Сe` се случува со причина

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Everything happend for a reason! :)

Многу убава мисла, и да, се согласувам дека се се случува со некоја причина.

Од тоа што досега во мојов живот го имам видено и искусено,ТВРДАМ дека се се' случува со причина.
Ама баш се!

За се што ни се случува постои некоја причина. Така си тече животот.......:smir:

И јас мислам дека за се постои причина за нешто што ни се случува денес...Треба да постои некоја причина од минатото

Да, се е со причина, но и многу е нефер, бидејќи сакам да знам зошто?Сум се нашла себеси во ситуација кога можам да ги насетам работите интуитивно, и верувам дека има некоја последователна необјаснива сила која ме насочува кон тоа...ми се случило и коинциденција но, и повеќе од случајно.Ништо не е случајно!И заради тој факт,ужасно сум изнервирана и немоќна!

Najtesko e da se doznae pricinata :), na primer koja e pricinata sto postoime sigurno ima pricina ama seuste ne ja znaeme.
А како сме толку сигурни дека има причина кога не ја знаеме. Не е ли малку нелогично да “знаеме“ дека има причина а притоа да не знаеме која е причината? Или мене само не ми звучи логично...

според мене дефинитивно ништо не е случајно и ако почнете малку да анализирате се што ви се случило ке сфатите дека се има некаква врска со нешто друго па дури и лошите работи ви помагаат за нешто друго ви животот!мислам дека се што ке се случи е со некаква причина
Ние дефинитивно ќе си донесеме заклучок и ќе извлечеме поука од настаните кои ни се случиле ама дали тоа ќе биде ПОУКАТА...кој треба да ја извлечеме? Ова нели по логиката на ултимативната причина.

Пошо сум флегматично рамнодушна у животов си терам по тоа дека се се случуе со причина и закон е, ни се нервираш ни ништо, а и секогаш имаш надеж дека и најлошото шо ти се случило на крај ќе испадне на арно!
Тадам... И јас. И волкот сит и овците на број. Ама пак не дознавме дали има причина и ако има која е?

Nisto ne se slucuva so pricina! poso sami barame pricina za taa da ni se sluci!

Nisto ne se slucuva so pricina! poso sami barame pricina za taa da ni se sluci!
Ај малку поопширно и поконкретно објасни го твојот став.
Вака е прилично конфузен и тешко му се наоѓа нзс.

Значи, би ти била благодарна ако ни до разјасниш што мислиш со она дека бараме причина за таа да ни се случи, а ништо не се случува со причина .:smir:

Ај малку поопширно и поконкретно објасни го твојот став.
Вака е прилично конфузен и тешко му се наоѓа нзс.

Значи, би ти била благодарна ако ни до разјасниш што мислиш со она дека бараме причина за таа да ни се случи, а ништо не се случува со причина .:smir:

Јас ќе ти разјаснам Ада што мислеше дечкото...

Он има слично гледиште како мене на овој околу овој став,а тоа е дека судбината е измислена само за полесно да ги трпиме лошите работи кои ни се случуваат околу нас.
Знаеш она,после дождот сонце изгрева,или Господ така сакал итн...

Луѓето сакаат да веруваат дека работите кои им се случуваат се дел од големото тркало од животот,кое без тие негативни случувања,не би можело да се врти.

Затоа пишал дека сами си ја бараме причината,тоа ти е исто како да читаш хороскоп,некогаш ќе ти погодат,некогаш не.
Од друга страна пак,ако луѓето не се доволно јаки да прифатат дека можеби нема Господ или Виша сила,и дека се што им се случува е само последица на нивните мизерни постапки,мрза,злоба,алчност итн,и дека можат сето тоа да го сменат,тие и го припишуваат на судбината,со надеж дека miracles do happen,и дека утре ќе биде подобро.

Ј
Знаеш она,после дождот сонце изгрева,или Господ така сакал итн...

Луѓето сакаат да веруваат дека работите кои им се случуваат се дел од големото тркало од животот,кое без тие негативни случувања,не би можело да се врти.
Nope, луѓето веруваат во тркалото на животот, во поговорката “после дожд иде сонце“ заради неколкуте илјади години искуство кое практично е вкоренето во генот на човекот. Како што врапчињата знаат дека под крошната на дрвото орелот нема да ги фати, инстинкт едноставно.

Ептен го дрвам у последно време со универзалната рамнотежа, со “кругот на животот“ што рече... сметам дека се во природата е поставено во совршен ред. И тоа е факт кој науката може да го потврди. Во природата спаѓа и човекот кој не е имун на тоа па макар живеел изолиран во станче со 5 квадрати. Лоши работи ќе се случат како и да завртиш, и тоа е она што луѓето го нарекуваат судбина/среќа (истото е).

Тоа не значи дека постои Господ, или the force или не знам што. Едноставно постои... што е, ќе дознаеме кога ќе го стигнеме нивото кое го постигна Галебот Џонатан. :helou:

точно, ова е и најголемата вистина според мене
баш вечерва ако мајка ми ми станеше порано од компјутер немаше да видам нешто на телевизија

Точно, но не секогаш ја знаеме причината и за многу работи нема никогаш ни да ја дознаеме.

Верувам во тоа дека сè се случува сњо причина. Уште повеќе - верувам дека *мене* сè ми се случува со причина. А причината сум јас самиот.

Почнуваме од самиот почеток - јас имам одговорност кон светот околу мене уште од почетокот на времето. Јас имам одговорност да се однесувам одговорно кон сите, нон-стоп. Сè што ми се случило, било поради мене, во најголем дел.

Со вакво размислување, немам право да се жалам на „субината“ или на „случајноста“.

Многу ми олеснува ваквиот поглед кон нештата.

se nastanuva so pricina i ottamu nema slucajnosti, obicno sprotivno od slucajno e namerno a toa znaci deka nema slucajnosti tuku namerno ili nenamerno, znaci ne se sretnavme slucajno, tuku nemavme namera da se sretneme.

pa valjda za se sto se slucuva ima nekoja pricina ama mislam ponekogas se e stvar na cista slucajnost....veruvam deka ima pricina zosto se ragjame,site si imame nekoja cel sto treba da ja postignemo vo tekot na zivotot a i deka nekoi raboti se slucuvaat ednostavno kako test na toa kolku sme izdrzlivi,kolku stoime na svoeto i do kade mozeme da terame za zacrtanoto....a jebiga koj moze da bide sto posto siguren:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom