Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
2004 никој ама никој не очекуваше Порто да осови.... порто да беше голем клуб али сепак не беше Јуве, не беше Ко милан, Манчестер, Ливерпул, Арсенал на Анри, Точно е дека после тоа освои со големи имиња титули али точно е и дека после него имаше тренери на истите тимови па пак го немаа успехот на мурињо... На интер им донесе титула што 45 години се мачеа повторно да ја освојат.... Постави основи за Челзи да се вивне во врвот на европскиот фудбал како што никад челзи не бил порано.... Ја прекина Доминацијата на Барса во Ла Лига .. па ќе повторам нешто што повеќе тренери со скоро истите тимови не успеаа да го направат тоа... Башка Петровиќ и Јенеи не остнаа на Врвот во европскиот фудбал...нешто што мурињо му успева и ден денес...затоа Многу со право го сметаат Мурињо за еден од Најдобрите тренери во историјата.....Не е најдобар...али сепак е тука негде....
Јас не го негирам успехот на Мурињо, само кажувам дека се уште му е рано да се стави во категоријата со најголемите светски тренерски имиња. На тоа што толку му се величи успехот со Порто, јас само му правам паралела со Петровиќ и Јенеи кои исто така ги изненадиле "големите" и освоиле со далеку послаби играчи отколку што имаше Порто на Мурињо. Кога ќе ја заврши кариерата ќе можат на хартија да се стават сите успеси и неуспеси и да се збори дали бил добар тренер или не го бивало. Не може сам да си дава прекар, специјален, а ни 10 години не е во тренерската работа.

Јас не го негирам успехот на Мурињо, само кажувам дека се уште му е рано да се стави во категоријата со најголемите светски тренерски имиња. На тоа што толку му се величи успехот со Порто, јас само му правам паралела со Петровиќ и Јенеи кои исто така ги изненадиле "големите" и освоиле со далеку послаби играчи отколку што имаше Порто на Мурињо. Кога ќе ја заврши кариерата ќе можат на хартија да се стават сите успеси и неуспеси и да се збори дали бил добар тренер или не го бивало. Не може сам да си дава прекар, специјален, а ни 10 години не е во тренерската работа.
епа тоа ти викам... за 10 години мурињо има успеси што му овозможуваат тоа... и па ќе кажам Петровиќ и Јенеи после тоа ги снема..т.е немаа позначајни успеси во поголеми екипи... Нешто што на Мурињо му успеа... Резимето негово дозволува такви работи...и стварно ми е глупо шо Конте го рамнат со Мурињо па дури и подобар го прават...ако е за така шо викаш со послаби тимови па ондак Конте лани помина непоразен ради тоа шо не играше ЛШ...ова е исто ко шо викаш ти дека мурињо со големи клубови напраил успеси и дека повеќе е ради нив него ли тренерски способности на мурињо.... ја сфаќам дека сте за јуве и дека го браните Конте..али треба малку и реалност... затоа и викам прерано е за Конте така да се понаша бидејки го нема тој авториртет во фудбалска европа...треба да го заслужи прво....

Па незнам ... 2 титули во ЛШ, една тројна круна, титули од Италија, Шпанија и Англија, еден од ретките е и со тоа и со тројна круна ... има освоено повеќе од неколку тренери кои веќе се дел од најголемите светски тренерски имиња. Ако со тие успеси не заслужува да е таму ондак незнам стварно што треба да направи, што има врска ако е '' рано '', тоа доволно говори за него, што за толку мал временски интервал ко менаџер успеал да освои толку многу, oд аспект на клупски фудбал, освоил повеќе од Хидинк, Липи, Анчелоти, Раниери, Kaпело, Венгер, ги надмина за ко што велиш ти, 10 години ко менаџер, што е малку.

Дал ти одговара или не, веќе е дел од елитата, не мора да се чека повеќе, еве сеа комотно може да си ја заврши кариерата, ќе остане еден од најтрофејните тренери во историјата на клупскиот фудбал, со само 10 годишно искуство ко тренер.
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 05:38 ---
Инаку за Најдобар, нема најдобар, ко што вели Мурињо, ја не сум најдобар менаџер, ама нема ни подобар од мене, далеку е ова од егоманијакална изјава, едноставно така е, има низа генијалци у елитата и то је то, излишно е да се збори кој е кој, освен за еден, за кого Мур вели дека тој е Шефот, така и го вика, the Boss, се знае, Ферги.

За џабе се карате се знај кој е најдобар.
543770_4325798502904_846370075_n.jpg

Додека Ферги џвака мастики мајсторот пуши пура на центар :cool:

sto se smees be zelen eden od vcera pocnal fudbal da gleda ke mi kazua murino bil najdobar :pos: si gi gledal li ti... Jock stein, Otmar Hitzfeld, Govani Trapatroni, Erst hapel

“If I am a liar then Rafa Benitez is thin.”
Marco Materazzi reveals his inner Mean Girl

“I wouldn’t have reacted that way to a referee. I’d have gone home and smashed a wardrobe.”
Tune in next week for Maurizio Zamparini’s handy hints and tips

“I did not sign Mario Balotelli as a political statement. I signed him because he scored two goals against Germany and made them cry, unlike Prime Minister Mario Monti who made the Italians cry.”
Silvio Berlusconi will also let off fireworks in the bathroom of the EU

“We can be the Mohican Strikers!”
Stephan El Shaarawy prepares to fight Mario for the locker room supply of hair gel

“We paid the price at Napoli when for the first 10 minutes we were basically on a guided tour of the stadium.”
Torino Coach Giampiero Ventura got lost in the gift shop

сите

Па незнам ... 2 титули во ЛШ, една тројна круна, титули од Италија, Шпанија и Англија, еден од ретките е и со тоа и со тројна круна ... има освоено повеќе од неколку тренери кои веќе се дел од најголемите светски тренерски имиња. Ако со тие успеси не заслужува да е таму ондак незнам стварно што треба да направи, што има врска ако е '' рано '', тоа доволно говори за него, што за толку мал временски интервал ко менаџер успеал да освои толку многу, oд аспект на клупски фудбал, освоил повеќе од Хидинк, Липи, Анчелоти, Раниери, Kaпело, Венгер, ги надмина за ко што велиш ти, 10 години ко менаџер, што е малку.

Дал ти одговара или не, веќе е дел од елитата, не мора да се чека повеќе, еве сеа комотно може да си ја заврши кариерата, ќе остане еден од најтрофејните тренери во историјата на клупскиот фудбал, со само 10 годишно искуство ко тренер.
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 05:38 ---
Инаку за Најдобар, нема најдобар, ко што вели Мурињо, ја не сум најдобар менаџер, ама нема ни подобар од мене, далеку е ова од егоманијакална изјава, едноставно така е, има низа генијалци у елитата и то је то, излишно е да се збори кој е кој, освен за еден, за кого Мур вели дека тој е Шефот, така и го вика, the Boss, се знае, Ферги.
Нема ништо невообичаено во тоа да се освои титула со Реал. Капело таму двапати отиде и двапати се врати со титулата. Друга работа, викаш дека има освоено повеќе од Липи. Липи не шетал по лигите како Мурињо ама има неколку титули со Јуве во Серија А, една ЛШ а има и нешто што Мурињо го нема, СП. Пак ќе речам, јас не му ги негирам успесите ама не ми е јасно зошто сето тоа сакате да го претставите, wow месијата освои со Интер? Зарем Интер е толкав аутсајдер во европски рамки и ни во најлудите сништа не сте помислувале дека може да освои ЛШ? За успехот со Порто се изјаснив претходно и го споредив со успесите на Звезда и Стеауа а што се однесува до Реал, срамота е три години да е во Шпанија како тренер на најтрофејниот клуб во историјата на фудбалот и да си отиде без трофеј.

Нема ништо невообичаено во тоа да се освои титула со Реал. Капело таму двапати отиде и двапати се врати со титулата. Друга работа, викаш дека има освоено повеќе од Липи. Липи не шетал по лигите како Мурињо ама има неколку титули со Јуве во Серија А, една ЛШ а има и нешто што Мурињо го нема, СП. Пак ќе речам, јас не му ги негирам успесите ама не ми е јасно зошто сето тоа сакате да го претставите, wow месијата освои со Интер? Зарем Интер е толкав аутсајдер во европски рамки и ни во најлудите сништа не сте помислувале дека може да освои ЛШ? За успехот со Порто се изјаснив претходно и го споредив со успесите на Звезда и Стеауа а што се однесува до Реал, срамота е три години да е во Шпанија како тренер на најтрофејниот клуб во историјата на фудбалот и да си отиде без трофеј.
45 години чекаа на трофеј интер....така да отприлика интер и беше аутсајдер... Па и башка не е срамота за Реал да не освои титула пошо сите знаеме дека ова е времето на една од најдобрите екипи во историјата на фудбалот т.е Барса ...
За Липи свака част али мубетот е што Липи во првите 10 години на својата кариера ги нема успесите на Мурињо....Тоа е она што го прави Мурињо Посебен...или The Special One...за краток период многу титули со различни екипи... :)

Еве јавно се извинувам за тоа што тролав за Конте.Он е 2-3 пати поголем тренер од сите шо се моментално во Италија и за Мурињо го има измислено фудбалот!Уште и Лига Шампиони коа ке освои,веке и Фергусон ке биде мало дете за овој фудбалски гениј!!!
:cautious:

45 години чекаа на трофеј интер....така да отприлика интер и беше аутсајдер... Па и башка не е срамота за Реал да не освои титула пошо сите знаеме дека ова е времето на една од најдобрите екипи во историјата на фудбалот т.е Барса ...
За Липи свака част али мубетот е што Липи во првите 10 години на својата кариера ги нема успесите на Мурињо....Тоа е она што го прави Мурињо Посебен...или The Special One...за краток период многу титули со различни екипи... :)

Другар, Липи за 8 сезони во Јуве 4 пати играше во финале на ЛШ, исто колку што има финалиња и Фергусон за 20 и кусур години, Липи е бог за Мурињо а посебно за дефанзивна тактика.

Е сега Конте сеуште е далеку,далеку зад Мурињо но факт е дека Конте најмногу потсеќа(или го копира) Мурињо во моментов од сите тренери.

Другар, Липи за 8 сезони во Јуве 4 пати играше во финале на ЛШ, исто колку што има финалиња и Фергусон за 20 и кусур години, Липи е бог за Мурињо а посебно за дефанзивна тактика.

Е сега Конте сеуште е далеку,далеку зад Мурињо но факт е дека Конте најмногу потсеќа(или го копира) Мурињо во моментов од сите тренери.
Анчелоти играше 3 во рок од 5 сезони од кои 2 победи....значи тоа боље е ?

Анчелоти играше 3 во рок од 5 сезони од кои 2 победи....значи тоа боље е ?

Зошто да не, ако гледаме така тимот на Анчелоти од 2003 би го победил секој тим кој Мурињо го тренирал до сега. Како што кажаја пред мене, Мурињо е најдобриот мотиватор и можи од секој играч да извади 110% но никогаш не можи да направи континуиран успех или пак да се носи тактички со Анчелоти или со Липи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom