Воена болница, во 11 бев закажан ама додека да ме легнат, да ме заспијат сигурно 11:20 отиде, а во 12:25 веќе бев горе у соба (сум се сликал одма со телефон затоа знам точно време)
Така да околу 1 саат ми траела операцијата..
Воена болница, во 11 бев закажан ама додека да ме легнат, да ме заспијат сигурно 11:20 отиде, а во 12:25 веќе бев горе у соба (сум се сликал одма со телефон затоа знам точно време)
Така да околу 1 саат ми траела операцијата..од
Ја ке мора да правам и ринопластика и септопластика во едно, ако е воопшто можно во исто време. Ми остана девијација заради скршен нос, и сега ми прави доста компликации. Потешкотии со дишење, полипи...
Се распрашував доста време за ринопластика, Нетковски, Даскалов, таман ке најдеш доктор со подобри искуства, и ке се исфрли некој со слика од кај истиот доктор и нос како на Ина Многу Фина.
Ја ке мора да правам и ринопластика и септопластика во едно, ако е воопшто можно во исто време. Ми остана девијација заради скршен нос, и сега ми прави доста компликации. Потешкотии со дишење, полипи...
Се распрашував доста време за ринопластика, Нетковски, Даскалов, таман ке најдеш доктор со подобри искуства, и ке се исфрли некој со слика од кај истиот доктор и нос како на Ина Многу Фина.
Oф, и од таму читав секакви искуства, целосно сменет личен опис по зафатите. Проблемот е што најголемиот дел од докториве се специјализирани да ти исправат грпка на носот, практично, да направат порамнување. Девијација е многу потешко да се среди. Уште ако имаш две во едно, естетика и медицински проблем, ситуацијава станува доста покомплицирана. Ако еден доктор е добар за естетика, не е добар да го реши дишењето, и обратно.
И ја имам девијација, и ковче горе кое сакам да ми го скршаѕ.
Јас одамна се мислам за Игор Пеев. Имам читано доста за него, и за други хирурзи.
Може зимава да се ставам под нож.
Со десната ноздрва дишам половично..
И ја имам девијација, и ковче горе кое сакам да ми го скршаѕ.
Јас одамна се мислам за Игор Пеев. Имам читано доста за него, и за други хирурзи.
Може зимава да се ставам под нож.
Со десната ноздрва дишам половично..
Од сите што ги знам, сум слушал и гледал, и јас мислам дека човек ако реши да праи естетика на нос тука во Македонија, може да има доверба единствено во Пеев. И во Систина доаѓа една докторка од Хрватска, Калиќ, работи со некоја, за тука единствена метода, ендоскопски, испитај и за неа.
Од сите што ги знам, сум слушал и гледал, и јас мислам дека човек ако реши да праи естетика на нос тука во Македонија, може да има доверба единствено во Пеев. И во Систина доаѓа една докторка од Хрватска, Калиќ, работи со некоја, за тука единствена метода, ендоскопски, испитај и за неа.
Другарка го праеше кај Игор ама од естетски причини. Убаво личи. Сеа кај нејзе има разлика ептен. Ама и она така си сакаше.
Ја би ишла кај него. И одамна сакам. Ама како ќе се гледам 2-3 недели модра у очите не знам.
И ми е страв да не ми се напраи проблем со очите од притисок у носот.
Ваљда нема?
Сакам Цекиќ да ми каже мислење. Ја на тој човек му верувам слепо.
Може знае да препорача и он
Другарка го праеше кај Игор ама од естетски причини. Убаво личи. Сеа кај нејзе има разлика ептен. Ама и она така си сакаше.
Ја би ишла кај него. И одамна сакам. Ама како ќе се гледам 2-3 недели модра у очите не знам.
И ми е страв да не ми се напраи проблем со очите од притисок у носот.
Ваљда нема?
Сакам Цекиќ да ми каже мислење. Ја на тој човек му верувам слепо.
Може знае да препорача и он
Па не се само две недели модра во очите. Имаш после тоа месеци масажи, па пазење, ако носиш наочари ќе треба леќи да ставаш, зависи каква особа си, ама ако се притресуваш ќе имаш некој период на замарање психички. Сестра ми мислам уште се замара со тоа после години операција, а Пеев и го среди носот скоро совршено и тоа од добра девијација. И на нејзина колешка исто, топ, човекот е перфекционист и многу амбициозен.
Цекиќ не знам кој е, секако разговарај и размисли убаво пред што и да правиш.
Па не се само две недели модра во очите. Имаш после тоа месеци масажи, па пазење, ако носиш наочари ќе треба леќи да ставаш, зависи каква особа си, ама ако се притресуваш ќе имаш некој период на замарање психички. Сестра ми мислам уште се замара со тоа после години операција, а Пеев и го среди носот скоро совршено и тоа од добра девијација. И на нејзина колешка исто, топ, човекот е перфекционист и многу амбициозен.
Цекиќ не знам кој е, секако разговарај и размисли убаво пред што и да правиш.
Оториноларинголог е, ама у пензија е више 2-3 год може и повеќе.
Абе не се притресувам. Ама ќе се потресам сигурно. Ќе сакам да искочам, ова она. Затоа мислев зимно време. Ќе замолам од дома да работам, ќе зеам и боловање ако треба бар недела дена. Пошо не знам дали ќе можам да зјапам 8 саати у лаптоп таква отечена.
А за надвор исто носам наочари. Леќа у мое око не влага!
Правев риносептопластика пред неколку години во 8-ми Септември, кај Добри Стоименов, асистентка беше Ана Тримоска. Перфектен резултат за смешна сума. Не читај хистерици по форуми, одлучи каде и не се замарај.
Ќе имаш отоци недела дена поради остеотомијата, ама нема да бидеш Elephant Man у фацата. Јас немав никакви болки пост оперативно. Ќе имаш малку проблеми со грло ама ќе се навикнеш. Обвезно носи сламки за пиење на течности. Тампоните се вадат на седмиот ден, во зависност од типот на операцијата (отворен/затворен).
Samo sto imav septoplasty and turbinate recuction. Bev na lista za operacija godina i pol preku NHS Anglija, poso na privatno bese okolu 5500 funti.
Ova mi e prva operacija u zivot, i si imav eden kup horor filmovi u glava poso to davaat eden kup raboti da citas i da dades consent za operacijata.
Baska me jadev od vcera od 19:30, i voda se nemav napieno od 10:30 sabajle deneska. Valjda segde e isto so anestezija, tuka vikaat da ne jades 6 saati pred admission time, i voda da prestanis da pies 2 saati pred admission time. Admission time e koa odis u bolnica, ne e koga ti pravat operacija.
Otidov vo bolnica vo 12 deneska, i otidov na anestezija okolu 16:25, Izbrojav do 7 i pol i nani nani
Vo recovery room se razbudiv okolu 18:15, i me odmesija nazad na ward u 18:20. Vo 19 casot me pustija da si odam doma, mada cekav do 8 za da dojdat da me zemat so kola.
Tuka moras da odis spored admission time, ali ne znaci deka odma ke odis na operacija. Ja bev "najmlad" i mislam bev posleden na lista, posho mislam prvo gi zimaat onie so podolgi operacii.
Momentalno sum doma, tuka ova e day surgery i te pustaat doma istiot den. Nemam tamponi ili splintovi i mozam da disam niz nos.Hirurgot mi kaza se pominalo dobro na operacija.
Neam pojma kako biraat na koj mu stavaat dissolvable packing, valjda spored rizik od krvarenje. Na covekot sho bese pred mene mu stavija dissolvable packing, ali on imase deviated septum, polyps i uste nesto na lista za operiranje.
Momentalno nemam nikakva bolka samo malku discomfort ali sum na jaki apcinja(cocodamol). Ke vidime kako ke bide u naredni nekolki dena, ali imam od jakite apcinja za cela nedela da pijam taka da ne bi trebalo da bide problem.
U sekoj slucaj ne citajte mnogu po internet pred da odite na operacija.
Covekov sho imase krevet do mene, solzi imase koa go donesija nazad. Vika prvpat u 7 godini osekjal vozduh mu mine preku nos.
Inace interesno ova za koncite, nemav pojma deka e tolku strasno. Kaj mene se dissolvable i sreka sto ne treba da odam da gi vadam. Samo na kontrola treba da odam posle 3 meseci.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.