Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.241
- Поени од реакции
- 63.148
Ти кажав погоре преку стапов ми е од вашата ароганција као нешто демек вие сте непокорните во Сериа А, вие владеете, ваша е и слично.
Али ок е разбирам. Патите од комплекс. Комплекс дека во животот не сте се израдувале на голема титула.
Аха голема од оние во ЛШ што ги даваат.
Претпоставувам дека ви е тешко дека не сте доживеале таква емоција, да играте во финале, да се борите за големиот пехар...
...ја од друга страна од екипите за коишто сум навивал да не се фалам ама се имам радувано на 4 титули во ЛШ односно 4 финалиња, а само на едно сум тагувал.
Ако сакате слободно ке бидам фин ке ви раскажам како изгледа тоа, онака ке ве седнам околу мене еве зима е ке најдеме негде камин и ке ви раскажувам пополека како на филмовите...
Само колку да ја доловите емоцијата, целата еуфорија пред и после финалето, моментот кога го креваат трофејот ау ауу ауу партали. Не заради друго жал ке ми биде ке остарите ке ви попуштат сетилата додека да земе вашиот тим таква титула па нема да може да го доловите тоа чувство.
Ок, знам дека е тешко ама тоа е што е
Дотогаш ragazzi
Дакле, ем си накурчен ем ти е жал за нас
OK, имаш право да бидеш накурчен, морам да признаам дека многу бурек јадеме, ама такви сме бе што да правиме сега
Сега незнам ти за колку екипи навиваш и како си се радувал, ама ми даде идеја и јас да почнам да навивам за едно 10 екипи во Европа, има секоја година да си се радувам
Фала богу, ние немаме од што да сме незадоволни. После многу години суша дојде време на доминација, си се радуваме и тоа е нормално. Не навиваме како тебе за многу екипи, само за една. Колку можеме победуваме и тоа е тоа... можеби ќе освоиме ЛШ можеби нема. Се е тоа нормално, еден ќе победи, другите ќе изгубат. Ама вас ве пегламе. И се резилиме повремено, како и сите. Со Барселона, не со Цирих.
Ама колку и да брмчиш сега тука и да се надвикуваш со нас, нема да ги смениш фактите, а тие се:
1. Последниве неколку години, Интер е за класа пред другите Италијански екипи. Како стојат работите, не се гледа како ќе ја прекинете оваа доминација, освен ако не ве купи некој шеик од С.Арабија.
2. Во последните 3 натпревари, официјални и пријателски (Лига, САД турнир и Тим Куп), Интер - Милан 7:0, или поинаку кажано, 225 минути немате постигнато гол а имате примено 7. А крекате. После ние сме биле арогантни.
3. Милан има едвај 2-3 фудбалери кои би дошле во комбинација во првите 18 во Интер. Значи Пато сигурно и + 2ца гратис. Тоа се вика класа.
Смири се и уживај малку во фудбалот, полесно ќе ти биде :smir:
Па дирекорт местел тој отиде ако местеа и другите и тие сега ќе ми правеа друштво:haha: Инаку во -12 сте планирате некогаш да не стигнете или... какви ви се плановите мене ми се чини и тие што ни ги зедовте педерски ќе ги вратите па ќе видиме![]()
А што ќе ти одговарам...