Се умира ли од љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не се умира од љубов,се умира од излив на мозокот или срцев удар.Потоа може и од љубов да те сокршат до смрт ако те фанат со комшијата.Или да ти забодат нож во око ако ептен ти шараат.Љубов причина,се набројано последица.
Инаку досега не сум слушнала да добие некој рак на љубовта,може и ова прашање да го расталкаме,бидејќи се шират на ист начин,брзо,без да сакаш,ненадејно.

mislam deka ne se umira od ljubov toa se cisti gluposti.Koj umel od ljubov?
жабарите ромео и џулија. се самоутепаа. е, тоа е права љубов!
едит- и доста се лажете, нема љубов. тоа е само убав збор, да мачка очи за следнава состојба-затресканост, физичка+карактерна привлечност(сооднос на застапеност 90%-10%), за на крај да прерасне во навика.
сето тоа е склопено во дејствие наречено "врска" кој поим е дефиниран како: процес на трошење на огромни количини пари, време и енергија за подобро запознавање на некој кој во моментот не ви се допаѓа премногу а во иднина веројатно ќе ви се допаѓа уште помалку и сето тоа поради секс.
сум напомнал и другпат. =)
едит2. се шалев за ова погоре, мада има малце точно, но морам друга страшна вистина да ви кажам: дедо мраз и ирваси што летаат не постојат. џуџиња има.

Не се умира али знае многу да боли ... :smir:

Ма убаво е да се сака, ама да се умира од љубов Ма неее....нема шанси...мислам знае љубовта да биде болна ама по цена на живот Не не оправдувам у никој случај.
Таквите преемотивни луѓе се за мене кукавици..коишто не можат да се стабилизираат после љубовниот шок. Се е минливо...па и љубовта. Ништо не трае вечно...ако се сфати тоа навреме нема да има ни било какво умирање.
Шмек..:smir:

да, се умира, или може да се поремети некој(слично е тоа значи не си во светот кој те опкружува т.е си elsewhere)

...тој пример го има и кај животните, ако едниот пар почине и другиот од жалост умира по него за кратко време...

...така е и со лугето...сум слушнал за такви случаеви...тоа е искрена љубов, но е ретко многу...

Појќе може да се умре заради болна опсесивно-компулсивна љубов, читај опсесија, што значи од љубов не се умира, само онака недела-две си слушаш балади и потоа се е по старо, наоѓаш нареден и му враќаш за она што ти го направил последниот.:baeh:

Тешко дека се умира,ама дека се убива да .

Лично не познавам луѓе кои умреле од љубов. Има во животот многу пострашни работи за нервирање, а да не прам муабет дека никој и ништо на светов не вреди за да си го одземам животот заради него. Болката се лечи со тек на време, животов никој нема да ми го врати назад:smir:

:raz:Јас донесов еден заклучок дека: Од љубов не се умира, ама(сепак има некој услов :)) често се умира од нејзините последици :baeh:
кој се последиците заклучете сами или читнете низ темава мене ме мрзи да пишувам веќе! :pos2:

Ако си емо фрик кој когаќе раскине врска решава да се самоубие.. Да, се умира од љубов. Инаку од ништо психички не се умира.. Само не прави посилни.

од љубов се умира само ако те фати мажот и х)

Не се умира од љубов, освен во случаи како што веќе ги опиша tomislayer

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom