~DaRko
Поштен лопов
- Член од
- 29 март 2009
- Мислења
- 5.888
- Поени од реакции
- 2.481
па и јас тоа кажувам....има луѓе кои завршиле факлутет, а не се на работа ( значи немаат толку голема среќа или немаат воошто среќа ), а има луѓе кои што одма завршуваат или воопшто не завршуваат факултет, а си наоѓаат добра работа (значи имаат голема среќа).Зошто не ги спомнува тие што завршиле факултет и не се вработиле ама баш никаде а ги има доста, каде им е среќата? Зарем сето тоа не е некоја случајност? Или земи обратно има доста кои не завршиле факултет а сепак се снашле со работно место, ги кажувам тие што "имале среќа" да се снајда, но не и тие што не се снашле и во двата случајаконташ...
се е до среќата. јас така мислам и никој жив не може да ме разубеди дека не е така.
не за џабе се рекло: Роди ме мајко со к'смет и фрли ме на улица

а гледај еве и за на факултет. имам двајца колеги едниот сака многу да шета, си се забавува, секој викенд излезен, пуши, пие...ужива. кога ќе дојдат испити ќе читне 20тина стр и оди како се да знае и верувал или не, тоа што го читал тоа го прашуваат и поминува со 6/7 не е битно. е тоа ти се вика среќа.
а овој другиов мнгоу учи, редовен на предавање, не излегува толку често т.е. секој викенд, примерен е и сл., кога се испитите се убива од учење и ај самиот ќе рече абе ај овие 5 стр не ги читам и замисли од тука прашања му се паѓаат

и после ќе видиш прв ќе се вработи овој шт си ужива (оти очигледно има гоолема среќа), а овој кутриот самиот си вика: Абе ич немам среќа.......... ќе чека цел живот за работа