^^GoRiLLaZ^^
Happiness...?
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 5.755
- Поени од реакции
- 8.013
Е ако де, и лани ко судеше пак цела сезона местевме (бевме без пораз)A Firenze arbitra Tagliavento
Е ако де, и лани ко судеше пак цела сезона местевме (бевме без пораз)A Firenze arbitra Tagliavento
Ја не ни реков дека Пирло не е класа играч.... Иначе ако се лажеме ондак може да заклучиме дека само јуве му понудил договор... Значи пак ќе речам после 10 години поминати во еден клуб а после да отидеш во ривалски тој третман сегде ќе го добиеш... И пак ќе кажам Пирло не беше третиран ко ... Договорот кој го доби беше по заслуга за игрите шо ги покажа последниот период... И не ме сфаќај погрешно ...не го мразам пирло...само нигокаш нема да ја добие таа почит што другите легенди на милан ја имаат...Не реков дека не бил катастрофа. Иначе Алегри го мешам бидејќи токму неговата тактика и неговите одлуки да дреме Пирло на клупа а да играат Амбро и Ван Бомел биле клучни затоа што си отишол од Милан (види поназад линк ставив што има изјавено Пирло). Кај можел да иде? Од кај знаеш ти кој друг тим му понудил договор? Можеби проектот на Јуве му се допаднал највеќе, можеби сакал во Италија да остане ради семејството, не можеш ради тоа да го обвинуваш. А доколку Киелини падне драстично во форма, не игра како порано што играл, ние го третираме никако да не речам како , му нудиме пократки договори од Падоин, не би го кривел ама ич ако отиде во Милан.
Како што реков, Пирло покажа дека уште е класа играч и затоа вие уште повеќе го мразите. Дали му требал нов предизвик да се пронајде, дали му требал нов тренер, дали не знам што му требало, ама тој сеуште ја имал класата во него и ја покажа за само една година во Јуве, факт.
ама тие 5 на фиорентина ги видеPa da toj sudija Tagliavento lani ne go vide golot na Muntari cist kako solza ili se napravi deka ne go vide....
Грешка си. Овој судија го виде голот, но по сугестија на Ромањоли(ваљда вака беше), односно помошникот негов, т.е. никаква реакција дека било гол, голот не беше признат и играта продолжи.Pa da toj sudija Tagliavento lani ne go vide golot na Muntari cist kako solza ili se napravi deka ne go vide....
Ама чекај, ако го видел голот тогаш ќе го признаел, така? Нели е главен судија. Доколку тој бил убеден дека е гол, а нема причина да не бил бидејќи топката беше 2 метра позади гол линијата тогаш може да го игнорира помошникот и да покаже кон центарот. Со тоа што не го признал голот се докажува дека не знаел дали е гол или не е, туку само по инерција покажал со раката, а кога ја видел реакцијата на помошникот тогаш оставил играта да продолжи.Грешка си. Овој судија го виде голот, но по сугестија на Ромањоли(ваљда вака беше), односно помошникот негов, т.е. никаква реакција дека било гол, голот не беше признат и играта продолжи.
Според тоа како ја намести раката, односно кон центарот, тоа значи дека покажува дека е гол, но читај погоре и него признава.
Мики РуркАма чекај, ако го видел голот тогаш ќе го признаел, така? Нели е главен судија. Доколку тој бил убеден дека е гол, а нема причина да не бил бидејќи топката беше 2 метра позади гол линијата тогаш може да го игнорира помошникот и да покаже кон центарот. Со тоа што не го признал голот се докажува дека не знаел дали е гол или не е, туку само по инерција покажал со раката, а кога ја видел реакцијата на помошникот тогаш оставил играта да продолжи.
Ова само колку да ти ја доловам ситуацијата, не мислам на никакво местење него чисто објективно мислење, за да не почнат одма сите да ме цитираат безпотребно.
Иначе Таљавенто е гомно од судија, неможам органски да му ја поднесам таа грдата фаца, мислам дека ни Хичкок и Спилберг неможат да изрежираат таква грда и гнасна фаца.
ејј помрдни се од местоЗошто го нема Рицоли да суди и он да не има некоја казна? Единствен судија за дерби натпревар. Осеќам дека Мазолени ќе се изглупира.
Catania - Atalanta arbitro: Irrati di Pistoia (Marrazzo-Padovan)
Chievo - Inter arbitro: Peruzzo di Schio (Dobosz-Giordano)
Fiorentina - Juventus (25/9, ore 20.45) arbitro: Tagliavento di Terni (Di Liberatore-Cariolato)
Genoa - Parma arbitro: Guida di Torre Annunziata (Manganelli-Maggiani)
Milan - Cagliari arbitro: De Marco di Chiavari (Costanzo-Vuoto)
Napoli - Lazio arbitro: Banti di Livorno (Di Fiore-Passeri)
Pescara - Palermo (ore 18.30) arbitro: Doveri di Roma (Longo-Giachero)
Roma - Sampdoria arbitro: Mazzoleni di Bergamo (Bianchi-Rosi)
Siena - Bologna (27/9, ore 20.45) arbitro: Gervasoni di Mantova (De Luca-Liberti)
Може ќе биде во ваша корист.ејј помрдни се од место
ега така дa биде, многу ме гајле што ќе зборуваат тука, сакам и Рома некој пат да тепа среќно или од некој непостоечки пенал .. а ако некој од вас тука фановите се побуни на тоа, само ова ќе му го пратам .!.Може ќе биде во ваша корист.