Септопластика - девијација на носни прегради (искуства, совети..)

• Креатор на темата Креатор на темата GavolRulz
  • Време на започнување Време на започнување
Каде се оперираше и колку траеше?
Воена болница, во 11 бев закажан ама додека да ме легнат, да ме заспијат сигурно 11:20 отиде, а во 12:25 веќе бев горе у соба (сум се сликал одма со телефон затоа знам точно време) :icon_lol:
Така да околу 1 саат ми траела операцијата..

Воена болница, во 11 бев закажан ама додека да ме легнат, да ме заспијат сигурно 11:20 отиде, а во 12:25 веќе бев горе у соба (сум се сликал одма со телефон затоа знам точно време) :icon_lol:
Така да околу 1 саат ми траела операцијата..од
Од лично искуство Ана Тримоска-Радеска (8ми Септември) ме оперираше од полипи и девијација и можам само пофални зборови за неа. Топла препорака :)

Ја ке мора да правам и ринопластика и септопластика во едно, ако е воопшто можно во исто време. Ми остана девијација заради скршен нос, и сега ми прави доста компликации. Потешкотии со дишење, полипи...

Се распрашував доста време за ринопластика, Нетковски, Даскалов, таман ке најдеш доктор со подобри искуства, и ке се исфрли некој со слика од кај истиот доктор и нос како на Ина Многу Фина.

Ја ке мора да правам и ринопластика и септопластика во едно, ако е воопшто можно во исто време. Ми остана девијација заради скршен нос, и сега ми прави доста компликации. Потешкотии со дишење, полипи...

Се распрашував доста време за ринопластика, Нетковски, Даскалов, таман ке најдеш доктор со подобри искуства, и ке се исфрли некој со слика од кај истиот доктор и нос како на Ина Многу Фина.
Ако имаш пари оди во Истамбул.

Ако имаш пари оди во Истамбул.

Oф, и од таму читав секакви искуства, целосно сменет личен опис по зафатите. Проблемот е што најголемиот дел од докториве се специјализирани да ти исправат грпка на носот, практично, да направат порамнување. Девијација е многу потешко да се среди. Уште ако имаш две во едно, естетика и медицински проблем, ситуацијава станува доста покомплицирана. Ако еден доктор е добар за естетика, не е добар да го реши дишењето, и обратно.

И ја имам девијација, и ковче горе кое сакам да ми го скршаѕ.
Јас одамна се мислам за Игор Пеев. Имам читано доста за него, и за други хирурзи.
Може зимава да се ставам под нож.
Со десната ноздрва дишам половично..

И ја имам девијација, и ковче горе кое сакам да ми го скршаѕ.
Јас одамна се мислам за Игор Пеев. Имам читано доста за него, и за други хирурзи.
Може зимава да се ставам под нож.
Со десната ноздрва дишам половично..
Од сите што ги знам, сум слушал и гледал, и јас мислам дека човек ако реши да праи естетика на нос тука во Македонија, може да има доверба единствено во Пеев. И во Систина доаѓа една докторка од Хрватска, Калиќ, работи со некоја, за тука единствена метода, ендоскопски, испитај и за неа.

Од сите што ги знам, сум слушал и гледал, и јас мислам дека човек ако реши да праи естетика на нос тука во Македонија, може да има доверба единствено во Пеев. И во Систина доаѓа една докторка од Хрватска, Калиќ, работи со некоја, за тука единствена метода, ендоскопски, испитај и за неа.
Другарка го праеше кај Игор ама од естетски причини. Убаво личи. Сеа кај нејзе има разлика ептен. Ама и она така си сакаше.
Ја би ишла кај него. И одамна сакам. Ама како ќе се гледам 2-3 недели модра у очите не знам.
И ми е страв да не ми се напраи проблем со очите од притисок у носот.
Ваљда нема?
Сакам Цекиќ да ми каже мислење. Ја на тој човек му верувам слепо.
Може знае да препорача и он

Другарка го праеше кај Игор ама од естетски причини. Убаво личи. Сеа кај нејзе има разлика ептен. Ама и она така си сакаше.
Ја би ишла кај него. И одамна сакам. Ама како ќе се гледам 2-3 недели модра у очите не знам.
И ми е страв да не ми се напраи проблем со очите од притисок у носот.
Ваљда нема?
Сакам Цекиќ да ми каже мислење. Ја на тој човек му верувам слепо.
Може знае да препорача и он
Па не се само две недели модра во очите. Имаш после тоа месеци масажи, па пазење, ако носиш наочари ќе треба леќи да ставаш, зависи каква особа си, ама ако се притресуваш ќе имаш некој период на замарање психички. Сестра ми мислам уште се замара со тоа после години операција, а Пеев и го среди носот скоро совршено и тоа од добра девијација. И на нејзина колешка исто, топ, човекот е перфекционист и многу амбициозен.

Цекиќ не знам кој е, секако разговарај и размисли убаво пред што и да правиш.

Па не се само две недели модра во очите. Имаш после тоа месеци масажи, па пазење, ако носиш наочари ќе треба леќи да ставаш, зависи каква особа си, ама ако се притресуваш ќе имаш некој период на замарање психички. Сестра ми мислам уште се замара со тоа после години операција, а Пеев и го среди носот скоро совршено и тоа од добра девијација. И на нејзина колешка исто, топ, човекот е перфекционист и многу амбициозен.

Цекиќ не знам кој е, секако разговарај и размисли убаво пред што и да правиш.
Оториноларинголог е, ама у пензија е више 2-3 год може и повеќе.

Абе не се притресувам. Ама ќе се потресам сигурно. Ќе сакам да искочам, ова она. Затоа мислев зимно време. Ќе замолам од дома да работам, ќе зеам и боловање ако треба бар недела дена. Пошо не знам дали ќе можам да зјапам 8 саати у лаптоп таква отечена.
А за надвор исто носам наочари. Леќа у мое око не влага!

Правев риносептопластика пред неколку години во 8-ми Септември, кај Добри Стоименов, асистентка беше Ана Тримоска. Перфектен резултат за смешна сума. Не читај хистерици по форуми, одлучи каде и не се замарај.

Ќе имаш отоци недела дена поради остеотомијата, ама нема да бидеш Elephant Man у фацата. Јас немав никакви болки пост оперативно. Ќе имаш малку проблеми со грло ама ќе се навикнеш. Обвезно носи сламки за пиење на течности. Тампоните се вадат на седмиот ден, во зависност од типот на операцијата (отворен/затворен).

Само што ми ги извадија сплинтовите… прв пат во животот осеќам толку воздух наеднаш да влегува или со други зборови кажано - конечно дишам!

Не се мислете тие што сте со девијавија и сте цел живот на капки, тоа било благослов..

п.с вадењето на сплинтовите уопште не болеше, ама затоа вадењето на конците… го видов св.Петар на танга гаќи од болка :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom