Се скарав со другарка ми :(

• Креатор на темата Креатор на темата Almighty Nane
  • Време на започнување Време на започнување
RealGirL напиша:
1.Не ти помага кога ти треба
Ако се случи еднаш,два пати,три пати...ок е!Во ова време сите сме со проблеми,па можеби имала причина поради тоа!Но ако никогаш не е тука кога ми треба,тоа е друга работа!Па нели несреќата ги проверува пријателите!:smir:

2.Ти се јавува само кога на него му треба помош
Секогаш кога можам,помагам!Се додека не премине тоа во искористување!

3.Лаже за ситни работи
Секогаш работите ги гледам по ситниците!Значи штом ме лаже за ситница,тоа не ја исклучува веројатноста да ме излаже и за голема работа!Значи тука почнува да ја губи довербата!

4.Ти спушта слушалка
Нешто што од кожа ме вади!Во моментот кога останува без зборови,да спушти слушалка!За ова ситуација и давам до знаење дека ме нервира тоа нејзино однесување!

5.Нејзините смешки не се смешни повеке
Хм..мислиш досадно ми станува во нејзино присуство?Се повлекувам на некое време,ги избегнувам секој дневните седенки и оставам простор да се средат малку работите меѓу нас!

6.Зборува повеке отколку што треба
Па добро и ја зборувам повеќе одколку што треба:)

7.Твојот дечко/девојка не ја сака
Ова веќе е најбаналната причина за прекинување на долготрајно другарство.

ova e dobro objasneto isto kako i na Fortune sto sakav da prasam so prasanjata:)) moze jas i ne gi napisav podetalno ili ...
no sepak ovaa tema ja otvoriv za prasanja za problemi so drugar/ka sto mislam deka e i povazen od decko/devojka( no sepak ne vo site slucaevi):))
:rirtruyr :cvdsewqgkk

може да се случат тие работи но што е важно ако ти навистина ја сакаш како другарка..тоа со дечкото прво нема врска...мене не ме интересира дали на него му се допаѓа или не тоа е моја другарка и мора да се помори со тој факт,сепак и тебе ти се другари и него што му се...
Јас прекинувам другарство кога гледам дека не е нешто во ред,односно таа ме одбегнува...секогаш сум тука за неа-она не е...милион такви другарки сум имала со сите сум прекинала да се дружам...зашто? па поради тоа што не сум за неа само да бидам тука кога на неа и треба помош или услуга...мене само тоа ми е доволно да прекинам другарство...
уствари тука и лажењето! Ако сме другарки веќе долго,долго време нема потреба од лажење...ако ме лажеш не ми ни требаш во животот :)

Almighty Nane напиша:
Ме интересира која причина е доволна да се скарате со другар/ ка која сте се дружеле долго време,ги знаете сите нејзини тајни,слабости,... во права смисла на другар??
дали е доволно ако да прекинеш пријателство ако...

3.Лаже за ситни работи

4.Ти спушта слушалка

:yrtryryryryr

Ovie 3 pricini vo paket...Posle jas nego/nea na ignore go/ja stavam

За да „раскинам“ едно долгогодишно и цврсто другарство, многу повеќе ми треба од обично спуштање на слушалката.
Важно ми е да можам да им верувам на моите пријатели и да можам да се потпрам на нив кога очајно ми е потребна помош. Не сакам да ме лажат
и не сакам да ме ставаат на „стенд бај“ секојпат кога ќе си најдат поинтересно друштво.
Сите останати нешта се благи ситници за кои можам во моментот да се накурчам или да започнам кавга (муабет, де :pipi:), ама да ставам крај на цело дружење, тешко.
Конкретно со последниов случај...
Ми се има ова случено, и не било ни од блиску доволна причина за да прекинам со некого да се дружам. Мојот дечко може слободно да си прави свои проценки на луѓе, може да не сака кого сака (колку глупо звучеше ова :pos:), ама ако јас сметам дека личноста е добар другар, ирелевантно ми е мислењето на партнерот. На крајот на краиштата, тој со мене е во врска, а не со другар/ка ми, нели. :)

Со другарка ми не се карам за вакви работи. Единствено што може да ме изиритира и да ме натера да се подзамислам е дека таа почнува да лаже за ситни работи. Клучниот збор во другарството е доверба, а со лажењето таа ја губи довербата.
Она што ми смета и го кажувам директно, нема зошто да кријам.
Сигурно имала некоја силна причина штом не можела да ми помогне. Како вистински пријател секогаш сум тука да ја ислушам ако не можам да и помогнам. Понекогаш е полесно и ако имаш некој кој само ќе те сослуша.
Мојот дечко не ја сака. Па кој е тој да ми кажува дали ја сака или не онаа личност која јас ја сакам. Премногу е глупаво да се скарам со другарка ми за дечко.

so moite drugari nikogas se nemam skarano, tie sekogas mi pomagaat koga imam problem, i jas im pomagam niv, taka da dosega sum go nemal toj problem, a ako e prav drugar/ka nikogas nema da ti se naluti za sitnica i ako ne moze da ti pomogne za nekoja rabota ti treba da go svatis, bidejki pravite drugari vo denesno vreme se vid vo izumiranje

Ај еднаш, два пати можам да и простам зошто не ми помогнала, ќе пробам тоа на некој начин да го сфатам али ако го прави тоа константно тогаш значи нешто не е во ред...изгледа не ми е толку добра другарка колку што сум мислела

Па ако ми се јавува само за тоа и само тогаш ако ме смета за другарка тогаш подобро и нека не ми се јавува.Ќе и помогнам да ако знам дека она ќе го цени тоа и ќе биде тука кога и мене ќе ми биде потребна некаква помош

3.Лаже за ситни работи
Мразам кога другарка ме лаже за ситни работи, а јас го знам тоа. Како да сака да ме направи идиот. Може првиот пат ќе си преќутам али ако гледам дека тоа лажењето и преминува во навика тогаш ќе правам муабет со нејзе и ќе и кажам дека ништо не постигнала со тоа што ме излажала.Ако и после тоа она пак ме лаже тогаш воопшто не би се замарала со нејзе

4.Ти спушта слушалка
Нешто највише што ме иритира е некој да ми спушти слушалка. Испаѓа како да незнае што да ми каже во тој момент и ај ќе ми спушти. За ова би се налутила и не би и правела муабет се додека не ми се извини

Пфф...Незнам што би направила тогаш. Али сепак мислам дека би се одалечила малце од нејзе....

На секој му се дешава некад да претера со тоа зборувањето и да каже некои работи што не треба да ги каже...Ништо страшно само ќе и кажам да си ја пази тоа устата следниот пат кога ќе збори...

Ееее ова е најглупата причина.Никад не би се скарала со другарка само поради тоа што дечко ми не ја сака. Дечковци во живот ќе имам многу, а вистинските другарки ретко се наоѓаат. Така да ако му смета тоа што се дружам со нејзе слободно може да раскинеме. Не планирам да си го прекинам другарството поради некој таков...

Almighty Nane напиша:
Веќе навикнав на ова зошто најчесто јас сум таа што помага за било што па не верувам дека тоа би било причина засекогаш да се скарам со најдобрата другарка иако се разбира се нервирам поради вакви ситуации.

Almighty Nane напиша:
Се случува и ова во последно време почесто. Само се обидувам со разговор да се реши се и дали навистина е така како што мене ми изгледа мене.

Almighty Nane напиша:
3.Лаже за ситни работи
Зависи што подразбираш под ситни работи. Ако се ситни не се ни толку важни за да се прекине другарство.

Almighty Nane напиша:
4.Ти спушта слушалка
Ова не ми се случило досега, а не верувам дека ќе се случи. Не е некој сериозен проблем сепак.

Almighty Nane напиша:

Најбанална причина поради која би го прекинала другарството. Ако не ми се смешни нејзините јас ќе се потрудам да бидат моите, иначе тешко дека ќе дојде во таква ситуација, сите од друштвото се опасни за тие работи. :)

Almighty Nane напиша:
И јас зборувам повеќе отколку што треба.

Almighty Nane напиша:
Негов проблем :wink:

Инаку со другарка би се скарала ако ме допира по слаби точки, зборува нешто што знае дека ми пречи, ме повредува, лицемерна е и лаже за се и сешто. Лесно простувам според ова имаат шанси многу личности да покажат какви се навистина и да ја тргнат маската од себе.

Пријателството завршува тогаш кога едната страна ќе покаже големо непочитување кон другата личност, ама не зборувам за непочитување од вербална природа туку кога другарот со некој своја постапкан покаже тотално непочитување кон твојата личност. Втората точка при која се распаѓа едно другарство е тогаш кога се губи комуникација, односно кога фали возвратната комуникација. без разлика дали станува збор за потреба или само ради лаф муабет, бидејќи постои другарство и помеѓу луѓе кои постојано еден на друг се јавуваат кога другиот ќе им притреба за нешто, а многу ретко за лаф маубет.

Сосема немарно и целосно го погазува оној однос кој сме го граделе со години поради Него.

Ова е добра причина. Ако се случи еднаш од оправдани причини, во ред. Но ако постојано се повторува истата работа, треба да се поразговара зошто другарот/ката така се однесува. Не може да има другарство само од една страна.

Ова е нешто слично како првото. Кога тебе ти треба помош, него/неа нигде го/ја нема, но кога ќе му/и притреба помош, ете го/ја на телефон, вака и вака. Тоа не е другар/ка. :wink:

3.Лаже за ситни работи
Под „другарство” подразбирам искреност пред се, така да, лага не поминува во никој случај. Подобро нека рече, не можам да ти кажам сега, или не е битно, отколку да ме лаже. Па уште поглупаво ќе испадне ако дознаам дека лаже.

4.Ти спушта слушалка
Досега ми се нема случено вакво нешто, но сепак, го сметам како навреда. Како и да е, ова и не е некоја голема причина да го раскинам другарството. На секој може да му се случи да има лоши периоди и да сака да избега.

Ова може да се поправи со разговор, со промена на некои навики, на пример, ново место на излегување, мешање со други личности...

Сакаш да кажеш дека ги кажува твоите тајни на други места? Тоа е и повеќе од доволно да ја откачиш. Ако си дозволи да ги каже твоите тајни на друго место, тогаш не е вистинска другарка. Мене ова ми се има случено, и само и кажав на типката дека знам за прекажувањето и никогаш повеќе не зборнавме.

Мојот дечко нема право да ги бира моите пријатели.

Малку се глупи причиниве за да се скараш со другар. Јас се’ поднесувам од другар, освен лажење и предавство.

Па и тоа е дел од животот. Ако осетам дека некој другар ме лаже, или едноставно не сака да се дружи повеќе со мене тогаш толку... Не е којзнае колкава голема работа да се скараш со другар. Би се поправил... Никогаш не сакам да се скарам. Едноставно сакам да си оставам лице за еден муабет кога некаде ке се сретниме, а не да се гледаме како маче и куче.

I se nalutiv na drugarka mi so koja do sredno ja delevme klupata i sekoj den bevme zaedno, bidejki otkoga si fati decko sosema me stavi na "ignore"... nemase vreme duri ni da se javi za da se slusneme ili pak da pise sms... No sepak ne se skaravme za site vreminja... Pa ne znam koja bi bila dovolna pricina za da se skarame... Sega za sega se uste ne se pojavila.

ПрИтИ_гРл напиша:
Глупи се овие причина ако зборуваш за скарување со другарка! Има милиои други !

i jas mislam taka...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom