Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
ако има некој промашени трансфери,навратете се на трансфер сагата на Интер 30 години наназад :kesa:

ако има некој промашени трансфери,навратете се на трансфер сагата на Интер 30 години наназад :kesa:

Ај потсетиме кое промашување го имале Интер во 1979 година. Баш ме интересира.

Еве од вчера, стадионот на Фиорентина

2l8gcqv.jpg

Еве и на Болоња :icon_lol:

2vb8ysi.jpg

1zbq4ie.jpg

9blz88.jpg

не од 79та туку од Антиката ви е грешна трансфер политиката :baeh:

Ако мислиш дека Антиката била во време околу 1908 тогаш тоа е твој проблем. Не ја гледаш сегашноста, ја гледаш ,,Антиката'', тоа со најблаги зборови може да се опише како патетизам.
Оваа сезона за Диего и Мело, Јубе потроши десетици милиони и ене ги, бајги се исплатија инвестициите.
Али ако, живејси ти во минато, и гледај го снегов како паѓа, заедно со температурата :smir:

Еве и на Болоња :icon_lol:

2vb8ysi.jpg

Овие со цел памет планираат со лопати да го чистат цел стадион :pos:

Срамота е ова што се случува во Италија, Јувентус да игра пред 10.000 гледачи. Па во германска втора лига гледав денес Оберхаузен -Билефелд имаше 20.000 гледачи. Плус ќе се полнат стадионите со снег и ќе се одложуваат утакмици кога немаат покриви стадионите, туку освен теренот и трибините се полни со снег. Германска лига, на сите натпревари вчера имаше снег ама ниедна утакмица не се одложи. Мизерија.

Срамота е ова што се случува во Италија, Јувентус да игра пред 10.000 гледачи. Па во германска втора лига гледав денес Оберхаузен -Билефелд имаше 20.000 гледачи. Плус ќе се полнат стадионите со снег и ќе се одложуваат утакмици кога немаат покриви стадионите, туку освен теренот и трибините се полни со снег. Германска лига, на сите натпревари вчера имаше снег ама ниедна утакмица не се одложи. Мизерија.

дечко што се толку замараш ти за италијанската лига или па нема со кого да правиш муабет на тема бундес лига
да ти кажам во Италија има невреме викендот, дури и на вести кажаа што не е случај во Германија

Па кој нормален би одел да го гледа Јубентус? :pos:

Инаку одложувањето е поради старите и непокриени стадиони. На поголемите и оние помодерни не е така, еве Рома игра, Интер има греење под терен па така и Интер вечер ќе игра :)

северниот дел на Италија е зафанат со невреме, но секако тука ја отежнуваат работата и старите стадиони, Рим се наоѓа на југот па така да не го зафатило невремето:toe:

северниот дел на Италија е зафанат со невреме, но секако тука ја отежнуваат работата и старите стадиони, Рим се наоѓа на југот па така да не го зафатило невремето:toe:
Рим бил на југот:tapp::tapp:.

А извини каде е Рим?

Сега ќе ми кажеш централна Италија така? Апенинскиот полуостров се дели на северен и јужен.Рим е на најсеверниот дел во Јужна Италија.

епа каде е бе... знаеш ли каква е разликата во климата во Рим и некој од северните градови на Италија како Торино и Милано, сакав да кажам дека ако има невреме во северна италија истото не го зафатило и Рим бидејќи е на југ

Рим на југ...:pos: Тоа е исто како да кажиш дека Велес е на југ од Македонија.:pos:

Rome (English pronunciation: /roʊm/; Italian: Roma, pronounced [ˈroːma]; Latin: Rōma) is the capital of Italy and the country's largest and most populated municipality (central area), with over 2.7 million residents in 1,285.3 km2 .It is located in the central-western portion of the Italian Peninsula, on the Tiber river.

Невреме има низ цела европа. Нема само во Италија одложени утакмици.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom