Сендвичи!

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Сендвич-
Лепче/лепиња
Маргарин
Кулен
Сирење
Патлиџан
Пиперка
Мајонез
Марула
мхмхмхмхм:vozbud:

2 парчиња салама , 2 парчиња кашкавал , мајонезз и стиснато на тостер .. лЕЛЕ што слатко :):)

Темава ме инспирира да си го направам мојот омилен домашен сендвич покрај хамбургерот.Состојките се следните:

-Крешик од леб
-Маргарин
-Домати
-Пиперки
-Сирење

лепиња, пилешка шунка, рендан кашкавал, домат, рендано сирење, марула, кечап........ммммммммм

лепче/лепиња
свински врат
кашкавал
павлака
патлижан
краставица
сиренје
и нормално сокче некое

vegetarijanski sendvic so marula ,krastavica,patlizdan,pecurki,sirenje,maslinki mmmmmmm poubo nema :vozbud:

Лепче, мала ловечка плескавица, салата и буковска пупер (препорачливо лута) и можеби одозгора фета сирење (ама не секогаш)... милина

Јас најчесто пицата ја ставам помѓу две плескавици, а на компирите кечап,мајонез и сенф.

Еве еден богат сендвич што си направив вчера од пола леб, и вкупно за него ми требаше 180 денари.

Кашкавал ама го ставаш прво малце да се растопи ... Потоа зедов мелено месо и кашкавалот го измешав со месото и го направив како плескавица и го спржив од што излезе 2 големи шарски плескавици.
Потоа зедов направив зелка салата се убаво зачинета со сите зачини, и зедов и габи шампињонки ( така мислам се викат ) и ги замешав во салатата.
Зедов пола леб го наполнив прво со салатата, па потоа ги ставив шарските плескавици, и му ставив луто буковец да ти изгори јазикот.

И така за 180 денари се прејадов и цел ден не ми текна да јадам.

мммм...француско лепче(она долгото), павлака, краставици, патлиџан и чајна...пробајте бе ќе видите...ммм прекрасноооооооооооооооо

аууу....нема ништо боље од еден домашен сендвич....мој специјалитетм се што има у фрижидер се стаам...само благо солено не мешам...

od domasnite sendivici lepce krckavo toplo so majonezce ili zdenka so sunka i kaskavalce patlidjan i ili krastavica top....ili pak od amatti svez sendvic ili amatti sendvic...

Највише сакам традиционален сендвич со Лесковачка :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom