Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Анелка мислам дека има изиграно во Сериа А само десетина минути.
Додека другиот е добар. Сигурно има некаде 7-8 настапи, од кои би требало на 4-5 и цели да ги изигра. Но, такви работи како голови и асистенции, се доста тешка работа за достигнување. Доволно се настапите.
Битно и тој се приклучи на клапата што го напуштија Арсенал и освоија нешто, три утакмици, три, му е гајле:oops:

Уште сега -50 мил од неиграње ЛШ оваа сезона и следна, ќе имаат поголеми долгови од -70 на -120 ќе идат.
А и не знам какви трансфери очекувате да имате со ваков минус. Освен Морати ако не извади нешто од џеб или да го продаде Ханданович за да купи 2-3 играчи.
Па прочитај една две страни претходно и ќе видиш што имам пишано, да донесеме гатачка да ни забае малце и да се молиме на Господ некако да се протнеме во ЛШ за следна сезона. Е сеа постои и веројатност играчите што ќе дојдат без разлика на тоа какви анонимуси се да бидат погодени трансфери, барем дел од нив и тука да се поклопат коцките. Само ова малце тешко ќе иде кога е Интер во прашање.

Ако е за јавноста е добро, ама тешко ако не е. Кога ќе го слушнам "игравме добро" :facepalm:... Интер нема играно добро во цела 2013 што се вели, тој дури некогаш и ги фали играчите и отворено си кажува дека стварале шанси, не знам што, тресе тешки глупости... Па со Аталанта тој непостоечкиот пенал кој го досудија за Аталанта на 3-1, за да смалат на 3-2 и после Денис опна уште 2 гола, после натпреварот Страма, само зборува за пеналот, а не гледа неговиот тим во одбрана не знае да се движи. Си ги покрива очите пред недостатоците и секогаш окривува други. Барем така го прави на микрофоните...

А зошто не Мацари? Иако е идиот, не е лош тренер...
Страма е марионетка на луѓето од “горе“, па капитенот наш е постар од тренерот. :facepalm: Што ќе му кажат Морати и Бранка тоа прави. Страма проба во есенскиот дел да ја сврти ситуацијата со Снајдер во негова корист и корист на Снајдер ама кога спискаа газдите ондак мораше да заќути и да мава деманти. Очигледно имаа намера да го продадат Снајдер и тоа е тоа. Токму тоа не ми се свиѓа во Интер, што некој диригира од горе, а другите му се марионетки. Што не правеа вака кога беше Мурињо тренер? Мур имаше све на клоци да ги дигне сите до еден, он не трпи ни притисоци ни многу попување врз глава, па ете затоа и ќе си иде од Реал, му се мешаат во работата и многу јасно дека човекот ќе си иде. Едно е сигурно, Бранка си оди летово, фала Богу се тргна шлепачов од тимот, башка некој од скаутите на Удинезе е потпишан, а за нов спортски директор се збори дека најверојатно ќе биде Леонардо, оној од ПСЖ, дури пред недела дена излезе и официјална информација за ова па после демантираа ко демек нема ништо бла бла... Ако дојде Лео мислам дека Интер ќе застане на нозе од следната сезона, нормално нема одма титула да освои али сигурно нема да има сезона како оваа.

http://farm8.staticflickr.com/7055/8689481350_e676890028_o.gif
погледните како го поздрављаат англискиот шампион, а како вие пишувате за италијанскиот.
Тоа е традиција во Англија, не е ништо чудно тука.
Инаку гледам сум заборавил, еве официјално им ја честитам титулата на фановите на Јувентус, Бјанконерите доминираа во секој аспект и ниту еднаш не го доведоа во прашање првото место освен во првото коло каде Интер беше пред нив ради подобрата гол разлика. :D Стварно презаслужена титула, наредна година се надевам ќе биде поконкурентно првенството и ќе гледаме понеизвесен финиш. :)

http://farm8.staticflickr.com/7055/8689481350_e676890028_o.gif
погледните како го поздрављаат англискиот шампион, а како вие пишувате за италијанскиот.

Ова го нема во Италија? Знам еднаш видов ама не ми текнува баш,дали Милан на Интер или обратно Интер на Милан го праеше ова.

Ова го нема во Италија? Знам еднаш видов ама не ми текнува баш,дали Милан на Интер или обратно Интер на Милан го праеше ова.

26985_1310895927404_5330417_n.jpg

Тогаш поради освоеното светско клубско првенство од страна на Милан имаше guard of honor..инаку за шампион на Италија не прават вакви работи

Во 2007, Милан кога освои Светско клупско првенство... Веднаш неколку дена после тоа беше дербито и играчите на Интер кога направија ова, што е на сликата над мене :P.
Инаку, 2-1 победи тогаш Интер. За Милан даде гол Пирло од слободен удар, а за Интер даде гол Круз, а другиот не ми текнува во моментот :D

Во 2007, Милан кога освои Светско клупско првенство... Веднаш неколку дена после тоа беше дербито и играчите на Интер кога направија ова, што е на сликата над мене :P.
Инаку, 2-1 победи тогаш Интер. За Милан даде гол Пирло од слободен удар, а за Интер даде гол Круз, а другиот не ми текнува во моментот :D

Камбиасо му ја стегна од 30 метри каде Дида глумеше циркузант:D

ANDREA PIRLO's Autobiography : -“I was already imagining myself in the white jersey of Real Madrid. Then my agent called to tell me that Galliani had stopped the move. I rushed to Milanello and met Galliani. My agent kept telling him that Andrea wants Madrid but Galliani said “No, he is not going anywhere.”
“Galliani gave me a new 5 year contract and told me to write any salary amount that i wanted. After a lot of thought i signed the contract. After turning Madrid down I had to lie about the whole thing and tell the media that “I love Milan and I am happy at Milan.”
“I was very upset after all of this as Madrid are better than Milan. That Club has more charm than Milan. It has a better future and in every way they are better than Milan. When the season ended, we won the Champions league. That comforted me a little or the year would have been a disaster.”

каков кретен....вака се заблагодарува на тимот кој го направи пирло она што е денес...Да не беше Милан ГОЛЕМИОТ пирло сеа ќе се шеташе по тимови како Бреша лече емполи и слични на нив...алал да му е

Juventus locked up the Scudetto on Sunday, so Paul Pogba's absence won't hurt their quest for a 29th (or 31st) Serie A title, but the Old Lady will still have to play the rest of the season without the midfielder. He was shown a straight red card for spitting at Palermo defender Salvatore Aronica and has been suspended for the final three games of the season.

Me2 Среќен си сега? :icon_lol:

Juventus locked up the Scudetto on Sunday, so Paul Pogba's absence won't hurt their quest for a 29th (or 31st) Serie A title, but the Old Lady will still have to play the rest of the season without the midfielder. He was shown a straight red card for spitting at Palermo defender Salvatore Aronica and has been suspended for the final three games of the season.

Me2 Среќен си сега? :icon_lol:
Само 3 натпревари? Да беше во Ангија 5 не му бегаа :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom