Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тука почесно би ги спомнал и Попе,Кинг Бургер и Вили во тоа опкружување беа и бар за мој вкус беа топ.
За фаст фуд ќе останат само неразбрани копиљаци што глумат капитализам и ти продаваат бургерче за 500 денари итоа без помфрит. Не оди на добро работата.
Смеј се колку сакаш. Ем Мер колку што знам имаат халал сертификат, така што веројатно јадеш јунешко мелено. Ај да видиме 7 ца што имаат во плескавицата:u emmer poise lici na hamburger od 7micapresmesno
Халал значи нема свинско, алкохол итн... Сојата е халал. MSG е халал. Тоа увезениот говедски МОМ секако не е подобар од домашно прасе.Смеј се колку сакаш. Ем Мер колку што знам имаат халал сертификат, така што веројатно јадеш јунешко мелено. Ај да видиме 7 ца што имаат во плескавицата:
1. Емулгатори и фосфати: Се додаваат за месото да ја задржи водата и мастите, па затоа плескавицата во Седмица е секогаш со иста дебелина и не се собира при печење како домашната скара.
2. Засилувачи на вкус (најчесто Мононатриум глутамат - MSG): Ова е клучот за „зависноста“ од нивната плескавица. Тоа е адитив кој ги стимулира рецепторите за вкус да чувствуваат посилен месен вкус отколку што навистина има.
3. Филери (скроб или соја): За да се добие таа мазна, речиси паштетаста текстура, често се додава скроб или протеин од соја кој ја врзува смесата.Големо количество маснотии и кожа: Индустриското мелено месо често вклучува висок процент на масти и сврзно ткиво, кои преку фино мелење стануваат невидливи за окото, но му даваат мекост на производот.
Плус кај првите имаш скара на жар, Седмица ваљда на струја/плин се.
Неспоредливо е.
Најдобро е да донесеш некој странец во Скопје, без да знае кои се Седмица, и однеси го да јаде на двете места, па види што ќе ти каже.
Ај еве да ги тргнеме Ем Мер од муабетов, случајно ги умешав во приказнава, да не личи дека ги рекламирам нешто. Неодамна јадев таму, па ради тоа и ги спомнав. Друже, абе ти дали си сериозен дека плескавицата од Седмица ти има вкус на вистинска плескавица? Си јадел ли ти некогаш скара на жар/ќумур? Еве спореди ја плескавицата во Седмица со плескавица од некое од овие местаХалал значи нема свинско, алкохол итн... Сојата е халал. MSG е халал. Тоа увезениот говедски МОМ секако не е подобар од домашно прасе.
![]()
АХВ запре 50 тони небезбедна храна: Мелено месо од Парагвај и ореви од Казахстан вратени од граница
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) спречи увоз на вкупно 50 тони небезбедна храна која требало да заврши на македонскиот пазар, по контроли спроведени на граничните премини. Официјалните ветеринари на граничниот премин Ќафасан забраниле влез ...time.mk
Ова ќе завршеше по македонскиве сендвичари и кебапчилници.
Treba da si onaka totalka lud da mislis deka enmer ima neso pokvalitetno od sedmica u bilo koj kriterium.Смеј се колку сакаш. Ем Мер колку што знам имаат халал сертификат, така што веројатно јадеш јунешко мелено. Ај да видиме 7 ца што имаат во плескавицата:
1. Емулгатори и фосфати: Се додаваат за месото да ја задржи водата и мастите, па затоа плескавицата во Седмица е секогаш со иста дебелина и не се собира при печење како домашната скара.
2. Засилувачи на вкус (најчесто Мононатриум глутамат - MSG): Ова е клучот за „зависноста“ од нивната плескавица. Тоа е адитив кој ги стимулира рецепторите за вкус да чувствуваат посилен месен вкус отколку што навистина има.
3. Филери (скроб или соја): За да се добие таа мазна, речиси паштетаста текстура, често се додава скроб или протеин од соја кој ја врзува смесата.Големо количество маснотии и кожа: Индустриското мелено месо често вклучува висок процент на масти и сврзно ткиво, кои преку фино мелење стануваат невидливи за окото, но му даваат мекост на производот.
Плус кај првите имаш скара на жар, Седмица ваљда на струја/плин се.
Неспоредливо е.
Најдобро е да донесеш некој странец во Скопје, без да знае кои се Седмица, и однеси го да јаде на двете места, па види што ќе ти каже.
Па еве ако ти викаш, луд сум ондак. Без грижа на совест ти кажувам: плескавицата во Ем Мер ми е повкусна од тоа чудото во Седмица.Treba da si onaka totalka lud da mislis deka enmer ima neso pokvalitetno od sedmica u bilo koj kriterium.
Автоматски споено мислење:
Inaku, sedmica restoranot ima edna od najbojle pleskavici kaj nas. Za 250 denari u burger ne moes da ocekuvas ludnica smesa.
Vkus e dosta subjektivna rabota, zborime za drugi poobjektivni parametri.Па еве ако ти викаш, луд сум ондак. Без грижа на совест ти кажувам: плескавицата во Ем Мер ми е повкусна од тоа чудото во Седмица.
Ti kazhi kaj ima becka za 250 u skopjeDiskutirate za toa sto li e podobro i povkusno; proliv ili tvrdo gomno?

Па еве и пообјективни параметри и симптоми. Неќам да бидам гаден на темава, ама буквално после секое јадење хамбургер во седмица имав проблеми со стомакот и трчав у вц, ради тоа и прекинав да јадам таму. После секое јадење хамбургер у седмица ждригот ми има некој чуден мирис ко што не сум осетил и кога сум јадел у најмаалската сендвичара у Ѓорче 2.Vkus e dosta subjektivna rabota, zborime za drugi poobjektivni parametri.
Diskutirate za toa sto li e podobro i povkusno; proliv ili tvrdo gomno?