. Сега одам да спијам и утре ќе одлучам“
Milan Thrash PSV But Allegri is Still Angry

AC Milan thrashed PSV 3-0 tonight thanks to 2 surprising goals from Kevin Prince Boateng but it seems that Max Allegri is still angry at the pot-shots Italian media keeps taking at him.

“We have gone through the qualifying round and now we will play in the Champions League.Tonight, the comeback that we started in Serie A in January has been concluded.”

“The boys fought hard. PSV are a good team with great technique and we struggled at the start of the second half. There was some tension and anxiety, but the boys defended well and we had only a few risks after the break.”

Furthermore Mr.Allegri addressed the rumors that he was going to be replaced.

“This has been going on for a couple of years, so perhaps I’ll resign tomorrow morning. I’ll think about it tonight. I am a little annoyed as I read things that are being written and i think that people need to be more objective. There needs to be respect for other people’s work but I enjoy this.”

“I am satisfied with the performance but i am angry tonight. I am very angry. Fortunately we win a game occasionally and the lads allow me to have some fun too but they are trying to make me angry from the outside, it doesn’t work.”

“From the inside i have good rapport with the president, Galliani and the players, still some people like to write rubbish. Maybe they should come take my place and see if they can get the results that I have got. I say this because every now and then you have to set some limits.”

“I am very happy with what the lads did, they gave a great evening to me, the fans and the President. I also thank the supporters, who stood by us during difficult moments.”

Прво верувам дека Алегри бил саркастичен а најверојатно ова е дуел Алегри vs Бобан.

Бобан веќе подолго време го пецка Алегри преку изјави и на овој му има прекурчено веќе најверојатно.

Алегри нема да си замине утре :icon_lol:

Milan Thrash PSV But Allegri is Still Angry

Прво верувам дека Алегри бил саркастичен а најверојатно ова е дуел Алегри vs Бобан.

Бобан веќе подолго време го пецка Алегри преку изјави и на овој му има прекурчено веќе најверојатно.

Алегри нема да си замине утре :icon_lol:

Aко ве остаи случајно, ќе наебете гадно.. Нема слободни тренери, едино дедо Земан :P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom