Сендвичара "Седмица"

• Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
Ова за халал прв пат слушам дека оџа требало, особено што доста македонски кланици, покрај хасап, имаат и халал сертификат.
Муслиманско ритуално колење, треба муслиман да го прави на одреден начин со инвокација на Алах, да рецитира тасмија или шахада.
Немам некој префинет вкус, ама секад би избрал 250мкд хамбургер од 7-ца пред премиум смеш бургер од 690 денари без помфрит со сос од солза од еднорог а тежи 119 грама и има облик на детски бургер од бургер кинг во префинета смеш ванаби фенси бистро сендвичара.
Никад не би избрал хамбургер од Седмица.

Ја викам срање им е месото и понекад им се дешава салмонелка, не викам дека срање е што сте се чекале пред Седмица и сега имате носталгија по тие времиња кога сте биле помлади и послободни.

Последно уредено:
Муслиманско ритуално колење, треба муслиман да го прави на одреден начин со инвокација на Алах, да рецитира тасмија или шахада.
Нема врска бе, витаминка имаат халал сертифицирани производи, сигурно оџа не пеел таму.

20170901_113750-2136x1160.jpg

...култно место и додека народот од цела МКД од рани утрински часови цел ден чекале за грчка виза, главно место за лапачка!

Последно уредено:
Нема врска бе, витаминка имаат халал сертифицирани производи, сигурно оџа не пеел таму.
Не знам 100% дали мора да е оџа, тој што го изведува ритуалот (што рецитира тасмија/шахада и отсечно коле со посебен потег), нити викам дека Витаминка или кој и да е правилно го изведува тој ритуал, затоа што си плаќаат, па тие што даваат такво пемпеле, ИСИС или кој и да се, им издаваат пемпеле дека е халал нивната храна, а дали стварно го праат ко што треба, тоа е друга работа.

Не знам 100% дали мора да е оџа, тој што го изведува ритуалот (што рецитира тасмија/шахада и отсечно коле со посебен потег), нити викам дека Витаминка или кој и да е правилно го изведува тој ритуал, затоа што си плаќаат, па тие што даваат такво пемпеле, ИСИС или кој и да се, им издаваат пемпеле дека е халал нивната храна, а дали стварно го праат ко што треба, тоа е друга работа.
Vitaminka nema mesni prozvodi.
Halal kaj niv znaci deka nema zelatin od svinja vo proizvodite.

Vitaminka nema mesni prozvodi.
Halal kaj niv znaci deka nema zelatin od svinja vo proizvodite.
Абе кај нив халал може да значи и покер од кецови, ја ви кажувам у вистинскиот свет што значи и како треба да биде процесирана храната за да пише халал.
Како и да е, ова не е тема за халал, него за кулинарскиот бисер на скопскиот сендвич бизнис.

Back
На врв Bottom