Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
јас не сум нормален,а Јакинта е СВЕТСКИ ШАМПИОН,ако имаш проблем со тоа-твое си е !
Касано НЕМА повеќе да заигра за голем и сериозен клуб,причина неговиот темперамент,затоа нема да добие кај Липи...
Миколи е тука некаде и со Ди Натале и Кваљарела-Ди Натале е љубимец на Липи
Бориело има прикажано 3-4 добри натпревари досега-со тоа не се заслужува место на СП
добро би било кога барем Тоти би ја имал потребната форма,меѓутоа честите повреди го спречуваат во тоа,додека Дел Пиеро ја брка потребната форма,меѓутоа се сомневам дека ќе ја достигне,сепак не може против биологијата:toe:

Батали ги! Нормална дискусија со „напалени навивачи“ не може да се води.

На повеќето им е криво затоа што нивни играчи не се во составот на светскиот шампион. Не викам дека сите од Јуве треба да играат за репрезентација. Ми спомнуваат тука некојси просечни играчи како Паоло Канаваро, Миколи, недисциплинирани говеда како Касано и Балотели кои ако се понашаат така и кај Јонуз не би биле во екипа. Не приметуваат дека истите тие играчи од Јуве играат сосема поинаку под водство на Липи, не се влечат како црева на теренот( што мене многу ме нервира)

Само не сакам некој од „големите познавачи и стручњаци на фудбалската игра“ подобри менаџери од Липи, Мурињо, Капело и ред други, да се радуваат ако Италијанците постигнат успех. Тука ругаат све живо што е од Јуве, а пола репрезентација е од таму, а ако италијанците постигнат добар резултат тогаш го :drk: на Азурите.

Решете се еднаш. На светсково навивате за Милан, Интер или за Италија???

Батали ги! Нормална дискусија со „напалени навивачи“ не може да се води.

На повеќето им е криво затоа што нивни играчи не се во составот на светскиот шампион. Не викам дека сите од Јуве треба да играат за репрезентација. Ми спомнуваат тука некојси просечни играчи како Паоло Канаваро, Миколи, недисциплинирани говеда како Касано и Балотели кои ако се понашаат така и кај Јонуз не би биле во екипа. Не приметуваат дека истите тие играчи од Јуве играат сосема поинаку под водство на Липи, не се влечат како црева на теренот( што мене многу ме нервира)

Само не сакам некој од „големите познавачи и стручњаци на фудбалската игра“ подобри менаџери од Липи, Мурињо, Капело и ред други, да се радуваат ако Италијанците постигнат успех. Тука ругаат све живо што е од Јуве, а пола репрезентација е од таму, а ако италијанците постигнат добар резултат тогаш го :drk: на Азурите.

Решете се еднаш. На светсково навивате за Милан, Интер или за Италија???
ниту планирам повеќе дискусија,вистина мешаат баби и жаби,никој не е крив што немаат играчи за ОВАА репрезентација на Италија-никогаш послаба!!! исто 94та беа слаби,но тогаш го имаа Р.Баџо(тогаш играч на Јуве:toe:)кој ги однесе до финале и изгубија на пенали

1 Antonio Di Natale Udinese 21 2 Alberto Diego Milito Internazionale 17 3 Alberto Gilardino Fiorentina 14 4 Giampaolo Pazzini Sampdoria 13 5 Pato AC Milan 12
Alessandro Matri Cagliari 12 7 Paulo Vito Barreto Bari 11
Massimo Maccarone Siena 11 9 Francesco Totti AS Roma 10
Fabrizio Miccoli Palermo 10
Edison Cavani Palermo 10 12 Marco Di Vaio Bologna 9
Mirko Vucinic AS Roma 9
Ronaldinho AC Milan 9
Marco Borriello AC Milan 9
Sergio Floccari Lazio 9
Martins Adailton Bologna 9
Marek Hamsik Napoli 9
Antonio Floro Flores Udinese 9
Jorge Andres Martinez Catania 9 21 Samuel Eto'o Internazionale 8
Cristiano Lucarelli Livorno 8
Sergio Pellissier Chievo Verona 8 24 Simone Tiribocchi Atalanta 7
David Trezeguet Juventus 7
Fabio Quagliarella Napoli 7
Giuseppe Mascara Catania 7
Mario Balotelli Internazionale 7
Nenê Cagliari 7

Најди го натрапникот , семоќниот ВОНСЕРИСКИ напаѓач во името на Јакинта ....

Криво ми е што мои играчи нема кај смрдливиот селектор Липи ? Си се заебал ..... И да сака не би му ги дал , пошо за да го одбрани смрдливиот ЈуБентус и лошата форма во која игра пази ....СЕЛЕКТОР на РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА дава коментар дека ИНТЕР(Гордоста на Италија во моментов) не е Итаљански тим .....Типот е ретардиран ...

Навивам за Италија ама Италија со играчи што ЗАСЛУЖУВААТ да ја претставуваат а не со играчи на Јувентус кои што имаат помалку голови од Џерард Пике

Full name Vincenzo Iaquinta Date of birth 21 November 1979 (1979-11-21) (age 30) Place of birth Cutro, Italy Height 1.91 m (6 ft 3 in)[1] Playing position Striker Club information Current club Juventus Number 9 Senior career* Years Team Apps (Gls)†
1996–1997 Reggiolo 033 00(6)
1998 Padova 013 00(3)
1998–2000 Castel di Sangro 052 00(8)
2000–2007 Udinese 176 0(58)
2007– Juventus 059 0(23)
National team‡ 2001–2002 Italy U-21 010 0(1)
2005– Italy 035 0(5)

во врска со изјавата на Липи е дека во интер нема италијани и НЕ ДАВА ништо за репрезентација!!! убаво би било костурот од тимот е да е од шампионот-воиграни,да нема потреба од рокади и глупости,ама ете тоа го нема и сеа Липи ти е крив?! тебе чоек не можи да те сфати...
изгледа немаш ништо против Јакинта,уверен сум ако тој доаѓаше од интер макар и од трета постава ќе беше идеален за репрезентација...

И пак ке ти кажам пошо тешко ти влегуе у глава ..... Миколи е 500 пати боље напаѓач од Јакинта , ама Миколи беше ШУТНАТ од Јувентус во времето на Липи ако не се лажам по караница со БОГОТ Дел Пиеро ..... Знаеш коа ке го земе Миколи ?

Коа врбата ке роди грозје , зашо типот е ДЕГЕН ......

Крај на муабетот , битно Јакинта бил светски шампион .... Кој фактор бил Јакинта за освојување на тоа шампионско прстенче бе ??

Да те потсетам чив играч ја реши утакмицата или сам ке си кажеш ?

Јбг , морав малце Brain :sekss::sekss: да ви даам , арогантни стануете :uvo:

1 Antonio Di Natale Udinese 21 2 Alberto Diego Milito Internazionale 17 3 Alberto Gilardino Fiorentina 14 4 Giampaolo Pazzini Sampdoria 13 5 Pato AC Milan 12
Alessandro Matri Cagliari 12 7 Paulo Vito Barreto Bari 11
Massimo Maccarone Siena 11 9 Francesco Totti AS Roma 10
Fabrizio Miccoli Palermo 10
Edison Cavani Palermo 10 12 Marco Di Vaio Bologna 9
Mirko Vucinic AS Roma 9
Ronaldinho AC Milan 9
Marco Borriello AC Milan 9
Sergio Floccari Lazio 9
Martins Adailton Bologna 9
Marek Hamsik Napoli 9
Antonio Floro Flores Udinese 9
Jorge Andres Martinez Catania 9 21 Samuel Eto'o Internazionale 8
Cristiano Lucarelli Livorno 8
Sergio Pellissier Chievo Verona 8 24 Simone Tiribocchi Atalanta 7
David Trezeguet Juventus 7
Fabio Quagliarella Napoli 7
Giuseppe Mascara Catania 7
Mario Balotelli Internazionale 7
Nenê Cagliari 7

Најди го натрапникот , семоќниот ВОНСЕРИСКИ напаѓач во името на Јакинта ....

Криво ми е што мои играчи нема кај смрдливиот селектор Липи ? Си се заебал ..... И да сака не би му ги дал , пошо за да го одбрани смрдливиот ЈуБентус и лошата форма во која игра пази ....СЕЛЕКТОР на РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА дава коментар дека ИНТЕР(Гордоста на Италија во моментов) не е Итаљански тим .....Типот е ретардиран ...

Навивам за Италија ама Италија со играчи што ЗАСЛУЖУВААТ да ја претставуваат а не со играчи на Јувентус кои што имаат помалку голови од Џерард Пике

Ова ќе биде дефинитивно мој последен пост се до завршувањето на СП. Дефинитивно мешате баби и жаби. Никој не рече дека Јакинта е Торес, Руни, Џеко или незнам кој, туку дека треба да биде повикан на СП. Тоа беше муабетот.

А гледајќи ги твоите постови друже, ти патиш од комплекс ЈУВЕ. Не го вадиш од уста, а можеби и до :drk: на славата и почитта што ја ужива ЈУВЕ меѓу италијанците. Не за џабе е најсакан ИТАЛЈАНСКИ клуб, нели???:smir:

во врска со изјавата на Липи е дека во интер нема италијани и НЕ ДАВА ништо за репрезентација!!! убаво би било костурот од тимот е да е од шампионот-воиграни,да нема потреба од рокади и глупости,ама ете тоа го нема и сеа Липи ти е крив?! тебе чоек не можи да те сфати...
изгледа немаш ништо против Јакинта,уверен сум ако тој доаѓаше од интер макар и од трета постава ќе беше идеален за репрезентација...

Сантон ? Или Гросо е боље ? Ахахахахаха
Балотели ? Или Јакинта е боље ? хахахахаха (него нема муда смрдежот да го земе пошо е црнец .....)

Балотели знае да реши утакмица со 1 потег ....

За разлика од вас , ние (навивачите на Интер) сме реални за тоа кој треба да настапува а кој не ......

Зашо не го плукам Амброзини ? Чоекот игра у животна форма и срце остава секој меч ....

Зашо не серам за Буфон ? Киелини ? Зашо се ЗВЕРОВИ и заслужуваат место .....

А фаци као Замброта/Одо/Гросо/Канаваро/Јакинта/Бориело/Гатузо може да си ги напика у гз и да си пее Лакукарача ......

Која слава бе ???

Правењето Ајвар по стадиони слава ви е деновиве ......

Комплекс Јуве ?

Боље Сиромав а среќен него Богат а тажен .....ти текиња .... Боље 17 чисти него 27 со местење .....

Почит ? Хахахахахах и ја би ги почитувал ....да сум судија и да ме плаќаат дебело :tv:

И Зашто БЕГАТЕ од фактите ? Пред фактите и боговите молчат ?

Дајте некој факт зашто Јакинта треба да игра на СП а Миколи не ? Ајде ......

Јас ипак мислам дека Јакинта има голем удел во освојувањето на СП 2006. Имаше 6-7 јаки потези ,тоа влијаеше врз играта.
Ако случајно се опоравил од повредата ,ја веднаш би му нашол место во репрезентацијата.играч со такво искуство мора да се земе ,тоа и треба на италија.
Рајт Дек0? :smir:

изгледа од последното светско само некое клипче имаш гледано,игрите на Италија ги имаш пропуштено-многу мал беше:tv:Јакинта беше користен десно по страната,а не како централен напаѓач...значи човекот прифаќа да игра и на неприродни позиции и го дава максимумот! такви работници сака секој во тимот а не шарлатани како Касано,за кој веќе одамна беше прогласен за голем талент,межутоа поминаа 10 години одтогаш а се нема покажано во голем и сериозен клуб....
запна со Миколи,ама нешто не ти е јасно....друго е да играш само во италијанското и во еден просечен клуб да бидиш најдобар веќе неколку години,а друго е да играш и во европа напоредно па и за репрезентација...голем миленик ми е Миколи и ми беше нејасно зошто го дадоа тогаш Јуве,меѓутоа тука беа Алекс,Трезеге,Ибрахимовиќ,па некој мораше да си оди ако сака повеќе да игра:toe:

Брат и ја иам јаки потези на маалски фудбал у балон ..... Еднаш и маказици напраив а и гол со тривела иам даено ......

Дај ми контакт телефон од Липи да ме земе за Репрезентација

.голем миленик ми е Миколи и ми беше нејасно зошто го дадоа тогаш Јуве

Епа ок , ваљда знаеш дека Миколи беше шутнат ради несогласувања со Дел Пиеро . . .

Или почна да го следиш Јувентус од коа умре Дедо Ањели ?

Чекај чекај ........На светско ги земаат играчите што имаат блескава кариера или играчите што се во ВРВНА форма (квалитет имаат нели ...)

Ало , РОНАЛДИЊО не е повикан(бар не беше) у бразилска репрезентација бе .......Чоекот игра боље од пола Интер и цел јуве заедно ..... Не го зимаат ради ГЛУПЕРДА тренер шо си има уцртано исти 11 да му играат цело време .......

Ама вииш имало и ПОГЛУПЕРДА од него - Марчело ЛИПИ ..

Касано и Балотели нема да ги повика затоа што не сака бељаџии во тимот,Сантон би бил одлично освежување за репрезентацијата...Липи веќе го има зацртано костурот и многу тешко би променил нешто....со ваква репрезентација тешко дека ќе ја помини групата
ова за Деко,гледам дека му е мака да прелиста СЕ што пропуштил:toe:

ова за Деко,гледам дека му е мака да прелиста СЕ што пропуштил:toe:

Го видов тој пост одамна .......и сам знаеш дека е пукање у празно .....

Касано одамна не е *бељаџија* ко шо го праат него си имаат сметки замрсено со Липи а Балотели не добива позив зашо е ЦРН ......

Чичко Бенито ? Ти текиња ? Си глеал Ало-Ало ? Ема он е од страната на лошите чичковци ....

значи за инает на Липи не играат овие ти што ги бараш,а цела италијанска јавност ќути и го поддржува Липи....изгледа знаат во кого имаат доверба за разлика од обични лаици од тебе!
Форца22 мислиш дека Бориело би требало да игра за репрезентација?! е па нека почека ќе има место и за него,само 10тина играчи треба да се повредат за тој да стапи на сцена:toe:

Го видов тој пост одамна .......и сам знаеш дека е пукање у празно .....

Касано одамна не е *бељаџија* ко шо го праат него си имаат сметки замрсено со Липи а Балотели не добива позив зашо е ЦРН ......

Чичко Бенито ? Ти текиња ? Си глеал Ало-Ало ? Ема он е од страната на лошите чичковци ....
гледам дека од чист инает пишуваш и даваш мислења...

значи за инает на Липи не играат овие ти што ги бараш,а цела италијанска јавност ќути и го поддржува Липи....изгледа знаат во кого имаат доверба за разлика од обични лаици од тебе!
Форца22 мислиш дека Бориело би требало да игра за репрезентација?! е па нека почека ќе има место и за него,само 10тина играчи треба да се повредат за тој да стапи на сцена:toe:

Абе Бориело можда не заслужува ама Јакинта па не заслужува да се спомне,да се разбереме!
Овој тим на Италија неможе да се мери со оној на Шпанија или оној на Бразил.Било тоа со Јакинта било тоа со Бориело.
:smir:

Добро бе ......Да му ебам мајката да му ебам ...

Дај еден асален ФАКТ зашто Јакинта треба да игра на СП ?

Освен тоа дека е светски шампион(као резерва) .......

Знаеш што значи факт ? www.Wikipedia.org ......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom