Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
F

FuckYouAll

Гостин
Michelle Criscietello ; " Ova situacija nije normalna, ne znam šta rade Palazzi i njegovi suradnici ali ovako se ne provodi pravda "

Criscietello ; " Pa Juve je naš najtrofejniji klub, predstavljaju Italiju u najboljem svjetlu, imaju najviše navijača, ovako se ne odnosi prema svome najjačem brendu " .

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.793
Covekot sto kaza deka ke ja zavrsi karierata vo Milan ...

I sto kazal so ova ziti sve ? Ibra advokat e ? Sudija ? Pravnik ? Nesto so ova dokazal sprotivno od obvinenijata ? Nikoj ne ni negiral deka togas Juve imale losa ekipa, koj go rekol toa ? Nikoj. Toa so milion institucii i razlicni strukturi vo Italija potvrdile deka direktorite na Juve igrale prljavo, e toa e drug problem, problem za koj Ibra i ovoj tvoj citat bukvalno nisto ne kazuvaat, ostanuvaat samo praznite muabeti, prazni zasto sekogas koga vie edno ke kazete, relevantnite institucii od Italija totalno sprotivnoto go govorat i ve ubivaat u poim, a oni se onie najrelevantnite, oni go imaat posledniot zbor pa taka da ne ni vredi poveke da se vleguva vo ovie bescelni ( masonski ) muabeti..
Во однос на Конте, Палаци нема никаков доказен материјал освен зборовите на Каробио кој 4 пати ја смени приказната, а обвинителот и покрај тоа го гледа како веродостоен извор:icon_mrgr:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.133
Во однос на Конте, Палаци нема никаков доказен материјал освен зборовите на Каробио кој 4 пати ја смени приказната, а обвинителот и покрај тоа го гледа како веродостоен извор:icon_mrgr:
Neka e i taka, seedno. :icon_lol:
Samo vo toj slucaj nejasno mi e kako Konte pokraj vakov blamatorski dokaz neli, protiv nego, se soglasil da si go izvalka renometo i da ja priznae vinata, cudno navistina so ogled na faktot deka posle vakov, blamatorski dokaz, neli, logicno e da se soglasi da odi na sud, sigurno posle edno vakvo malo nebitno dokazce sudskiot proces nema da trae podolgo od onie 3 ili 4 meseci za koj on e soglasen da gi izlezi ko suspenzija.

Nejse, ne se umaram mnogu so ova, samo od football italia gi citam statiite onaka, radi reda., sto i da bidne, totalno nebitno mi e.

F

FuckYouAll

Гостин
Nejse, ne se umaram mnogu so ova, samo od football italia gi citam statiite onaka, radi reda., sto i da bidne, totalno nebitno mi e.
Aко ти е небитно ич не коментирај го, и така само контра ојш.

А Конте можеби се согласил на казна од 3 месеци пошо можеби не му вервит на судот таму па се плашит да не го јајт на големо, за ништо.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.133
Aко ти е небитно ич не коментирај го, и така само контра ојш.

А Конте можеби се согласил на казна од 3 месеци пошо можеби не му вервит на судот таму па се плашит да не го јајт на големо, за ништо.
Е да, на нет форум само работи што ни се битни треба да ги коментираме.
Дома шерифувај колку сакаш, или на твојот фејсбук wall, тука не терај со твоиве заповеди, кој што сака ке си коментира и кога сака ке си го прави тоа, тоа ич тебе да не те замара, освен ако не е кршење на некое правило па да си пријавуваш на соодветно место. ;)

Инаку што се однесува за вториот дел од твојот пост, ако ништо не направил, нема ни да го јаде, просто ко грав, никој нема да се замара за суспензија од нецела година за некој што не направил ништо, Конте тука не е онаа крупна риба која нив ги интересира, мозокот на оваа операција и слично, Конте е само едно мало фрагментче за кое се крева голема бука бидејќи моментално е тренер на Јувентус, да беше уште во Сиена никој немаше ни да се замара за него.

F

FuckYouAll

Гостин
Дома шерифувај колку сакаш, или на твојот фејсбук wall, тука не терај со твоиве заповеди, кој што сака ке си коментира и кога сака ке си го прави тоа, тоа ич тебе да не те замара, освен ако не е кршење на некое правило па да си пријавуваш на соодветно место. ;)

Инаку што се однесува за вториот дел од твојот пост, ако ништо не направил, нема ни да го јаде, просто ко грав, никој нема да се замара за суспензија од нецела година за некој што не направил ништо, Конте тука не е онаа крупна риба која нив ги интересира, мозокот на оваа операција и слично, Конте е само едно мало фрагментче за кое се крева голема бука бидејќи моментално е тренер на Јувентус, да беше уште во Сиена никој немаше ни да се замара за него.
Абе коментирај си, само неморат цело време контра да ојш.
Можеше и порано да напиши нешто паметно ко вториот дел.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305

шо ти е тебе бе човек .... па баш заради тоа дека е тренер на јувентус е обвинет , дека јуве е моментално најјак од сите и најдобро ја претставува италија и дека милан и интер не можат да му парираат. сето ова е за да се уништи јувентус.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.793
Очниот нерв ми е наштелуван да ми реагира муабетите од типот: "relevantnite institucii od Italija" и "Судот во Италија знае што прави"

Скоро невозможно да се верува дека овие гадости немаат никаква врска со Јувентус. Скандалот не е креиран за Јувентус како што беше оној во 2006, но целта на сево ова е да се инволвираат колку што е можно повеќе членови на Јувентус.

Тие луѓе таму на тие места, доколку сакаат многу лесно можат да ги инволвираат играчите на Интер и Милан, на ист начин како што ги инволвираат членовите на Јуве.

Казната ќе има влијание на резултатите на Јувентус, затоа што главниот архитект на минатогодишниот успех е Конте.

По се изгледа дека кога ке се јави одредена разлика меѓу Јувентус и миланските тимови, тогаш должноста го повикува Палаци.
Палаци е истиот тој кој го прати Јувентус во Ц лига во 2006 и истиот тој кој слепо му верува на Каробио иако овој е епицентарот на сите местени натпревари и истиот тој кој 4 пати ја смени приказната за време на истрагата.

На страната на Конте застанаа 12 играчи кои рекоа дека Каробио буквално сере!
Неговата првична казна беше 18 месеци, но сега откако добро ја заврши својата работа казната му е намалена на 4 месеца, што за играч од негова класа е ништо.

Конте знае дека без разлика каков доказ ке приложи, сето тоа ке биде отфрлено и дека доколку проба да се брани сигурно ке биде суспендиран година дена. Затоа во еден наврат рече: "Кога ке дојде време, се ке кажам".

Денеска му беше отфрлено барањето на биде суспендиран на 3 месеци и 200.000 евра парична казна. Требаше да се врати на 1 Ноември против Интер, но Палаци ке се осигура сите дерби натпревари од првата полусезона да ги пропушти.

Само за споредба, Прециоси кој е обвинет за местење натпревари е суспендиран на 6 месеци.

Конте со plea bargain ке биде суспендиран на 4-5 месеци (според најновите вести), приближно до оние 6 на Прециоси и покрај тоа што има огромна разлика во обвиненијата иако Конте го искористи правото на plea bargain (прочитав дека во превод значи ако биде со Plea суспендиран 5 месеци, без плеа со судење би бил двојно, значи 10)

Добро смислено, нема што.

Член од
28 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
102
Имам едно прашање

Зошто не го гонеа Капело 2006? Туку сите тргнаја по управата на Јуве?
Ако јуве наводно местел, Капело сигурно знаел според вашата логика. Нека ми објасни некој ке ве молам.....

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.216
Поени од реакции
14.482
шо ти е тебе бе човек .... па баш заради тоа дека е тренер на јувентус е обвинет , дека јуве е моментално најјак од сите и најдобро ја претставува италија и дека милан и интер не можат да му парираат. сето ова е за да се уништи јувентус.
И затоа што сакаат да поднасат жалби и да се тужат пред меѓународни институции. А, секој кој барем малку прати фудбал во Италија, знае дека Јуве има големи докази кои ќе ги приложи пред меѓународни институции и ќе им ги вратат титулите и ќе им дадат уште една плус, а да не збориме за милијарди и милијарди евра оштета.

ФИГЦ, Папата (кој дури и се помирил со масоните), ЦИА и ред други страшни организации сакале да спроведат акција за да дојдат до тие докази, но истите биле заштитени со нукеларка која Гадафи им ја пратил пред да го средат Америте, велејќи: ’ако јас не успеав да се изборам против светската неправда, барем тоа нека го направи најголемиот клуб на светот Јуве!’.

П.С. Белким на сите им е јасно дека Гадафи го средија само поради Јувентус. Убаво му кажал Обама, а бе имаш Интер, Милан, остави Јувентус, па среќно да си живееме, но овој кажал ’НЕ’, а натаму е историја.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Мене само едно не ми е јасно ... Како може Конте да незнаел, а да вика добро дајте прифаќам суспензија од 3 месеци и никому ништо. Од една страна ако незнаел за местењето Конте сам ќе сакаше да се тера процесот, а од друга страна на Јувентус не му треба овој публицитет пак и они доколку се сигурни во тврдењата на Конте сигурен сум дека ќе се борат за да докажат дека Конте е чист. Нејќам сега да ме цитирате и да кажете ова се случуваше во Сиена, да се случуваше во Сиена но колку тоа вие не сте сакале овој негативен публицитет делумно пак се пренесе на Јуве, (ајде и јас ќе ја фатам вашата страна) несвесно.
Така да јас доколку сум фан на Јувентус оваа одлука ќе ме радува и ќе сакам да се докаже невиноста доколку е вистина тоа што Конте го збори! Суспензијата од 3 месеци за која што Конте даде согласност да се огласи како виновен, по автоматика е минималната што ја добива во ситуацијава , а пошто обвинителството е прилично сигурно во доказите верувам дека процесов и прибложно тоа време ќе се води, се разбира ако одземеме жалби на второстепени судови...

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.793
Шансите Конте да биде прогласен за виновен ако се одлучи да оди на судење се 99%.

Без разлика каков доказ ке приложи, обвинителството е решено Конте да биде суспендиран и тоа на еден од овие 2 начина:

- Преку Plea Bargain
- Преку судење

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Шансите Конте да биде прогласен за виновен ако се одлучи да оди на судење се 99%.

Без разлика каков доказ ке приложи, обвинителството е решено Конте да биде суспендиран и тоа на еден од овие 2 начина:

- Преку Plea Bargain
- Преку судење
(y) На крај краева има повисоки судски тела од италијански суд...може да се жали...ако е невин и има докази за тоа неможе да го осудат....он е невин само во вашите глави..
--- надополнето: 2 август 2012 во 00:35 ---
хаха некев да влезам со тебе во дискусија ама....
ПОЈМА НЕМАШ што е наместен натпревар ти :icon_lol:
Значи управата го мести натпреварот и на играчите значи му дава до знаење дека треба да изгубат или нерешено да извадат и тн. И сега Каробио и уште 5-6 се согласиле да земат пари за да изгубат, и сега Конте како тренер, и да знај и да незнај неможи да влијае мн пошто доволно е 1 играч намерно да ја згреши во одбраната и примаат гол.
И сега кажими ти кој има поголемо влијание на играта, тренерот или играчите?
И ДРУГ ПАРАДОКС тој што ја мести добива 4 месечна суспензија, а тој што наводно знаел за местењето, добива поголема казна??
Можите да кажвате што сакате ама ова е матно колку толку другарче;)
Веќе кога е толку добар и фин човек и не е крив ко што го праите зашо не си поднел оставка истиот момент кога дознал???

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Ај пошто гледам нетие јасно, ова не е цивилен суд (невин додека не се докажи спротивното) на ова "судење" си крив освен ако не ја докажиш невиноста со говор од 5минути (неизнесуваш докази).

А и то другото шонетие јасно Конте непризна вина ,можеби главна причина шо не му е прифатена спогодбата. Сите други шо признаја вина прифатени им се спогодбите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom