ПрИтИ_гРл
Unforgivable ♥
Everything happend for a reason! 
Многу убава мисла, и да, се согласувам дека се се случува со некоја причина.

Многу убава мисла, и да, се согласувам дека се се случува со некоја причина.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А како сме толку сигурни дека има причина кога не ја знаеме. Не е ли малку нелогично да “знаеме“ дека има причина а притоа да не знаеме која е причината? Или мене само не ми звучи логично...Najtesko e da se doznae pricinata, na primer koja e pricinata sto postoime sigurno ima pricina ama seuste ne ja znaeme.
Ние дефинитивно ќе си донесеме заклучок и ќе извлечеме поука од настаните кои ни се случиле ама дали тоа ќе биде ПОУКАТА...кој треба да ја извлечеме? Ова нели по логиката на ултимативната причина.според мене дефинитивно ништо не е случајно и ако почнете малку да анализирате се што ви се случило ке сфатите дека се има некаква врска со нешто друго па дури и лошите работи ви помагаат за нешто друго ви животот!мислам дека се што ке се случи е со некаква причина
Тадам... И јас. И волкот сит и овците на број. Ама пак не дознавме дали има причина и ако има која е?Пошо сум флегматично рамнодушна у животов си терам по тоа дека се се случуе со причина и закон е, ни се нервираш ни ништо, а и секогаш имаш надеж дека и најлошото шо ти се случило на крај ќе испадне на арно!
Ај малку поопширно и поконкретно објасни го твојот став.Nisto ne se slucuva so pricina! poso sami barame pricina za taa da ni se sluci!
Ај малку поопширно и поконкретно објасни го твојот став.
Вака е прилично конфузен и тешко му се наоѓа нзс.
Значи, би ти била благодарна ако ни до разјасниш што мислиш со она дека бараме причина за таа да ни се случи, а ништо не се случува со причина .:smir:
Nope, луѓето веруваат во тркалото на животот, во поговорката “после дожд иде сонце“ заради неколкуте илјади години искуство кое практично е вкоренето во генот на човекот. Како што врапчињата знаат дека под крошната на дрвото орелот нема да ги фати, инстинкт едноставно.Ј
Знаеш она,после дождот сонце изгрева,или Господ така сакал итн...
Луѓето сакаат да веруваат дека работите кои им се случуваат се дел од големото тркало од животот,кое без тие негативни случувања,не би можело да се врти.