Serie A 2011/2012

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Меси и Роналдо гомна да јадат

чисто се сомневам.........барем младинци да пуштаат - нека ораат децата,ќе научат нешто,па ќе биде Интер еден ден стожерот на репрезентацијата........

Оти имаат ненормално глупа политика на клубот затоа неможат да формираат еден играч од школата..секоја година примаверата на Интер е една од подобрите во Италија(оваа година први во Европа и Италија) и пак преплатуваат некои си старци и Камбиасо и СТанкович играат прва постава..кога можеше Марота да ги избрка наклоци шос е вели зборот Трезеге,Каморанези и другите старци од Јувентус,зошто да неможи Бранка да го прави истото???..ете почнаа со Лусио и Мајкон..само треба аргентинците да ги набркаат а тие се fucking problem..како и да е Мудингаи го имаме:D

Ајде сеа имате пари да видам кој напаѓач ќе го купите. Не дека Џакерини, Матри и Кваљарела не се ѕверови :vozbud:
Работата е што никој не сака да игра во Италија освен Ибрахимович на кој не знам што му е филмот ама Италија од глава не му излегува. Не би ме чудело во иднина и Лацио и Рома да ги смени па да комплетира петорка од Италија.:)

Работата е што никој не сака да игра во Италија освен Ибрахимович на кој не знам што му е филмот ама Италија од глава не му излегува. Не би ме чудело во иднина и Лацио и Рома да ги смени па да комплетира петорка од Италија.:)
Работата е што во Италија никој нема пари за да донесе големо име. Милан за малце ќе го продадеа Тиаго Силва само за да дојдат до пари. Го земаа Монтоливо за без пари, а прашање е дали ќе донесат и уште некој. Кога ќе ми текне дека се бореа со Интер за Мудингаи... Француската лига е подобра од Италијанската? Беше подобра кога Пасторе отиде во ПСЖ? Или Лавеци? Мота? Анчелоти? Остај го Ибрахимович, глуп е и најголем нос има... Се е до парите. Или фрлете 50 милиони за Кавани, Ван Перси, Нејмар, или истите ќе отидат во Сити, ПСЖ, Челзи, Барса, Реал. И понатаму нека се судат во Италија за местени утакмици во ситуација кога во цел свет се мести и на никој око не му трепнува. Сами се криви што лигата е срање и клубовите се на ова дереџе на кое што се. Разбрав дека сте добиле големи пари за засилувања па ајде, променете нешто во лигата на подобро, спасувајте ја Серија А коа што тоа го правеше Интер пред 2 сезони :)

Работата е што во Италија никој нема пари за да донесе големо име. Милан за малце ќе го продадеа Тиаго Силва само за да дојдат до пари. Го земаа Монтоливо за без пари, а прашање е дали ќе донесат и уште некој. Кога ќе ми текне дека се бореа со Интер за Мудингаи... Француската лига е подобра од Италијанската? Беше подобра кога Пасторе отиде во ПСЖ? Или Лавеци? Мота? Анчелоти? Остај го Ибрахимович, глуп е и најголем нос има... Се е до парите. Или фрлете 50 милиони за Кавани, Ван Перси, Нејмар, или истите ќе отидат во Сити, ПСЖ, Челзи, Барса, Реал. И понатаму нека се судат во Италија за местени утакмици во ситуација кога во цел свет се мести и на никој око не му трепнува. Сами се криви што лигата е срање и клубовите се на ова дереџе на кое што се. Разбрав дека сте добиле големи пари за засилувања па ајде, променете нешто во лигата на подобро, спасувајте ја Серија А коа што тоа го правеше Интер пред 2 сезони :)
Ова е тоа што мене најмногу ме вади од кожа. Како што кажа, секаде (значи буквално секаде , во секоја е***а лига)се мести а само гомнава италијански глумат чесност и казнуваат за тоа. Џаро на ФБ пушта местени мечеви од Англија кои завршуваат 1-2 и 2-1(и ги фаќа што е најбитно) ама никому ништо, англичаните се паметни и не се замараат со тоа затоа што ако се почне постапка единствениот што ќе изгуби е англискиот фудбал. Италијаниве најдоа да се прават паметни и нешто што опстојува со децении (дедо ми ми има раскажувано кога во ЈУ лигата се местеле мечеви за 10 кебапи и пиво) да го искоренуваат. Каде бе? Не знам дали се запрашале самите што постигнале со тоа противење и казнување на местачите. Повеќе не се мести демек? ...или нема да се мести во иднина?:pos:. Ниедна лига ниту била ниту ќе биде чиста со таа разлика што паметните си ги покриваат гомната што ги исрале а глупавите им ги ставаат на сите под нос за да ги помирисаат!

ANTONINI: "My history at Milan is this one: Every year the press starts talking about a new LB, but in the end I play all 35 games"

шо ве вртам бе ! :vozbud:

а нема ли јуветалија? или италјуве како беше? :pos:
Ќе испечатат и таква. Нешто како таа блуза со кучето и на главата пола знаме на Италија пола амблем со 30-ката од онаа блуза. А баш за една недела ќе проверам дали ја некој купил оваа со амблемот и звездичките. :D

нејќат да дојдат зошто ниеден не може/не сака да им понуди плата на 2.5/3 мил. сигурно повеќе од мене знаеш ама мислам дека и во јуве просекот на платите не е поголем од 3 мил.

Не не е во Шутка сликана. :D

нема врска пак е циганска работа

нејќат да дојдат зошто ниеден не може/не сака да им понуди плата на 2.5/3 мил. сигурно повеќе од мене знаеш ама мислам дека и во јуве просекот на платите не е поголем од 3 мил.

тимот не е составен од ѕвезди па да има некој екстра просек + на староседелците како Буфон,Дел Пиеро и остали што беа им беше намалувана платата,секако тој кој што прифаќаше,ако не нова средина....тука се играчи кои никогаш не добиле шанса за во голем клуб,а се на границата тука некаде(Барѕаљи,Бонучи,Кваљарела,Матри итн) играчи кои се апсолутно согласни за некои средни примања да го носат дресот на шампионот итн итн

трансфер пазарот денес не е само квалитетот на играчот,ами неговото пробивање по медиумите,така да комерцијалната вредност сосема го уништи пазарот,а агентите се немилосрдни макар ги коштало кариерата на играчот (како што има безброј примери) само да се дојде до екстра кеш

само промена на правилата и тоа најмалку 3 младинци да имаш во прва постава на натпревар би корегирало нешто како што одат работите,секако дека тоа добро ќе биде на спортски план,арно ама профитерите ќе имаат помалку за дрпање,а пошто светот го врти парата......нема спорт......
--- надополнето: 6 јули 2012 во 15:51 ---
Гатузо премногогу нежен станал :pos:

https://www.facebook.com/photo.php?...62515431.49876.208526859183518&type=1&theater

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom