A
AnFem
Гостин
Мене не ми е убав домашен чипс и никогаш не сум правел. Ќе прашувам имаш пробано во фритеза дали излегува?
Немам пробано, ама мислам дека во фритеза најдобро ќе излезе.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене не ми е убав домашен чипс и никогаш не сум правел. Ќе прашувам имаш пробано во фритеза дали излегува?
Макарони со туна?А некој љубезен да запише некој рецепт со туна?? м?
Компири со сусам
Потребни состојки:
- компири (што помали тоа подобри)
- сусам
- малку путер
- сол
Компирите се ставаат во подлабок сад за да се сварат (се варат околу 10-тина минути). Се лупи од лушпата, се ставаат во огнооптпорна тава,се посолуваат, се посипува со сусам и се ставаат парчиња путер одозгора.
Се печат на 250 степени, додека да заруменат.
Грав со сланина од конзерва
Ја земаш конзервата (од Кам маркет 60 и нешто денари), ја отвораш и ја ставаш во тенџере со вода, нормално да не го преклопиш со водата. Чекаш да достигни температура погодна за јадење, ја вадиш конзервата ја истураш смесата во пајнца и јадиш.
Подобро ни јас не можам да го направам.
Не е ист вкусот, да ме верваш.Што си ја мачиш душата со толкава процедура, земи само тури ја конзервата во чинија и стави ја во микробранова на двојка high да се стопли.
каде можат да се наjдат индискиве продукти т.е зачините?1 чаена лажица кумин семки
2 чаени лажици Сабџи Масала
1 чаена лажица Чана Масала
1 чаена лажица Гарам Масала
1 конзерва од 250 грама сварена леблебија (chickpeas)..
Зачините + оризо:
![]()
Оризо требе да се сваре и да нема никаква вода у него. Може да го сварете у тенџере и да го исцадете... Јас го варам у микробранова и излева сух и перфектен за мешајне... Ако некој сака у микробранова да го варе става 1 дел ориз, 2 дела вода.. (Значи за 250 грама ориз, 500 мл. вода).
Види во Веро, мислам дека имаше некои индиски зачини.каде можат да се наjдат индискиве продукти т.е зачините?