Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
или ќе пукнат италијанците од среќа како минатиот пат, или ќе се избрукаат па наесен тотален ремонт со нов тренер ќе направат трето нема.

Истото беше и кога освоија,не беа фаворити и на крај :pehar:
Такви се италијанците :tv:

И Неста би го стаил у список али со последнава повреда тешко, макар и што му предвидуваат враќање до крај на сезона, ризик ке е да се става на список на играчи, али боље Injury prone да имаат у одбрана отколку Легротаље на пример, Неста без една нога подобро ке изигра од него.

:pos2:

Имаше повик од страна на Липи но Неста го одби, сака целосно да се посвети кон работата во клубот, малку го ебаваат повредите па уште фали и со некоја во репрезентација да се здобие.

Миколи и Касано дефинитивно заслужуваат шанса.

Добро,а ти ако не велиш навијачки дека Јакинта е подобар од Кваљарела и Бориело тогаш на кој начин велиш? Биди реален,Јакинта не ни за у резерви у Јуве ... :toe:

Не планирам да се препуцавам со никој, ама муабетов ти е ептен без веза. Да те чита некој од страна нема да знае дали да се смее или да плаче....

Italian FA Make Enquiries Into Alleged Serie A Match-Fixing

The FIGC (Italian FA) are looking into allegations of match fixing following the 1-1 draw between Chievo and Catania on Sunday.

La Repubblica reports chiefs at FIGC headquarters are making enquiries after bets of €2.2 million were taken for the game ending in a draw. A further €241,308 was bet on the 1-1 result.

http://goal.com/en/news/10/italy/20...e-enquiries-into-alleged-serie-a-match-fixing

Не за џабе коефициентот за Х беше 1.70 :salut:

Не планирам да се препуцавам со никој, ама муабетов ти е ептен без веза. Да те чита некој од страна нема да знае дали да се смее или да плаче....

хаха...Брат ти дефинитивно забегуваш од муабетот. викаш дека Јакинта заслужува место за СП...:pos:

Незнам што се објаснувате на темава, кога секој си го фали својот коњ.

Фановиве на Билан го фалат Пирло и Амброзини, на Јубе Јакинта, Гросо и Канаваро, Интер нема што да се фали бидејки Сантон е од Туркменистан, а Балотели од Камбоџа и тоа е тоа.

На Липи господ нека му е на помош зошто со овој тим трето место по групи му е премија!

Незнам што се објаснувате на темава, кога секој си го фали својот коњ.

Фановиве на Билан го фалат Пирло и Амброзини, на Јубе Јакинта, Гросо и Канаваро, Интер нема што да се фали бидејки Сантон е од Туркменистан, а Балотели од Камбоџа и тоа е тоа.

На Липи господ нека му е на помош зошто со овој тим трето место по групи му е премија!
Добро брат може за Пирло не треба да се фалиме толку али искрено кажи имаш ли замерка за АМБРОЗИНИ?
Дај не дупи..

Иначе Италија има шанси да го подобри нападот САМО и САМО АКО ГО ПОВИКААТ ГРАНДЕ ПИПО!!
Човекот дрибла бољи од Торес задњиве 2 утакмици.

Па и Гросо не е за фрлање. Не треба да се заборави кој и го денесе финалето на Италија во Германија. :toe:

Па и Гросо не е за фрлање. Не треба да се заборави кој и го денесе финалето на Италија во Германија. :toe:

Не играј К бе ти, тоа беше пред 4 годие, сезонава е дупе. Боље Антонини да го земе него ли Гросо:tv:

Кришито е измислен за него

Добро брат може за Пирло не треба да се фалиме толку али искрено кажи имаш ли замерка за АМБРОЗИНИ?
Дај не дупи..

Иначе Италија има шанси да го подобри нападот САМО и САМО АКО ГО ПОВИКААТ ГРАНДЕ ПИПО!!
Човекот дрибла бољи од Торес задњиве 2 утакмици.

Не играј К бе ти, тоа беше пред 4 годие, сезонава е дупе. Боље Антонини да го земе него ли Гросо:tv:

Како што кажав, секој си го фали својот коњ. Него, дај и јас да пофалам нешто...

Има ли подобар италијански голман од Толдо во моментов? :tv:

Јубенташиве ќе ме демантираат одма - КИМЕНТИ! :pos:

Добро,а ти ако не велиш навијачки дека Јакинта е подобар од Кваљарела и Бориело тогаш на кој начин велиш? Биди реален,Јакинта не ни за у резерви у Јуве ... :toe:
какво искуство имаат твоите двајца наспроти Јакинта?! да те потсетам дека е СВЕТСКИ ШАМПИОН и има голем удел во таа селекција,Липи го играше десно,а овој го даде максимумот и би шо би!!! голема пауза имаше поради неуспешната операција,но сега се врати и има точно време да ја темпира формата за Јужна Африка

какво искуство имаат твоите двајца наспроти Јакинта?! да те потсетам дека е СВЕТСКИ ШАМПИОН и има голем удел во таа селекција,Липи го играше десно,а овој го даде максимумот и би шо би!!! голема пауза имаше поради неуспешната операција,но сега се врати и има точно време да ја темпира формата за Јужна Африка

Ти не си нормален бе брат хахахах

Ај ако не и Дино Зоф да го земат да им брани а ? Има искуство чоекот ......

Мн. сте ми смешни мајке ми .......

Ја гарантирам дека нема боље лев/десен бек од Сантон Липи во моментов (ако си го глеал како игра копиљот) па не доби повик .....

Си го глеал Миколи како игра годинава ??? Секоја утакмица срце остава на теренот .......

Си го глеал Касано (Коа не е повреден?)

Марко Мота ?

Паоло Канаваро ?

Липи е ДЕГЕН и докажан Бјанконеро или као и да се викаат смрдливите местачи .......

Срамота е за тренер од НЕГОВ калибар да дава глупи изјави од типот на *Интер не е италјанска екипа* кога само Интер ја бранат честа на *странците* во Европа ...

И да не повикува 10пати боље играчи од тие што се од јувентус од инат ......

И баш ке ми биде мерак да попијат 3-4 комада од некоја веле сила као од бразил што испија па да го маваат со струмички патлиџани на враќање во Рим .......ДЕГЕН

Ти не си нормален бе брат хахахах

Ај ако не и Дино Зоф да го земат да им брани а ? Има искуство чоекот ......

Мн. сте ми смешни мајке ми .......

Ја гарантирам дека нема боље лев/десен бек од Сантон Липи во моментов (ако си го глеал како игра копиљот) па не доби повик .....

Си го глеал Миколи како игра годинава ??? Секоја утакмица срце остава на теренот .......

Си го глеал Касано (Коа не е повреден?)

Марко Мота ?

Паоло Канаваро ?

Липи е ДЕГЕН и докажан Бјанконеро или као и да се викаат смрдливите местачи .......

Срамота е за тренер од НЕГОВ калибар да дава глупи изјави од типот на *Интер не е италјанска екипа* кога само Интер ја бранат честа на *странците* во Европа ...

И да не повикува 10пати боље играчи од тие што се од јувентус од инат ......

И баш ке ми биде мерак да попијат 3-4 комада од некоја веле сила као од бразил што испија па да го маваат со струмички патлиџани на враќање во Рим .......ДЕГЕН
јас не сум нормален,а Јакинта е СВЕТСКИ ШАМПИОН,ако имаш проблем со тоа-твое си е !
Касано НЕМА повеќе да заигра за голем и сериозен клуб,причина неговиот темперамент,затоа нема да добие кај Липи...
Миколи е тука некаде и со Ди Натале и Кваљарела-Ди Натале е љубимец на Липи
Бориело има прикажано 3-4 добри натпревари досега-со тоа не се заслужува место на СП
добро би било кога барем Тоти би ја имал потребната форма,меѓутоа честите повреди го спречуваат во тоа,додека Дел Пиеро ја брка потребната форма,меѓутоа се сомневам дека ќе ја достигне,сепак не може против биологијата:toe:

Ало , ти се смеат бе ....... Јакинта НИКАД нема да биде ништо друго освен напаѓач од ТРЕТА класа (да , ТРЕТА)

Зверови како Касано/Миколи па и Тони се измислени за него .....

Светски шампион бил .....ХАХАХАХАХА

Види и Луис Гарсија освои ЛШ со Ливерпул па го глеам се посеруе од настапи за репрезентација/игра у јак клуб хахахахахаа

Или да го мењаме за Дел Пиеро ?И он е светски шампион (бенчер) уахахахахахаха

Лееејјјјјјјјјјјјјјјјјјј најјјјјјјјјаки сте , ве боли кур .... Иднава година у Лига на Европа коа ке ве пеглаат пак Фулам и остала багра ке ви биде крив Липи \o

Дај ми некој факт зашто Јакинта а не некој друг ? ?

Светски шампион ?

Светски шампиони се и Малдини/Матераци/Неста/Тони/Ди Ваио(200 пати боље од Јакинта во моментов) Лукарели(У топ форма + сам го носи Ливорно на плеќи)

Ало дечко , која добра партија ја имал Јакинта за Италија бе ? Ги рачунаш пријателските ? Или на светското првенство кај што беше РЕЗЕРВА ?
Или на европското првенство кај што цел итаљански напад постигна ДВА гола ???

Прекини да трипаш и биди реален .......

Не ми е криво шо глумиш познавач пред мене , али ке ти го збибери некој од реалните фанови на Јуве , ке плачеш .....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom