Се за македонските легенди "Леб и Сол"

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
одкаде па такви глупости дека влатко е 2најдобар гитарист после слеш??нема врска.иначе,сите матер ебаваат.можда,ама не дека се најдобри свирачи,барем не у цел свет.

:vozbud:
хаха, креативен идиотизам!
дури и кога би ги споредиле нив двајца, слеш би немал шанси!
влатко е далеку подобар гитарист!
Слеш има предност заради стилот, бендот и предност бидејќи не се родил во некоја неразвиена земја како македонија!
Кога би им ги смениле местата, и ако влатко свири во гнр, би биле мноогу подобри!

Во врска со темата!
Леб и сол испадна една голема глупост на крај!
Влатко излезе заради гаро, а по еден месец и гаро напушти, т.е. леб и сол остана без она без кое што неможе!
Во ваков состав не им гледам добра иднина!
и сега го слушам повеќе Влатко Стефаноски трио отколку леб и сол!

:vozbud:
хаха, креативен идиотизам!
дури и кога би ги споредиле нив двајца, слеш би немал шанси!
влатко е далеку подобар гитарист!
Слеш има предност заради стилот, бендот и предност бидејќи не се родил во некоја неразвиена земја како македонија!
Кога би им ги смениле местата, и ако влатко свири во гнр, би биле мноогу подобри!

Во врска со темата!
Леб и сол испадна една голема глупост на крај!
Влатко излезе заради гаро, а по еден месец и гаро напушти, т.е. леб и сол остана без она без кое што неможе!
Во ваков состав не им гледам добра иднина!
и сега го слушам повеќе Влатко Стефаноски трио отколку леб и сол!

Размислуваш како и повеќето луѓе што е до негде и разбирливо...Далеку од тоа дека испадна глупост...Ако од албумите ги изземеш песните кои го претставуваат македонскиот фолклор ќе дојдеш до заклучок дека бендот е многу блиску до џез...Е сеа, Влатко на тие песни како агрсивен гитарист им дава димензија на потврд џез кој преминува у рок...Погледни ги албумите и ќе видиш дека е така...

На новиот албум на Леб и Сол гостуваат имиња како Дадо Топиќ,Сергеј Трифуновиќ и се задржува стариот стил на бендот...Од 10 или 11 песни има 2 обработки на македонски песни и останатото е мирна музика за опуштање и со префинет рок ...Финтата е што ја нема агресивноста на Влатко но сепак гитарските делови на албумот а и на концертот беа исвирени совршено ....Грешка е што народот го гледа Леб и Сол како Влатко Стефановски и 3-ца негови придружници...Да се разбереме,Кокан и Бодан се фантастични музичари, посебно овој првиот кој е мозок на групата ...

Они имаат сеа турнеја по Балканските земји и не би се сложил дека им претстои пропаст...Неколку пати го наполнија Сава центар,знае публиката да цени вистинска музика ...А Влатко си е сосема во друг фазон,се гледа дека егото му е високо до небо и дека во све он да биде прв ,затоа мислам дека и тужба поднесе против останатите за користење на името на бендот...

Размислуваш како и повеќето луѓе што е до негде и разбирливо...Далеку од тоа дека испадна глупост...Ако од албумите ги изземеш песните кои го претставуваат македонскиот фолклор ќе дојдеш до заклучок дека бендот е многу блиску до џез...Е сеа, Влатко на тие песни како агрсивен гитарист им дава димензија на потврд џез кој преминува у рок...Погледни ги албумите и ќе видиш дека е така...

На новиот албум на Леб и Сол гостуваат имиња како Дадо Топиќ,Сергеј Трифуновиќ и се задржува стариот стил на бендот...Од 10 или 11 песни има 2 обработки на македонски песни и останатото е мирна музика за опуштање и со префинет рок ...Финтата е што ја нема агресивноста на Влатко но сепак гитарските делови на албумот а и на концертот беа исвирени совршено ....Грешка е што народот го гледа Леб и Сол како Влатко Стефановски и 3-ца негови придружници...Да се разбереме,Кокан и Бодан се фантастични музичари, посебно овој првиот кој е мозок на групата ...

Они имаат сеа турнеја по Балканските земји и не би се сложил дека им претстои пропаст...Неколку пати го наполнија Сава центар,знае публиката да цени вистинска музика ...А Влатко си е сосема во друг фазон,се гледа дека егото му е високо до небо и дека во све он да биде прв ,затоа мислам дека и тужба поднесе против останатите за користење на името на бендот...

ok,
со оглед на тоа дека секој има различен вкус....до некаде доаѓа дека и двајцата сме во право!
Јас ги сакам малку поагресивните мелодии, затоа според мене со влатко беше подобро во групата! Знам, и јас забележав дека музиката им се смири откако тој напушти!
Колкаво му е егото незнам, само знам дека обожавам да го гледам кога свири и пее, и супер ми е со неговата музика!
Да се фали дека е прв, ок, да, а зошто да не, навистина е така! Иако никогаш не глумел екстравагантна личност и секогаш кога јас сум го видел бил баш она ОК!

ok,
со оглед на тоа дека секој има различен вкус....до некаде доаѓа дека и двајцата сме во право!
Јас ги сакам малку поагресивните мелодии, затоа според мене со влатко беше подобро во групата! Знам, и јас забележав дека музиката им се смири откако тој напушти!
Колкаво му е егото незнам, само знам дека обожавам да го гледам кога свири и пее, и супер ми е со неговата музика!
Да се фали дека е прв, ок, да, а зошто да не, навистина е така! Иако никогаш не глумел екстравагантна личност и секогаш кога јас сум го видел бил баш она ОК!

Стално кога ќе излезе на ТВ се понаша ко Џек...Да, му се може тоа, ама сепак треба да има некоја мерка со која ќе се претставува себеси и своето дело...Цело време збори за тоа што праел он у Америка,пред кого све свирел, со кого се познавал и да ти кажам малце ме потсеќа со фалењето на оној Чомбе у темата за хомосексуалност:icon_lol:..

Ја на пример,него не го сакам како гитарист,али сепак го поштуем пошо знам што све има направено и мислам дека на Балканов има многу подобри од него кои се ставени во втор план баш поради фактот што немале добра група и фантастични музичари околу себе како што тоа го имал Влатко.. Како човек малце ми шкрипи кај него...Можда сум грешка...

Leb i sol sum gi gleal 2pati i so Vlatko i bez nego, ama fakt e deka rasuraaat.Gi obozavam zato so se mnogu unikatni.Vlatko stefanoski e eden od najdobrit gitaristi na ovie prostori a moze i najdobriot,ali ne e ubav kako covek zasto e golem egoista:nenene:.

меѓу првите 5 е
не е ни втор ни меѓу првите пет,туку е најдобар.
каков slash,може само вода да му носи.
а за леб и сол немам лоши зборови,ама без влатко не се истиот бенд.

не е ни втор ни меѓу првите пет,туку е најдобар.
каков slash,може само вода да му носи.
а за леб и сол немам лоши зборови,ама без влатко не се истиот бенд.

без Влатко не се Леб и Сол оти прво нешто кое досега асоцираше на Леб и Сол беше Влатко

Mnogu mi e krivo i glupo so voopsto ne gi postovate drugite clenovi na legendarnite Leb i sol koi isto taka se epten golemi umetnici vo svojata muzika.

без Влатко не се Леб и Сол оти прво нешто кое досега асоцираше на Леб и Сол беше Влатко

За жал беше така, но никогаш не е касно да се смени...

Mnogu mi e krivo i glupo so voopsto ne gi postovate drugite clenovi na legendarnite Leb i sol koi isto taka se epten golemi umetnici vo svojata muzika.

Народот го јаде тоа што му се сервира...

Феноменални се во секој поглед.Не ги слушам многу мегутоа сепак имам голем респект кон сите членови на групата.Браво Легенди:cuc::cuc::cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom