Се урна претседателскиот авион на Полска

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Веб-сајт
www.macedonianspark.com
Уште едно уривање на претседателски авион, засега 87 потврдени мртви од претпоставени 150 вкупно.

http://www.reuters.com/article/idUSTRE6390K120100410

Авиониот се урнал во Русија на летот до Смоленкс.

Делегацијата на полската Влада заедно со Претседателот требаше денес да присуствува на одбележување на 70 годишнината од советскиот масакар на Полјаците во Катињ.

A plane carrying Polish President Lech Kaczynski from Warsaw has crashed on approach to Smolensk airport in western Russia, a Polish government official at the airport told Reuters on Saturday.

The Polish official said there was no information yet about survivors. The crash occurred about 1.5 km from Smolensk airport in foggy conditions.

Полски информативен сајт:
http://wiadomosci.onet.pl/2153157,1...w_smolensku_reuters_zginelo_87_osob,item.html

Ќе има многу шпекулации, неверојатна катастрофа, сомнителни околности во кои е елиминиран скоро целиот државен врв на една земја.

Она што можам да го кажам од лице место, многу ме потсетува на сценариото на нашиот покоен Претседател, односно : густа магла, проблеми со слетување, закачување на едното крило во дрво или карпа.

Некои агенции изjaвуват дека сите са умрели,некои зборуват за 87.
Во авиона са били жената на Качински,министара за одбраната на Полска и говерниора на народната банка на Полска исто така и представители на католичката црква.
Премиерот Доналд Туск е свикал спешно извонредно заседание на владата на Полска.
Министара за извонредни ситуации на Русиja е на местото.
Председателон на Русиja е составил извонредна комисиja на чело со премиера Путин.

Zagina eden od najgolemite prijateli na Makedonija,Polskiot pretsedatel Kachinski.

Bas zalno e toa sto se sluci :(

Некои агенции изjaвуват дека сите са умрели,некои зборуват за 87.
Во авиона са били жената на Качински,министара за одбраната на Полска и говерниора на народната банка на Полска исто така и представители на католичката црква.
Премиерот Доналд Туск е свикал спешно извонредно заседание на владата на Полска.
Министара за извонредни ситуации на Русиja е на местото.
Председателон на Русиja е составил извонредна комисиja на чело со премиера Путин.

Наводно не знаат точна бројка на патници, потврдени беа 87 жртви, а сега веќе 130, односно сите.

Во авионот бил и генералот на полската армија, поранешните функционери меѓу кои и бивш претседател, бискупот на католичката црква и други големи личности од полската политика.

П.С. Извонредно - на македонски означува нешто добро, правилниот збор е - вонредна ситуација.

Наводно не знаат точна бројка на патници, потврдени беа 87 жртви, а сега веќе 130, односно сите.

Во авионот бил и генералот на полската армија, поранешните функционери меѓу кои и бивш претседател, бискупот на католичката црква и други големи личности од полската политика.

П.С. Извонредно - на македонски означува нешто добро, правилниот збор е - вонредна ситуација.
Зборува се за 132...
Това изjaвувјат от руска страна...

Голема загуба за Полска и светот. И мене веста ме потсети на нашиот загинат претседател
Бог да ги прости, лесна им земја

Многу суров начин како се елминираат непослушните.

Бог да ги прости.

Огромна загуба, сочуство до загинатите и пријателскиот Полски народ.
Сигурен сум дека оставиле достојни наследници.

Јебано јебано цел државен врв освен премиерот,оди јабана.
Чек малце зар овој небеше тој што несакаше да го потпише Европскиот устав ??:toe:

Премиерот сегашен е тежок колаборатор на Германците, како и да е уште еден повод зошто треба да се закупуваат помали авиони, џетови каде нема сета државна делегација да биде предмет на вакви “несреќни“ околности.

Им ебаа матер на Полјаците, вчера го пуштија и северниот гасовод кој ја оминува Полска, а денеска ги средија и оние кои држеа каква таква полска линија на интереси.

Овде ако умешале прсти Русиве сигурно е поради тоа што Полска порано сакаше да постави амерички антиракетен штит, против кој најмногу се бунеа Русите.

Бог да ги прости загинатите и сочувство до семејствата и до Полскиот народ

И мене прво ми текна на Борис Трајковски :(

Навистина голема штета, огромна трагедија за полскиот народ... ќе им следат многу тешки моменти после ова :(

Се потресов цел вака сабајлечки многу тажна вест ,емотивно сум многу врзан за Полска имам многу пријатели таму,а ова е една од најважните работи на една земја ,цел државен врв да го снема за секунда е најголема трагедија што може да и се случи на една држава :(

Како може бе цел државен врв да патува во ист авион, а плус тоа и да загинат баш на денот кога требаше да им оддадат почит на Пољаците што беа истепани по наредба на СССР и баш да загинат во истата таа земја? Што ти е иронија еј. Во секој случај R.I.P!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom