Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Никој не го оспорува дека голот на Мунтари беше регуларен, но сите забораваат дека на истиот тој натпревар имаше чист погодок на Матри кој беше нерегуларно поништен. Знам дека да играш при резултат 2-0 и 1-1 не е исто, но бидна што бидна.

Како фан на Јуве, ќе бидам субјективен и ќе кажам дека Јуве годинава заслужува најмногу од сите да го освои Скудетото, поради начинот на игра, желбата за успех и пред се тоа што ги победи сите директни конкуренти за висока позиција, нешто со што Милан не може да се пофали.

Дали Јуве ќе биде шампион допрва ќе видиме, има уште многу да се игра...
1.Тој што ќе собере највеќе бодови заслужува да биде шампион, а не тој што ќе ги победи најаките значи муабетов е правен 100 пути.
2.Има уште малку да се игра.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
За кој период зборуваш ако може да знам и што мешаш сега Рома, како можеше при толку случаеви да се ватиш за ова ?? немој да се резилиш само .. погледни оваа година па лацио како победуваше против Рома, со црвени и пенали .. сакав само да ти кажам дека не вредеше да го спомнеш случајот Рома-лацио .. оној пенал на Дел Пиеро што му го судија против Џенова беше смешки, таков на Рома никогаш немат досудено откако што јас гледам, затоа молим те мојот тим да го мешаш во овие бош муабети што ги терате милан фанс вс јуве фанс:D:pos:
Зборам за сезоната кога Рома се бореше за титула последен пат. Тогаш во два меча против Лацио на Рома ако не се лажам и беа судени 4 пенали кои беа битни зошто нели, Рома се бореше за титула (воопшто не ги бранам Лацио, не ми се дури ни симпатична екипа). Што се однесува до пеналот над Алекс со Џенова, можам само да кажам дека беше небитен (а бил а не бил), како што сезонава не е битен и не е предмет на дискусија некој пенал од десетината што ги добила Катанија. Зошто на пример не дискутирате за пеналите што ги добила Катанија сезонава туку сте се фатиле за тој пенал на Дел Пиеро? Јуве тогаш и Катанија сега, беа тука некаде на табелата околу 10 место. Значи и да помогнал тогаш судијата исто му се фаќа. Сигурно Јуве намаше да испадне од лига ако не беше суден тој пенал.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Kaде на средина од прво чист гол на Милан им поништија, не го заборавај тој податок, реков уште по дербито Милан - Јуве, најдобро ќе е Милан да се шампиони после преседанот со голот од метро ипол што ненамерно многу јасно не беше виден од судии со знакот на Фифа, вака пак ќе глеаме сеа циркузи низ Италија ама се надевам дека нема да избие пак уште еден скандал со поголеми размери зашто ако се деси уште една таква валкана ствар ништо чудно и УЕФА да ги суспендира сите за играње во Европа на некоја година.
ау дечко каква логика браво????Епа ај од лани титулата на Јуве да му биде препишана зашо со Катаниа поништија т.е. не признаа чист гол може???
33981_1733478897543_1255678483_1945149_7330362_n.jpg

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
ау дечко каква логика браво????Епа ај од лани титулата на Јуве да му биде препишана зашо со Катаниа поништија т.е. не признаа чист гол може???
Прегледај го приврзокот 42362
Може слободно ако беа барем блиску до освојување на истата.
--- надополнето: 22 април 2012 во 18:54 ---

Него што правиме со Милито??? Играл порано под друго име во Наполи како везњак :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.750
Прегледај го приврзокот 42362
Добро Јуве беа оштетени со оваа одлука, во Лига Европа ќе играа ...
Читај погоре, не зборам за сантим два влезена топка у гол, тоа знае секој трет четврт викенд да е случај во првенствава, потенцирав погоре, правам муабет за топка влезена скоро цел метар во гол во пакет со Буфон, ова второво дополнително потврдува дека за чист гол станува збор, проста логика, не дека треба некаква дополнителна потврда за линискиот за да се увери каде била топката во таа ситуација.

Уште еднаш, тоа на Мунтари е дешавка која еднаш у 10 години се дешава во Италија зашто јас еве не памтам ваков случај, ваков очигледен гол да биде поништен, поготово па во дуел каде би требало да судат судии од светска класа, каков што наводно е Таљавенто а се докажа дека е само едно преценето гомно од човек во пакет со неговите асистенти.
--- надополнето: 22 април 2012 во 18:55 ---
Може слободно ако беа барем блиску до освојување на истата.
--- надополнето: 22 април 2012 во 18:54 ---

Него што правиме со Милито??? Играл порано под друго име во Наполи како везњак :D
Милито има глумено во Роки 1,2 и 3.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Добро Јуве беа оштетени со оваа одлука, во Лига Европа ќе играа ...
Читај погоре, не зборам за сантим два влезена топка у гол, тоа знае секој трет четврт викенд да е случај во првенствава, потенцирав погоре, правам муабет за топка влезена скоро цел метар во гол во пакет со Буфон, ова второво дополнително потврдува дека за чист гол станува збор, проста логика, не дека треба некаква дополнителна потврда за линискиот за да се увери каде била топката во таа ситуација.

Уште еднаш, тоа на Мунтари е дешавка која еднаш у 10 години се дешава во Италија зашто јас еве не памтам ваков случај, ваков очигледен гол да биде поништен, поготово па во дуел каде би требало да судат судии од светска класа, каков што наводно е Таљавенто а се докажа дека е само едно преценето гомно од човек во пакет со неговите асистенти.
--- надополнето: 22 април 2012 во 18:55 ---

Милито има глумено во Роки 1,2 и 3.
се на се,ја да сум на чело на FIFA и UEFA не делегирам судии од Италија.зашо се тиња невидена!!!!!!

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Значи ради тој гол на Мунтари боље би било Милан да биле шампиони,а бе кажи си за Милан сум сакам да не освои Јуве и готово:) ајде интераши облакајте дресови од Милан како Ибра... како бе може ради една грешка на судија одма теории на заговор да се тера, и Манчестер даде таков гол против Тотенхем ако не се лажам, и сега? а пеналите зашто никој не ги спомнува? а Јуве што има само еден пенал а е прв,кажете ми колку пенали имаат Реал,Барса,Манчестер?и што се јавивте сега кога Јуве има шанса за титула,кај бевте претходно?

што ми терате теории на заговор,кој ви е крив сеа,Марота,Ањели,Недвед?кој?

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Јуве тепа,Милан реми,Џенова проблеми...Пупоне е крив:pos:
Џенова сами си се криви,сеа навивачите праат нереди,па нека го бојкотираат клубот,нека превземат нешто, шиткаат утакмица со Интер 5-4 а се борат за опстанок,кои кретени.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.750
Значи ради тој гол на Мунтари боље би било Милан да биле шампиони,а бе кажи си за Милан сум сакам да не освои
Да, мене тоа ко фан на Интер многу ми мења.
Моеше некоја попаметна теорија да удриш ...
За мене сезонава заврши во моментот кога Миколи келешот даде 3 гола сред Милано, овде стриктно дискутирам за еден класичен преседан кој се деси сезонава, сеа ако Конте рикаше за спорни одлуки ондак незнам што ви е чудно што Милан се бунат и за спорни одлуки на нивна штета и за класичен преседан шо е реткост во фудбалот од кој многу ќе патат очигледно сезонава.

На крај краева од твојов заклучок ние можеме да изнесеме комотно заклучок дека у последниве години вие сте облакале дресови од Рома, поготово коа се накотивте коа ги тепаа пред 2 години 2-1 со Раниери, или па Барса, сеедно. Нема везе муабетот.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Да, мене тоа ко фан на Интер многу ми мења.
Моеше некоја попаметна теорија да удриш ...
За мене сезонава заврши во моментот кога Миколи келешот даде 3 гола сред Милано, овде стриктно дискутирам за еден класичен преседан кој се деси сезонава, сеа ако Конте рикаше за спорни одлуки ондак незнам што ви е чудно што Милан се бунат и за спорни одлуки на нивна штета и за класичен преседан шо е реткост во фудбалот од кој многу ќе патат очигледно сезонава.

На крај краева од твојов заклучок ние можеме да изнесеме комотно заклучок дека у последниве години вие сте облакале дресови од Рома, поготово коа се накотивте коа ги тепаа пред 2 години 2-1 со Раниери, или па Барса, сеедно. Нема везе муабетот.
Ја прво си го глеам мојот тим,кога мојот тим не е во борба за скудето ич не ме интересираат другите клубови,Милан ако освои ќе ве престигне по бројот на титули а кога се бореа за титула Интер со Рома и Милан мене ич не ме интересираше кој ќе освои, ни Интер ни Милан не се блиску до Јуве.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.750
Па да де, али тоа не значи дека не смееме ние на зададени теми да го дадеме нашето мислење, како и да ја вртиш сега и ти, според спорни одлуки на штета на тимовите они се тука некаде, според класични грабежи не, се што сакам да истерам тука е дека Милан имаат основа да го споменуваат тој момент и ред други како причина зашто сезонава нема да се шампиони зашто сакал некој или не тоа ќе има огромно влијание во оваа битка за Скудетото ( затоа и реков, од овој аспект, подобро од моја гледна точка е они да се шампиони ).

И ради сите тие срања што се дешаваат у фудбалот во Италија ќе следиме сега уште една медиумска фарса која се надевам дека ќе остане само на тоа и нема повторно да ескалира некој поголем скандал, не верувам дека Галијани и Берлускони онака ќе си ја истераат во ситуација сезонава да останат со таквото у раце, гарант овој вториов ќе го искористи своето влијание врз одредени медиуми.

Вас и не треба до душа тоа многу да ве умара, ви чуе и до некаде ве разбирам, Јуве сезонава како и да ја вртиме се сепак одлични, негуваат одличен фудбал, убав за око, имаат идеја, филозофија и све друго пропратно ко елемент за еден шампионски тим у пакет со Конте кој заврши феноменална работа, што се однесуе до мене, заслужено ќе бидат шампиони и не ни сакам да верувам дека нешто матно направиле ... пак. :D

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Зборам за сезоната кога Рома се бореше за титула последен пат. Тогаш во два меча против Лацио на Рома ако не се лажам и беа судени 4 пенали кои беа битни зошто нели, Рома се бореше за титула (воопшто не ги бранам Лацио, не ми се дури ни симпатична екипа). Што се однесува до пеналот над Алекс со Џенова, можам само да кажам дека беше небитен (а бил а не бил), како што сезонава не е битен и не е предмет на дискусија некој пенал од десетината што ги добила Катанија. Зошто на пример не дискутирате за пеналите што ги добила Катанија сезонава туку сте се фатиле за тој пенал на Дел Пиеро? Јуве тогаш и Катанија сега, беа тука некаде на табелата околу 10 место. Значи и да помогнал тогаш судијата исто му се фаќа. Сигурно Јуве намаше да испадне од лига ако не беше суден тој пенал.
Сега ќе ти кажам, значи на Рома лани им досија во нејзина корист пенали против лацио, а ланската сезона беше небитна за Рома, така да тоа што го кажа ти падна во вода, друга работа, поланската сезона судија 1 или два пенала за Рома но и за Лацио судија и тоа во истиот меч, ама лацио не го искористи пеналот .. знам што ти беше зборот и еве ќе ти кажам дека Рома таа година не ја форсираа во битката со Интер ..

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.750
Стварно мислиш дека Јувентус има влијание врз судиите?
Не удирам на таква претпоставка, не сакам да верувам дека е изводливо уште еден скандал во Италија од огромни размери.
Но верувам дека на мечот Милан - Јуве, линискиот судија свесно не покажа дека Милан постигнаа регуларен гол
Tргни ја пристрасноста на страна ако воопшто е изводливо тоа и види ја сликава, не површно, онака, внимателно изанализирај ја

Гледај у топката, па у судијата, па пак у топката, па пак у судијата ...и Буфон.
Ма нема теорија ова линиски судија, специјализиран за таа работа, ова да не го види од ваков убер перфектен агол, нема шанса бе, освен да мижел.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom