Antagonist
Systematic Victory
- Член од
- 7 април 2007
- Мислења
- 842
- Поени од реакции
- 41
yes i didn't , али ми фати око реченицата одма , и морав да ја искоментирам
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
„На крај се завршува добро...ако нешто сепак не е добро,тогаш сеуште не е дојден крајот“
Верувам дека се' се случува со причина,за да научиме што добиваме,а што губиме.
Крајот на сите реинкарнации?
Не верувам во реинкарнација,.Овде се мисли на крај во падовите на човекот низ неговиот живот.Впрочем целиот живот не е праволиниски,одиш нагоре и надоле,секаде постои граница од која неможе повеќе.
И јас мислев на тоаА за таа другата хинду не знам дали постои. Човек се менува постојано, но се плашам дали на крај со просветление доаѓаме до фаза на битија независни од никого? Сега тоа ми изгледа страшно кога сакам да сум зависен од друга.
А на тоа помислив кога го прочитав твојот пост.Хепи лав енд.
Незнам дали воопшто човек може да дојде до ситуација да не зависи од никого.Општествениот систем е така поставен што секоја алка е поврзана со друга.Во тој процес автоматски стануваме зависини од било кого.И да се одлучиме да излеземе од општествените стеги и да живееме во природата и нејзините законитости,повторно ќе зависиме дали ќе падне „дожд“ или не.
Затоа и мислам дека причинско-последичната врска е вистинита,од една алка се фаќаш за друга,со цел да опстоиш.
Мислев на нашата лична среќа која ја условуваме од сродна душа. ОК, за себе зборам.
А и просветлениот не е отцепен од било што или било кого туку поинаку гледа на работите, не ја условува својата среќа од околностите и луѓето. Поврзан со се и сите а сепак независен.
Колку и да гледа поинаку,неможе да влијае на процеси и околина и да се изолира од нив.А тие секојдневно го провоцираат да преземе активност.Во таа џунгла на различни влијаниа,сродната душа и те како го губи влијанието и потклекнува на околината.Ти можеш да бидеш зависен од неа,но дали она ќе биде зависна од тебе во ист временски период?
Ова ми е интересно „Поврзан со се и сите а сепак независен“,како е возможно да се оствари?
Колку и да гледа поинаку,неможе да влијае на процеси и околина и да се изолира од нив.А тие секојдневно го провоцираат да преземе активност.Во таа џунгла на различни влијаниа,сродната душа и те како го губи влијанието и потклекнува на околината.Ти можеш да бидеш зависен од неа,но дали она ќе биде зависна од тебе во ист временски период?![]()
Ова ми е интересно „Поврзан со се и сите а сепак независен“,како е возможно да се оствари?
За да се просветлиш, велиш може само со високо ниво на свест и свесност. Тоа ниво може да се достигне со низа акции кои твојот ум да ги има превземено, односно тоа ниво на свесност е реакција. Прва зависност.Само со високо ниво на свест и свесност. Тие состојби мене одвреме на време ми се јавуваат ко демо мод па се губат.
Едноставно, на прв поглед ист како и сите, како и стадото, но со таа разлика што владее такво исполнување па не постои страв и тага од осаменост. А инаку може само до некаде да се зборува за таа состојба на просветление но рационално да се научи и спроведе на дело не. Патот на срцето е тоа.Срцето метафорички секако.
точно, позади се има некоја целСе се случува со причина.