Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
И Фиорентина ќе си отидеш у ЛШ ако италијанците го задржеа тоа 4то место ама јбг, штета што квалитетен тим ко Фиорентина нема да игра во Лш ама пополека пополека можат да стигнат до таму бидејќи имаат добар проект а и ЛЕ е добро за да си ги тестираат можностите според мене.
Лш е преголем залак и евентуален дебакл би го нарушил проектот кој мене искрено ми се допаѓа..

Милан не е незаслужено во ЛШ но да не се убедуваме сега..

п.с Честитки за Касано за одличниот тим и лично тој изјави дека отишол во тим кој имал проект и шампионски амбиции

Па интераши ако ова ви е проектот, тогаш алал вера

Inter now have to play the Coppa Italia preliminaries in August because they failed to finish in top 8. #PazzaInterOdiala

Барем нема досадно да ви биде, порано ќе почнете да го следите клубот

Бацки :*

Ej pa najtesko ni bilo haha, abe treti se Milan, ne osvoija Titula i slicno, neznam zasto uopste fan na Inter bi se zamaral so tim sto se bori za LS i vo istoto uspeal ( a gi ima dosta ), bez razlika dali nacinot bil ok ili ne. Kvalifikacii za LS se pobogu, pa lani Milan DIREKTEN plasman imaa vo LS pa u edno leto Ibra i Silva kaput, im go spopikaa na fanovite ko da nema utre a im vetuvaa proekti i mister hiksovi, neznam zasto uopste ova treba nas da ne tangira i u stil, krivo da ni bide, ne gledam nikakva osnova najiskreno momci, a i pa ne gledam osnova fanovi na Milan ej, MILAN alo, fudbalski gigant i poim, da se raduvaat ko mali deca, da se sitat i da teraat na zaebancii za ova, a ustvari vtora godina po red osvojuvaat isto tituli ko i Kaljari, 0, i posle doolgo dolgo vreme se prva ekipa koja go imala Ibra u tim a na krajot nisto ne osvoile. Pa za tim od vakov kalibar i golemina, sezona ko ovaa e Posrana, za Inter muabet da ne praam, ama pak, filingot e toj koga na krajot so tashak u raka ostanuvaat.

Abe Milan ovoj period na uzasno Kalco, so Ibra u tim, trebase da dominiraat i da dojdat do vtora zvezda na dres, a ne da gi stavaat navivacite na nivoto na navivacite na Katanija ili drugi vtoro i tretorazredni klubovi, da slavat plasman vo, khm, kvalifikaciite vo ligata na sampionite.

Syn
Не испревртуај пеер :D

Си тераме сеир за Касано ако ова се однесува за мојот пост инаку никако не се радувам на 3то место ко што ти не се радуваш на 9то пошо тимот ти имаше поставено доста повисоки стандарди.

Само битно беше за Милан да отиде во ЛШ за да го собере кешот и да продолжи со проектот што е планиран ваљда.

Инаку за Касано се знае....

Само битно беше за Милан да отиде во ЛШ за да го собере кешот и да продолжи со проектот што е планиран ваљда.
Lani igraa vo LS, i uz put, kaj gi prodadoa Ibra i Silva, pa i od nivnite plati se oslobodija, muabetot e, do koga ke si dozvoluvate da vi vregaat vaka inteligencija. :)

Рома требаше да влезе место Удине бидејќи и они полека почнуваат да ја обновуваат екипата и повеќе би направиле во Лига Европа за разлика од Удинезе кој сега за трансфер периодниот рок ќе ги продадат нивните таленти само да се напунат со пари а екипата кој ја ебе.

Удинезе веќе 3-4 години си ги продава талентите цело време, па после наредната година пак влегува во топ 5. Тоа кажува многу за останатите тимови. Не е битно кој би направил повеќе во европски купови, битно е кој завршил погоре на табела и заслужил да оди. Ако поголемите клубови сакаат да направат нешто повеќе од Удинезе, нека го испотат гзот, нека завршат пред Удинезе на табела, па после нека направат нешто повеќе. Тука пред се мислам и на Лацио, на кого Удинезе веќе трета година по ред му зима место во европски купови. Претходните години тоа беше за Лига на Шампиони, а сега за Европа Лига.

Иначе... Лотито, пизда ти материна, не мораше да ја шиткаш утакмицата со Каљари откако виде дека Удинезе води и нема шанси да бидеме пред нив. Сега и Рома заврши пред нас. Све да ти умре!

Ништо, сега последен воз за Европа Лига е преку купот. Важноста на тоа финале што ќе се игра за неколку дена е уште поголема поради тоа што е против Рома.

Lani igraa vo LS, i uz put, kaj gi prodadoa Ibra i Silva, pa i od nivnite plati se oslobodija, muabetot e, do koga ke si dozvoluvate da vi vregaat vaka inteligencija. :)
Секој си има различни размислувања, нели?

Милан не е во толку лоша ситуација да не може да се крене пак...се средуваат некои работи шо интер допрва ќе треба да ги средува

Не е се сјајно во Италија а и ти знаеш какви времиња за фудбалот се дојдени во таа земја..

Syn
Не испревртуај пеер :D

Си тераме сеир за Касано ако ова се однесува за мојот пост инаку никако не се радувам на 3то место ко што ти не се радуваш на 9то пошо тимот ти имаше поставено доста повисоки стандарди.

Инаку за Касано се знае....
У кој смисол сеир за Касано? Ако терате сеир дека тимот на Касано не успеал сезонава тогаш ок, али ако терате сеир за игрите на Касано не сте во право. Последниве 2 месеци е повреден а пред тоа пружаше одлични партии и беше еден од подобрите играчи на Интер. Како тим, Интер не виде зијан од Касано како што виде зијан од Переира на пример.

Ме интересира едно! Дали фановите на Милан стварно се горди на тоа што нивниот тим го освои 3 тото место? Дали стварно мислат дека е праведно и дека оваа Серија А е ОК според нив?
исто како што беа праведни двата пенали на фиорентина против милан...исто и вие ко што бевте горди на тоа... ;)

У кој смисол сеир за Касано? Ако терате сеир дека тимот на Касано не успеал сезонава тогаш ок, али ако терате сеир за игрите на Касано не сте во право. Последниве 2 месеци е повреден а пред тоа пружаше одлични партии и беше еден од подобрите играчи на Интер. Како тим, Интер не виде зијан од Касано како што виде зијан од Переира на пример.
Самите негови изјави у стил као одам во шампионски тим со проект и амбиции да освојувам титули а завршува на 9то место... тоа е тоа што овозможува сеир ко и секогаш...

Тој беше океј но и Пацини беше доста добар во Милан...

Самите негови изјави у стил као одам во шампионски тим со проект и амбиции да освојувам титули а завршува на 9то место... тоа е тоа што овозможува сеир ко и секогаш...

Тој беше океј но и Пацини беше доста добар во Милан...
Ахам, океј ондак. :) Тотално заслужен сеир не викам не, јас мислев на игрите негови се ругаш па затоа ти реплицирав. :)

Милан продаваше играчи за да излезе од долгови, пошто Берлускони не е како газдите од Интер и Јуве. Не фрла више пари за клубот. Јебига.
Јувентус се вратија од втора лига, потрошија 180 милиони на реорганизација, изградија стадион.
Интер после ЛШ секоја година се во минус и пак секоја година трошат се повеќе и повеќе.
И после пак Милан најомразен тим во Италија пошто Берлускони бил газда, ги контролирал судиите фрла пари.

патем HULK
стварно мислиш дека Јуве се многу појаки од Милан?
реално гледано Јуве имаше проблеми во групата во ЛШ. Да, победи со Челзи (кој патем немаше тренер) ама проблем му направија послабите екипи. Ги победивте селтик и бевте декласирани на двете утакмици со Баерн.
Милан исто имаше проблеми во група ЛШ. Ги победи Зенит, ама му направија проблем помалите екипи. Едната утакмица ја декласираа Барса (која првата шанса ја имаа во 80 минута), а на другата утакмица беа дупло декласирани од Барса.
Јуве направи малку повеќе од Милан во ЛШ, ама тоа не го прави Јуве две класи над Милан.
Во Милан проблемот беше на почетокот кога си заминаа столбот на одбраната и нападот. Во првите 7 утакмици имаа 8 поени чинам. После тоа Милан се стабилизира.

Секој си има различни размислувања, нели?

Милан не е во толку лоша ситуација да не може да се крене пак...се средуваат некои работи шо интер допрва ќе треба да ги средува

Не е се сјајно во Италија а и ти знаеш какви времиња за фудбалот се дојдени во таа земја..
Cekaj malku, kakvi raboti treba da se sreduvaat vo Inter doprva, a se sreduvaa vo Juve primer pred 2 leta, koga timot isto ne izbori plasman vo Evropa pa osvoija titula bez poraz ...

Abe mnogu e ednostavno primer Inter za edno leto da napravi i te kako konkurenten tim za Italija, da ne navlagam sega u muabetot kako, ednostavno e, deal with it, taka da mene ama ic ne me plasi faktot sto ne igraat vo LS i kao demek, toa ke e pricina za nekakva kocnica pri obidot da se napravi kvaliteten tim. Kaj Inter problemot e do izborot, odnosno do lugeto koi go pravat izborot, Sto e a Sto ne e za toj dres, a ne deka nemale pari i slicno, pa minatoto leto samo 40m evra dadoa, ali momentot e za Sto istite bea dadeni.

Nejse, neznam dali svakas deka Milan imaa preidealna osnova za dominacija i ispisuvanje na nova uspesna istorija so dodavanje na uste edna zvezda na dres i povtoren obid za osvojuvanjeto na LS, oni od taa osnova sega vas ve dovedoa do deredze, i toa po samo godina ipol, da se raduvate na plasman vo kvalifikacii na LS.

Toa ti e klasicno ebenje vo zdrav mozok, klasicno manipuliranje so vas, fanovite, od Milan koj trebase da dominira, so klasa igraci u tim, so Ibra koj pod difolt znaci Skudeto, do ova sega, pa ne treba be mnogu da se mozga za da se ukapira deka nenormalna digresija se desava u klubot, odnosno ne digresija ( pogresen izraz ) tuku edna premnogu ednostavna rabota tipcite uspeaa da ja iskompleksiraat i na krajot da ja Unistat, i sega pak odnovo da pocnuvaat da go sozdavaat ona sto go imaa pred samo godina dena vo situacija koga se limitirani finansiski ...

Ok, ti, ili vie, seedno, gledate pricina za radost, od moja perspektiva iskreno, takvo nesto ne gledam, objasniv i zasto, toa e. (y)

На бране илиевски најкриво му беше милан што победи кутриот како се радуваше дур губеа милан....ќе се подмачаше од радост...а на крај готов беше и да заплаче.... :)

Боље за Серија А Милан да иде у ЛШ.Фиорентина летоска се ќе продаде бла бла бла.Абе една Сиена без судии неможете да ја тепате,недај боже некој појак тим од Бањска Бистрица да ви се падне има ко партали да летате уште у 3-то коло ако не земете бар 3-4 асални играчи у одбрана и средина.Јуве не бил класи појак од Милан,пошо нас не декласирал Баерн со вкупен резултат 4-0?А вие тепавте една утакмица против умрена Барса што едвај со провлече со ПСЖ,а после од Баерн доживеа потоп дупло поголем од нас.:tapp:

Cekaj malku, kakvi raboti treba da se sreduvaat vo Inter doprva, a se sreduvaa vo Juve primer pred 2 leta, koga timot isto ne izbori plasman vo Evropa pa osvoija titula bez poraz ...

Abe mnogu e ednostavno primer Inter za edno leto da napravi i te kako konkurenten tim za Italija, da ne navlagam sega u muabetot kako, ednostavno e, deal with it, taka da mene ama ic ne me plasi faktot sto ne igraat vo LS i kao demek, toa ke e pricina za nekakva kocnica pri obidot da se napravi kvaliteten tim. Kaj Inter problemot e do izborot, odnosno do lugeto koi go pravat izborot, Sto e a Sto ne e za toj dres, a ne deka nemale pari i slicno, pa minatoto leto samo 40m evra dadoa, ali momentot e za Sto istite bea dadeni.

Nejse, neznam dali svakas deka Milan imaa preidealna osnova za dominacija i ispisuvanje na nova uspesna istorija so dodavanje na uste edna zvezda na dres i povtoren obid za osvojuvanjeto na LS, oni od taa osnova sega vas ve dovedoa do deredze, i toa po samo godina ipol, da se raduvate na plasman vo kvalifikacii na LS.

Toa ti e klasicno ebenje vo zdrav mozok, klasicno manipuliranje so vas, fanovite, od Milan koj trebase da dominira, so klasa igraci u tim, so Ibra koj pod difolt znaci Skudeto, do ova sega, pa ne treba be mnogu da se mozga za da se ukapira deka nenormalna digresija se desava u klubot, odnosno ne digresija ( pogresen izraz ) tuku edna premnogu ednostavna rabota tipcite uspeaa da ja iskompleksiraat i na krajot da ja Unistat, i sega pak odnovo da pocnuvaat da go sozdavaat ona sto go imaa pred samo godina dena vo situacija koga se limitirani finansiski ...

Ok, ti, ili vie, seedno, gledate pricina za radost, od moja perspektiva iskreno, takvo nesto ne gledam, objasniv i zasto, toa e. (y)
Милан имаше трошоци што беа многу поголеми од неговиот приход а газдата повеќе не планираше да го покрива клубот а башка и дојде онаа казна од 550 милиона евра и се мораше да се смени...

Колку и да звучи ова како перење на мозок реалноста е таа пеер и Милан и Интер мораат од почеток да градат тимови и да го вратат сјајот на Милано...

Неиграњето во ЛШ за Милан значи минус многу милиони пошто Берлускони нема да ги внесе тие од свој џеб во клубот но да повторам третото место не е причина за радости и славење за МЕНЕ пошо нормално навикнат сум Милан да е на врвот ама низ мора да се мине и низ овој период.

Инаку навистина Милан имаше основа која за жал мораше да се смени...

Него што би рекол за Ковачич? Он ми се глеа ко единствена светла точка пошо Касано и Паласио не се.

Ја мислам дека Интер има напраено многу добар избор ама мора да се попраи и на другите позиции...
Малиов има добра визија и дефинитивно може да успее ако Интер не го продадат некаде...или пак во Милан:icon_lol:

969337_10151611002032630_2138020451_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom