Секс за манипулирање?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Кој повеќе манипулира со секс?

• Вкупно гласачи
    69
divine напиша:
Да објаснам јас како размислувам за таа опција ... не мислам дека манипулаторите се снаодливи ... барем не оние што манипулираат со секс ... ниско ми е да неможеш да стигнеш до целта по некој друг пат освен со секс ... тоа е мое, затоа ја ставив таа опција, што нормално не мора да ја гласате вие што не се сложувате со мене:)

види вака, манипулирање има во секој однос, особено сексуалниот, сексот продава, секоја реклама денес е сврзана со секс, може да мислиме дека е жално, гадно, но сексот се користи и тоа како...дури и да не дојде до коитус:)
а темава мислев дека не е сведена до просто - да се изебам па да ме почасти нешчо-

i quit напиша:
види вака, манипулирање има во секој однос, особено сексуалниот, сексот продава, секоја реклама денес е сврзана со секс, може да мислиме дека е жално, гадно, но сексот се користи и тоа како...дури и да не дојде до коитус:)
а темава мислев дека не е сведена до просто - да се изебам па да ме почасти нешчо-

Од тоа се тргнува па се нагоре ... уствари тоа може да се каже дека е најниско па и најзастапено ... а дека е просто, па и не би рекла така ... тоа е повеќе проблем отколку проста тема ... :( :wink:

Гласав за втората опција.
Не во смисла дека се неснаодливи за да добијат нешто на друг начин, туку затоа што сексот го сметаат за најлесен начин. Што не е во ред.
Не можам да генерализирам и да кажам дека сите жени го користат сексот за да манипулираат, но секако дека има и такви.

Е, сега. Не сакам да генерализирам, но морам да се изразам на таков начин за да доловам што мислам. Зошто не мажите? Сметам дека поинакво значење му даваат на сексот и затоа жените многу лесно го користат тоа. И самите мажи си велат дека секогаш во главата им се врти секс. Ако знаеш нечија „слаба точка“, секако дека таму ќе „удриш“ ако сакаш да манипулираш. Сум слушнала изјави како: „Ако сакаш нешто да добиеш, кажи му го тоа на партнерот после првата партија секс и премини на втора.“

Што мислите, кој го користи повеќе сексот како средство за манипулирање мажите или жените? А вие некогаш сте изманипулирале баш со секс ... или па вас некој?
Мажите почесто ги користат парите и моќта како средство за манипулација да добијат порција секс.

Жените почесто го користат сексот како средство за манипулација кое ќе им овозможи подобра позиција, а со тоа и материјална корист.

И тоа не е ништо ново, си се влече генетски од кога постои човештвото. Жените знаат на што паѓаат мажите и обратно.

Баш така, не мора да дојде до коитус за да има сексуална манипулација. Сексот продава, и сите го знаат тоа. Дури и оној претпоставениот, невозможниот секс, и тој продава. Сте приметиле ли дека на 90% од рекламите има полугола женска?

Еве едно примерче: од две кандидатки за исто работно место со слични способности но со дијаметрално различен изглед, работата ќе ја добие поубавата и позгодната (ако одлучуваат мажи). И ова е некој вид сексуална манипулација, и се случува во мозоците на мажите, едноставо несвесно не можат да прејдат преку тој 0,000000000000001% шанса некогаш нешто да се случи со новата згодна колешка.

Сите ги користиме природните атрибути низ животот, и тоа не само во љубовниот живот (да привлечеме некого). Например, јас знам дека ако облечам минич, колегата нема шанси да одбие да ми помогне во најдосадната работа во целата позната галаксија - папирологија, и дека заедно за еден саат ќе го средиме тоа за што на мене ми требаат три дена.

Се ме тера накај жените :pos: факт е дека можат полесно да го добијат и ја користат таа позиција кај мажите,а они нели 80% им е секс...така да со соодветни зборови и дела жените успеваат да го добијат тоа што го сакаат...

Па сепак би рекол неснаодливите дека најмногу го користат. Зошто? Па тоа е единствен излез од даден проблем, во кој не треба многу да се мисли или да се работи...

Што мислите, кој го користи повеќе сексот како средство за манипулирање мажите или жените? А вие некогаш сте изманипулирале баш со секс ... или па вас некој?
Zenite poveke. Taka de, nie mazite polesno se palime na takvi raboti, ne rekle za dzabe: 'za zena i drzava se prodava a za maz ne'! Megutoa sekoja chest na iskluchocite neli? hehe:majmun:

Се согласувам дека жените сексот повеќе го користат за манипулација за тоа што мажите поголемиот дел од времето го поминуваат во размислување за секс со некоја личност.А мажите за манипулација ги користат парите.

Дефинитивно жените. Мажите со исклучок на некои бабојеби и сл. имаат секс од проста причина што сакаат да имаат секс. Кај жените процентот е далеку поголем бидејќи жените ја имаат понудувачката а мажите побарувачкта а особено во една про-фригидо-феминистичка држава како нашата. Жените вешто ја користат реткоста на ресурсите и успешно манипулираат со тоа.
И како што кажа Мистичен мажите пак го прават тоа преку парите. Исто како што беше во Ирак нафта за храна.

Јас еднаш-два пати, ама мислам дека жените повеќе. особено што ние мажите, штом се симне крвта подолу, губиме панмет и се залетуваме по дунде како да не сме виделе, па не манипулираат.
Жените повеќе, но не 100% има и мажи, ама ретко.

Точно!!:wink:

Жените и јас мислам дека се тие кои бар на вакви финти по некогаш средуват мн работи или едноставно манипулираат....

А која е поентата на сексот ако не манипулација и некоја корист?
Задоволување на животинските инстинкти.?
Празнење на енергија?
Да, но кога ќе се погледне дека и жените имаат со што да ти помогнат, особено во некој бизнис или во мојот случај универзитетска клима, добро е да се искористат и за тие други работи.
Видиш како феминизмот бил прав.
Со тек на време и машките стануваме радодајки за да постигнеме некоја цел.
...се заебавам тоа беше да им наполни его на кучките.:)

koja glupost seksot e zadovolstvo,a ne nekoj moron za da bide so mene pa da mu priustuvam sto saka makar vo celost gledano toa zenskiot pol go pravi,a koja e poentata.....premnogu nisko toa sebe si nikogas nne bi sum si go dozvolila....prostakluk

Мислам дека жените почесто манипулираат со секс, и не го прават тоа зашто им се сака во тој миг, него за да остварат или добијат некоја цел. Многу жени го гледаат сексот како компензација или влог за да добијат нешто друго во нивна корист.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom