иронија лвл овер: 110000000000жалосно - во новата сезона победникот исто ко да освоил Серија Б
Се надевам, ама не верувам дека тоа ќе се случи.... Ќе ви земе некој нов „талент“ и ќе се борите со Интер за ЛЕсмејте се вие ама галијани со овие 70 милиони може многу да ја живне сериа а
Проблемот е во што да инвестира во сериа а... кој играч?Се надевам, ама не верувам дека тоа ќе се случи.... Ќе ви земе некој нов „талент“ и ќе се борите со Интер за ЛЕ
Јас не сум правел таков муабет,барем така мислам а и да ги рамниш нив треба да си тоталка луд.Истите муабети и за Сити се правеа.
огромни пари се вртат во бизнисот за да ги ограничиш играчите треба прво ред да воведиш во приливот на пари од спонзори,тв права итн......нормално дека агентите сакаат да извлечат што повеќе од сето тоа......ако не ги задоволиш може да се случува нешто слично на локаутот во НБАта,па да пропаѓаат сезони и многу пари со тоа......Мора да се постави некој лимит на плати, на пр. 3000000 по сезона. Така само ќе се спречи најдобрите играчи да одат во не трето туку седмокласни клубови како Сити, Малага, ПСЖ, Анжи. Преку таквото веќе, не ми се гледа фудбал каде што Ибра, Тевез, Ето и ред други ѕвезди на светскиот фудбал играат во екипи кои до вчера се бореле за опстанок во своите лиги.
Не можеше и пред две недели да се купува дрес и од Силва па после го вратија на насловна, сега се тргнати оти сеуште не се знае што ќе биде.На MilanStore повеќе не можело да се купува дресови од Ибрахимовиќ и Силва
Мора ова да се воведе со цел ваквите мртви тимови да се спречат да станат гиганти преку ноќ. Некој својата историја и реноме го градел повеќе од век а некој да го добие за година-две. Епа не оди. Кога вакво нешто би се вовело ваквите тимови ќе останат она што се во текот на целата своја историја, клубови кои се борат за опстанок во својата лига.огромни пари се вртат во бизнисот за да ги ограничиш играчите треба прво ред да воведиш во приливот на пари од спонзори,тв права итн......нормално дека агентите сакаат да извлечат што повеќе од сето тоа......ако не ги задоволиш може да се случува нешто слично на локаутот во НБАта,па да пропаѓаат сезони и многу пари со тоа......
секако дека играта денес е сведена на освојување што повеќе средства наспроти за она што се бореле порано - трофеите