Serie A 2011/2012

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Таљавенто ќе дели црвени како бонбони.

Дерби во Италија .. Римското дерби итн итн.
Поеќе народ имаше денес на ВБА - Волвс!

Реално гледано на теренот има вистинско дерби..се игра брз фудбал,стартој фрчат,провокации на сите страни вистинска битка..на трибините е друга работа...само ултрасите си навиваат како што треба ..што ги интересира нив дали имало неутрални гледачи !

На опера има повеќе публика него на Олимпико.

Искрено и јас сум изненаден што гледам празни столчиња на Олимпико.Претходните години стадионот бил исполнет до последно место оваа ... Лани или прехлани на навивачите им беа запленети секири,бомби,палки итн. што само говори за какво дерби станува збор.

Кој беше царот што му даде црвен на Таљавенто? :pos:

Хмм во Италија имало големи протести хаос,можда затоа не се полни стадионите!!!(и биле уморни после за на стадион)

пс.Протестираат поради Берлу :pos:

резултатите од попладнево беа враќање во надобрите години на катанаџото. ее како вчера да беше околу 2000 година кога исто вакви мечеви се играа. трепкаш само со очињата , да напишат доле на тв-то дека паднал гол , а нема гол за лек.

и не се чепкајте со квалитетот на градското дерби Рома - Лацио . Секогаш се дава повеќе од моѓностите и од двете страни . Едно од најдобрите 3 градски дербиња според мене. ај нека влезе ГГ сега да не ги вреѓам. :)

Значи Олимпикоима 82 000 столчиња, но до пред неколку години почнаа официјално да го кажуваат како 70 000 стварно незнам зошто ... а моментално на Олимпико има од 60 000 до 65 000 што на пример Рибок арената на Болтон се "полни" во два меча, односно стадионот собира 30 000 тоа ви е само пример ;) ...фактички Олимпико сега можеби е празен за 3-4000 столчиња(можеби), собира 70 000 но ради безбедносни причини се оставаат околу 1000 а можеби и повеќе столчиња празни, сега јасно е ? ;)

резултатите од попладнево беа враќање во надобрите години на катанаџото. ее како вчера да беше околу 2000 година кога исто вакви мечеви се играа. трепкаш само со очињата , да напишат доле на тв-то дека паднал гол , а нема гол за лек.

и не се чепкајте со квалитетот на градското дерби Рома - Лацио . Секогаш се дава повеќе од моѓностите и од двете страни . Едно од најдобрите 3 градски дербиња според мене. ај нека влезе ГГ сега да не ги вреѓам. :)
Пенал и црвен на Кјаер добар погодок xD

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom