Се скарав со другарка ми :(

• Креатор на темата Креатор на темата Almighty Nane
  • Време на започнување Време на започнување
еве вака
1.Не ти помага кога ти треба
Па можеби неможела во некои моменти кога јас сум ја побарала
2.Ти се јавува само кога на неа и треба помош
за тоа можам да не ја сметам за најдобра другарка, но да го прекинам пријателството не
3.Лаже за ситни работи
нема да и верувам и тогаш можеби навистина ке го прекинам другарството
4.Ти спушта слушалка
ке и дадам до знаење дека тоа најмногу го мразам
5.Нејзините смешки не се смешни повеке
тоа е чиста глупост
6.Зборува повеке отколку што треба
можеби има потреба да биде сослушана и поради тоа не би прекинала пријателство
7.Твојот дечко/девојка не ја сака
па не ни мора да ја сака негов проблем не мој

2.Ти се јавува само кога на него му треба помош

3.Лаже за ситни работи

4.Ти спушта слушалка

:yrtryryryryr [/quote]
Za pomaganje mozda stvarno nemozela, am ako e sekogas ok ke se skaram, za lazenje mnogu jasno, slusalka smeski i toa zboruvanje ne mi preci i za deckoto ne. Znaci za prvite sma bi se skarala.

Причините кои се наведени ми се несмисливи како предизвикувачи на караница меѓу мене и другарките,не дека никогаш не сме се скарале,напротив,баш сега скоро имаше една таква ситуација...како прво никој не е должен да ти биде верен до гроб,да ти биде алтер его,дежурен потрчко итн итн.Секој има свои моменти и точки некогаш од чиста мира не ти се сака,ќе рече некој ако си вистински другар по секоја цена ќе направиш тоа што го бара од тебе другарот,ај добро еднаш,два пати ама постојано да се оди против своја воља,а да се исполнува нечија друга и тоа е недругарски и нема место за лутење,секој си има принципи.Па од друга страна,некогаш проблемот може да е во тебе,за танго се потребни двајца,за караница исто...неможе да се префрли вината само на еден.Јас секогаш сум свесна за тоа кога грешам,ама никогаш не признавам,во вакви караници ретко кој и се извинува,ама длабоко во себе си знаеме и утредента е исто како порано,си знаеме дека неможеме една без друга,си простуваме без зборови,си знаеме колку си вредиме една на друга и покрај тоа што се нервираме меѓусебно,знаат дека неможат без мене,а и јас знам дека неможам без нив,ниедна причина не е доволно силна за да го раскинеме нашето другарство се додека си ги почитуваме нашите личности и не бараме една од друга да се гази себе си,само затоа што на останатите така им одговара,се останато се толерира...

Ме интересира која причина е доволна да се скарате со другар/ ка која сте се дружеле долго време,ги знаете сите нејзини тајни,слабости,... во права смисла на другар??
дали е доволно ако да прекинеш пријателство ако...

2.Ти се јавува само кога на него му треба помош

3.Лаже за ситни работи

4.Ти спушта слушалка

:yrtryryryryr

za podvlecenite, ok e da si lut, da e vistinska drugarka nema da pravi taka. ama ova drugovo e ziva glupost. pa ako nema smisla za humor ne e ona kriva!

Ниедна од наведените причини според мене не е доволна за да раскинам добро долгогодишно пријателство.
За да се скарам озбилно, т.е. да се скарам засекогаш со мојата најдобра другарка треба многу поголема причина.
Еве неколку примери:

1. Да знае дека некој дечко ми се допаѓа и таа да го праша дали сака да излезат како да не знае дека мене ми се допаѓа
2. Да ми го украде дечкото
3. Со мене да се прави фина, добра и верна другарка, а да им ги кажува моите тајни на сите и да зборува невистини за мене, т.е. да ме озборува
4. Да се дружи скришно и со женските од класот кои ги мразам и ме мразат и сл.

Јас се “ скарав“ со мојата најдобра другарка поради дечко.не дека ми го земала дечкото или нешто слично, едноставно фати дечко и повеќе немаше време ни да ми се јави ни да ме види барем на 5 мин. со неа бев од 1 одд и ете така пропадна цело другарство.После една година се видовме пак и еве сега се гледаме на кафе на муабет но никогаш нема да биде тоа што било некогаш, иако ми е многу криво поради тоа.Јас никогаш не би го направала тоа но ете се случи со неа и неможам ништо да сменам тоа беше нејзина одлука иако знам дека сега се кае бидејќи виде дека не била во право.

Другарка ми е една од најважните личности во мојот живот и со неа се карам и тоа убаво онака,сочно што би се рекло,но лутината трае најмногу еден ден.Караниците се за многу банални работи и за тоа што таа е најхистеричната личност и неможе тоа да го контолира,јазикот и е побрз од паметот.Ама зошто сум таква каква што сум неможам на неа да и се лутам зошто ја сакам најмногу!Не сме се скарале за ништо сериозно,за дечко или за нешто слично зошто одамна го имаме расчистено тоа,немаме ист вкус за машки и не мешаме други во нашиот однос.Пријателството што го имам со неа никогаш не би го заменила за ништо ни па би го прекинала за било каква случка....можеби ќе се лутам и нема да заборавам...Сум поминала низ многу случки со неа,ми помагала како и јас неа,ми била и ми е раме за плачење,се ми е уствари...се што може да ми биде еден пријател.Среќна сум што ја имам...:back:

Сите што ти се наведени ко ќе ги собереш од се по малку ќе видиш дека он или она не ти е другар.
И тоа е тоа.

Кога се работи за причини за прекинување на пријателство кај мене треба да бидат некои многу многу јаки причини... Нешто веќе да е многу сериозно и да ги преминало сите граници... Ако се некои ситници па дури и некои причини преку кои други не би поминале, ја би толерирала и тоа , би поминала и преку тоа за да зачувам пријателство...

Да речеме дека и јас имав еден вид „скарување“ со другарка. Не е ни скарување, едноставно одалечување, работите се сменија... Толерирав се, поминував низ се, молчев... Се додека еден ден не се прели веќе чаша скроз и кренав раце... И не се скарав или слично туку веќе не се нервирав ради нејзини постапки... И од кога се прели чашата и решив веќе да не трчкам ја по неа поминаа 7 месеци... 7 месеци во кои се видовме едвај неколку пати и тоа на 15 минути...

Во тек на тие 7 месеци ја бев занигде, па ми се случија најубави работи во животот, па пак плачев, ми требаше некој, бев најосамена... А неа нигде ја немаше... Ни да слушне за мојата радост ни за мојата тага... Не се потруди да ме побара, значи немала потреба од мене... (имала друг па ај ќе ги фрлиме другаркиве:tapp: )

Епа чим не ти требам не се ни трудам ни ја бе- пријатно :uvo:

Арно ама се покажа дека кога и е густо таа пак мене да ме побара, и на мое рамо да плаче, и пак попуштив и покрај се... И и дадов шанса да ги поправи работите, пошто свесна си беше за грешките ама гледам ништо не мрднала да менува и незнам и сама до кога ќе затварам очи пред се... Незнам коа ќе и речам НЕ, девојко заврши ти кај мене... Не сум некако способна...

ајде бе сите сме shit луѓе,само кога некој е добар со нас тогаш чини една грешка и толку.заникаде сме.фала боже до сега не се имам со ниту еден скарано иако сваќам дека секогаш попуштам,али ко ќе размислам од една страна,мора некој да попушти.ќе речете зошто јас нека попушти тој.глупаво размислување.ако гледаш дека те користи не си толку глуп да поставиш граница на пријателство.карањето со другар мислам дека е децка работа.а верувајте ништо не сме подобри од тој што мислиме дека не ни е другар:smir:

Може ја да дадам некои причини?
Вака:

Крие од тебе материјали за на факс што ви требаат за полагање на најтешкиот предмет;
Кога е со дечко, ја нема ни да те опцуе, а ако е скарана со него, ти се јавува неколку пати во денот;
И' ја познаваш секоја фаца, па така приметуваш дека и тебе ти се смешка вештачки;
Ти се случува голем бед и плачеш, а она не те ни приметува, зашто од дома и' пратиле пари и е пресреќна за тоа;
Болна си, ја молиш да дојде да те види и да имаш друштво, ама неее - ќе си ја заразела...

Ова е другарка ми... А не сме скарани. Си се дружиме. Патетично, знам.

А што ако е многу добра со тебе и се најдобро за тебе збори и дека многу те сака и секогаш е тука кога ќе ја побараш а зад грб зборува на останатите од друштвото дека си себична(затоа што сакаш со вас за нова година да дојде и друштвото на тој што ти се допаѓа), дека си расипана (затоа што многу го сакаш бившиот), дека си се собрала со дечкото нејзин (кој бај да веј ти е најдобар другар), дека си самобендисана, дека си против неа (затоа што си го кажуваш своето мислење кое понекогаш не е во согласност со нејзиното), која се труди на секој можен начин да те скара со најдобрата твоја другарка и со сите останати од друштвото, која се труди на секој можен начин да се здружи со личноста која те мрази најмногу на овој свет и сака да те уништи на секој можен начин...ехееее, има уште само што моментално не ми текнува.

А јас како се скарав со другарка ми...
Не покажуваше ниту еден симптом дека не сака да се дружи,ама скроз ништо,си мислев дека се ми мисли најдобро,ниту еднаш не ми спуштила слушалка ни пак ме одбила за нешто,ама скроз ништо,се додека еден ден не дознав што се ми правела зад грб.Цело време јас сум била лошата,ги б’цкала другарките против мене,ме оговарала,ме обвинувала дека сакам да и го земам дечкото(кој ми е БРАТУЧЕД),се здружи со женската на бившиот кој знаеше дека уште ми се свиѓа,зборела дека јас сум и нејзе љубоморна,многу сум била сменета(дека еднаш и реков не,инаку увек ко улава идев по нејзин памет),и сметало(или била љубоморна) јас што сум останала у контакт со еден бивши мој(ај да беше нејзин разбирам),цело време се обидуваше да се здружи со непријателките мои со изговор дека тие не се лоши итн итн.
И јас ствано не знам кај ми беа очите и кај ми беше паметот цело ова време.

А јас исто се скарав со “другарка ми“ која всушност не ми ни била другарка. Зашто пред мене одпрвин се правеше фина, а потоа почна да се кара со мене за секоја (најмала) ситница, како на пример зашто сум и рекла да намали музиката(премногу гласно беше).Абе за се и сешто.Потоа почна да не` дели мене и другарка ми. Јас ја трпев некое време и на крај ми прекипа и престанав да се дружам со неа (а сестра ми и другарка ми продолжија)со тоа престанав и со другарка ми и сестра ми да излегувам (не скроз, ама мноогу ретко излегувавме заедно) поради неа затоа што не можев да ја поднесам,ем многу зборуваше, ем се глупости без смисла траскаше. И така беше цели 2 години. Цели две години да не можеш со другарка ти да излезеш на раат.
А кој знае што им зборувала за мене додека јас не сум била тука. Сестра ми цело време се караше со мене, демек уопште не сум излагала со нив, паметот ми бил само во дечко ми и сл. Таа ги бцкала цело време против мене. Ама ја си ќутев и знаев дека еден ден тркалото ќе се сврти и ќе им текне каква е. И им текна фала богу(таа ги бцкала и нив две една против друга). Ако им спомнев јас ќе ме направеа мене нетокму, затоа си ќутев.
И дојде мојот ден. Се свеснаа и они која е таа и што е. И мило ми е пошто не се издржуваше више.

Закључок од сево ова: Не сакам лицемерни, лажги, оговарачки, б`цкала и сл.
Ако нареден пат налетам на некоја ваква од прва ја терам кај што треба и не треба!

Не се карам со другарите мој, само мразам кога јадат бурек пред , ’’ непознати женски ’’’ тоа е ремет, ненормално голем, ама све е во заебанција, ги сакам и поштувам и тие се дел од мојот живот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom