Се умира ли од љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Се умира. Ако љубиш жилети или солна киселина:)
Не бидете смешни бе

Може да те скрши ама да те убие не може, може само ти сам да се убиеш заради љубов (па и тоа спаѓа дека љубовта ве убила :pos:)

луѓето од љубов не умираат туку љубовта е духовна храна и надеж за живот

Може.Само во случај личноста што ќе умре да е некоја психички нестабилна.
иначе не не, ноу веј :)

Не верувам дека некој би умрел заради љубовта искрено.

Ами природно така не... ако се самоубијаш оти на пр. Те нејчи саканио (има такви будали) е тогаш се умира од љубаввввввв

Знаете ли за некој кој умрел од љубов??

Во животот сум доживеала само два моменти во кои се умира од љубов. Љубовните приказни во кои човек умира од љубов, приказните за Ромео и Јулија, Тристан и Изолда итн итн. И приказната или вистина за лебедот кој умира жалејќи по својот партнер.

Има ли во нашиот вистински свет, вистина во изреката: Премногу љубов може да те убие?
Телесно не може, но човекот може да умре во душата односно да умре љубовта и надежта за некоја неостварена љубов. Тоа може да се каже само метафорично, можат да умрат чувствата, душата едноставно да остане празна поради некое длабоко разочарување односно губење на вистинската љубов. А од тоа нема полошо. А случајот со Ромео и Јулија е веќе жртвување на животот поради љубовта што е повеќе прикажано со цел за да се истакне односно да се нагласи до каде може да оди љубовта. Може да се случи и во денешни услови, но тоа веќе не е умирање од љубов, туку поради губење на љубовта луѓето можат од преголема депресија да направат и таков грев-да одземат живот,без разлика дали свој или туѓ. А да се умре од премногу љубов не е возможно, напротив тоа е убаво, чувството на љубов го подобрува расположението, а ако е тоа неоставрена љубов како што кажав, човекот може да се соочи со тоа и да му помине со текот на времето, но може да заврши и фатално, со повлекување во себе, паѓање во депресија, и едноставно непристапност и незаинтересираност кон околината или пак кон развивање или обновување на љубовното чувство. Тие луѓе можат и толку се изолираат себеси, можеби од претпазливост да не го доживеат истото, што дефинитивно прават во нив да умре чувството, да останат ладни и рамнодушни кон љубовта.:pipi:
Значи=Да,Се умира од љубов, но внатрешно!!!

Да го парафразирам Офчко-Од љубов се умира ако те фатат Алфи на Водно во ниедно време. Од љубов не се умира, се умира од сајд ефектите на истата како злоба, завист, љубомора, одмазда, депресија и тоа во вид на самоубиства, убиство од страст (crime of passion)...

Ај бе не верглајте!
Не се умира од љубов никако! Се умира од глупост, се умира за јадење и пиење.
Од љубов може да умреш само ако си мега-глупав да не можеш да најдеш друг/а.:)

Ако не ја видам уште некое време, ќе се фрлам од Вардар па ќе ви кажам дали се умира:toe::toe:

Нееее, јас мислам дека од љубов ако умреш, тогаш зошто си живеел. Не е се сјајно во животот и се да биде најубаво. Има падови и растежи. Ако луѓево на сите падежи се убиваат, тогаш 2ца ќе останат на светов живи. :)

Знам за случај кога умира сопругот (од болест), па жената се разболува од тага (литрли) и по година дена и таа умира.
Лав.

Можеби други можат да умрат од љубов ама ја не :back:

Знам за случај кога умира сопругот (од болест), па жената се разболува од тага (литрли) и по година дена и таа умира.
Лав.
јас знам случаи и по неколку дена од ко ке му умри партнерот умира другиот ... али сепак нема теоретика да се умира од љубов , само можи да ти биди мннооггууу тешко

Se umira,ako si dovolno lud da si gi seces venite ili da se frlis od najvisokata zgrada vo tvojot grad bidejki nekoja si tamu ne te sakala?!
Kako za primer ke gi zemam moite baba i dedo,dvajcata pocinaa na isti datum 28.12 samo razlicni godini...Tie imaa golema ljubov...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom