Што ве гледам чудни сите...сезоната е предолга и се можи да се случи до мај...не предводувајте предвреме бидејќи ова е фудбал не се избори...
Милан реално ја има добитната комбинација од сите тимови во Сериа А за тоа како да се стане шампион и секако имаат највоигран тим..па
кога ќе мус е вратат Ибра и Робињо лесно ќе ги победуваат малтие екипи и тука очекувам да набилдаат предност во табелата..
Јувентус се тим во изградба и неможиме да знаеме како ќе се вклопат новите ѕвезди во тимот..вака на прв поглед изгледаат добра екипа каде играчите се борат максимално на теренот за да извлечат било каква победа..и плус вршат силен пресинг и се гледа дека се гладни за титула,тренерот Конте на прв видик се гледа дека е строг и афторитетен спрема играчите(некни Красич го отера упм...) ама не знаеме колку е тактички поткован и колку може да се носи со противничките клубови..за титула мислам сеуште е рано но можеби грешам..ќе видиме
Наполи се добра екипа но мислам дека немаат шампионски менталитет бидејќи сеуште ги сметам за наивни и недоволно искусни за да го издржат притисокот наречен титула...имаат добри иднивидуалци посебно ѕвероите Кавани,Хамшик,Лавеци и Инлер(сите се овие класа играчи за во Италија според мене)..но другиот дел од тимот со Каргањо и Маџо не знам како ќе издржат до крајот на сезоната..па и на три фронта..хм хм..
Интер..Иако сум фан на Интер сепак мислам дека ако
оваа сезона мојот омилен клуб ако стигни до 3 место ќе биди премија бидејќи клубот е раштимана банда (моментално) каде никој не знае кој јади и кој пие..со Гасперсон на клупата и со дедоми,прадедоми,бабами,прабабами нема да можи да се носи со горенаведените тимови..иако реално Интер нема лош тим,напротив има добри индивидуалци но се зависи како ќе се вклопат во остатокот на сезоната бидејќи сепак има уште многу до крајот..како и да е јас ќе ги подржувам во секој резултат и ќе бидам зад нив..Forza Inter
Рома..за рома ме мрзи да пишувам бидејќу Пупоне ќе се лути
Лацио..за лацио уште повеќе ме мрзи да пишувам бидејќи Пупоне ќе ми реплицира дека Лацио се за никаде и така
..