Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.216
Поени од реакции
14.482
Да генерално повеќето фудбалери се доволно добри лигловци и не плукаат. Нормално е да си оставаат простор за соработка.

Го прочита Гатузо како се осеќал во последно време во Милан ? То е веќе проблем.
Друго, како го толкуваш Леонардо ко замина во интер?
Гатузо сакаше уште да биде знаечаен фактор во Милан, а тоа беше нереално. Го читав доста внимателно, не само тие две-три твитер реченици и наслов, туку целиот текст, т.е. два текста беа ми се чини. И Дел Пиеро сакаше да го продолжи договорот, но Јуве немаше таква намера. Гатузо не само што сакаше да остане во Милан, главен проблем беше што сакаше да биде играч за прва постава, а тоа е нереално. Тој сам си кажа, кога видел дека не сметаат на него, решил да си замене.

И Гатузо збореше сешто за Леонардо, па се извини сега, се посипа со пепел. Па, треба малку да се земе со резерва.

Леонардо немаше проблем како играч, ниту подоцна кога работеше во клубот, тој беше дури и милениче, посебно на Галијани, проблемите настанаа кога стана тренер и се закачија со Берлускони. Проработија суетите и бидна тоа што бидна, ’100 људи -100 чуди’. :)

Значи, како што и самиот можеш да видиш се работи за инцидентни случаи. Никако не можеш врз база на овие случаи да градиш слика за клубот, мислам можеш, ако веќе си решен да водиш инает и голо препукување.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
за гатузо тоа да...во милан имаше доста промени лани и доста проблематични играчи... како ибра касано и компанија...А додека гатузо си е научен со тим кој не беше ни малку сменет повеќе сезони...играше со вистински професионалци долго време а додека пак денешно време ретко може да се најде таков играч и затоа се осеќал така во соблекувалната...
А за леонардо незнам што да кажам ...толку време беше дел од милан и се одлучи на тој потег...а и од една страна беше и како одмазда од страна на Морати пошо милан во минатото има доста играчи украдено од интер што се покажале како одлични играчи...а и идиотив сеа Леонардо во ПСЖ продолжува со идиотизмот на уништивање на серија А....Зема 3ца играчи кои беа Меѓу топ 10 играчи во серија А...Силва Ибра И лавеци..и со тоа го намали значително квалитетот на првенството.....али се тоа ќе му се удри во глава еден ден....
Аман бе? Уште Леонардо е крив? Ти да си на негово место и да располагаш со толкавав буџет, во македонска лига ќе дојш да пазариш? Не пишете колку да се пишит нешто. И шо ќе му се удрит од гла? Зетојте ќе му ги трошат парите?

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Аман бе? Уште Леонардо е крив? Ти да си на негово место и да располагаш со толкавав буџет, во македонска лига ќе дојш да пазариш? Не пишете колку да се пишит нешто. И шо ќе му се удрит од гла? Зетојте ќе му ги трошат парите?
A само серија А е лига со квалитетни играчи ?? што не зема од Англија или Шпанија ондак чим има толкав буџет?? Незнам за зетовите...он ќе има пари али никад нема да има Почит...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.450
Поени од реакции
87.183
A само серија А е лига со квалитетни играчи ?? што не зема од Англија или Шпанија ондак чим има толкав буџет?? Незнам за зетовите...он ќе има пари али никад нема да има Почит...
Па у серија А најлесно се купуваат играчи, се заради сопствениците. Ќе им понуди некој 35 милиони за некој играч и одма свршуваат претседателите. Во Англија и Шпанија тоа потешко оди.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Па у серија А најлесно се купуваат играчи, се заради сопствениците. Ќе им понуди некој 35 милиони за некој играч и одма свршуваат претседателите. Во Англија и Шпанија тоа потешко оди.
Јасно ми е тоа...Али ипак ја губи почитта која ја имаше во италија...

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Јасно ми е тоа...Али ипак ја губи почитта која ја имаше во италија...
Типот не е ни италијанец,го заболе него дали го поштуваат у Италија или не

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Само едно не ми е јасно!До кога фановите на Јубе(чест на исклучоци) на темава ке се борат за епитетот најниско-интелегентни навивачи?До кога?Ова со Цезар ви беше крај,доказ до каде може да иде човековата глупост!!!Прекинете дечки со моронските постови.Го допревте дното.Ама знаете како викаат: тоа што за глупавиот е интересно и ок,за паметниот е срамота!
Се е ок дека премногу е идиотска темава и секое отворање е смрт.
Ама кога веќе почна да вреѓаш цела група за глупости и моронски постови поради поединец, пази.Види си го постот уште еднаш и речникот во него.Почитувај ги тие шо ги нарекуваш исклучоци.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.123
I 3 ako saka neka dade, samo nek se za namaluvanje na rezulutatot. :icon_lol:
Inace ne e do tolku katastrofa igrac, ama za najavite na Tutosport koi po neznam koj pat nosea zvezdi u Juve e katastrofa.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Море вака така и Гастон Рамирез од Болоња го земале овие светците .... Кај и да е, сите надежни од калчото ќе ги соберат...
--- надополнето: 31 август 2012 во 20:10 ---
I 3 ako saka neka dade, samo nek se za namaluvanje na rezulutatot. :icon_lol:
Inace ne e do tolku katastrofa igrac, ama za najavite na Tutosport koi po neznam koj pat nosea zvezdi u Juve e katastrofa.
Бербатов > Бендтнер

Бориело > Бендтнер

Амаури > Бендтнер

Пацо > Бендтнер .............................................. to be continued ...

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Море вака така и Гастон Рамирез од Болоња го земале овие светците .... Кај и да е, сите надежни од калчото ќе ги соберат...

Бербатов > Бендтнер

Бориело > Бендтнер

Амаури > Бендтнер

Пацо > Бендтнер .............................................. to be continued ...
Стварно претераа со трансвериве,мора да се стае крај на ова неконтрлорирано купување,иначе отиде фудбалов у пм,сеа глеам го зеле и ван дер вил.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305

Бербатов > Бендтнер

Бориело > Бендтнер

Амаури > Бендтнер

светците ама од саутемптон :). иначе италија е бит пазар за клубови ко псж и сити. прво дури и со тешко срце да признаам најсилниот тим и финансиски и по играчки кадар не може да им понуди повеќе 3- 3,5 мил по сезона на играчите (нека кажа фановите на јуве колку просечно земаат играчите). затоа и полесно е да се земат играчи од италија отколку од англија или шпанија. плус милан и интер се шворц лајк а мадрфакр и секоја понуда над 20 мил не се во состојба да ја одбијат. плус може да кења цел свет колку сака али има квалитет во италија. до кога незнам додуша. на крај и некои вредности се изгубени пр. верати нејќам во интер и милан навивам за јуве од мал. и сите знаеме кај заврши на крај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom