Се активира РАДКО

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
а кој ти рече на тебе илка дека не си бугарин ? Ние не идеме по ваши форуми и сајтови да ве убедуваме дека сте Македонци, во спротивно ние го подржуваме вашиот став дека вие сте си татари и како што си доликува треба да си бидете горди на тоа.

Мали,

1. Вие ни кажувате дека сме татари а не сакате да ви кажуват другите какви сте.
Ние и да имаме татарска крв, повеке ни е славјанската. Говорим славјански, имената ни са славјански.

"...А Македонците во Пиринска Македонија ќе си останат Македонци уште 1000 години најмалку колку и да сте вие расипани...".

2. Аз ти кажувам дека тук ја има 2-3000 дека се осекат како македонци, ја нема. И не мога да ти дозвола да говориш от мое и наше име от Пиринско.

Вие се осекавате како македонци, ние како б'лгари. Това е реалноста. Другото е желби и соништа.:smir:

кога успеа толку брзо да искуцаш леле, копи паст добро е :))

1. Па во ред ајде да бидете и славјани, не го менува фактот дека немате и татарско потекло или? Зошто се срамите од тој дел на вашата историја? Има многу бугари се горди на тоа, зошто не и ти? може да ми објасниш(озбилен сум)?

2. вашата држава има друго мислење за нас:smir: тоа е ваш проблем кој што треба да го средите за да очекувате да имаме добро соседски односи нели?

Мали,

1. Вие ни кажувате дека сме татари а не сакате да ви кажуват другите какви сте.
Ние и да имаме татарска крв, повеке ни е славјанската. Говорим славјански, имената ни са славјански.

"...А Македонците во Пиринска Македонија ќе си останат Македонци уште 1000 години најмалку колку и да сте вие расипани...".

2. Аз ти кажувам дека тук ја има 2-3000 дека се осекат како македонци, ја нема. И не мога да ти дозвола да говориш от мое и наше име от Пиринско.

Вие се осекавате како македонци, ние како б'лгари. Това е реалноста. Другото е желби и соништа.:smir:

море татар ти ако се чуствуваш како болвар оди и фалисе на ваши форуми а тој кој што си е македонец не му се мешајте во неговите работи и дајте им да се изразат како сакаат луѓето а не да ги негирате Македонците тамо во болварија дека непостоеле па уште ми идеш и овде да ми кажеш дека и јас не сум македонец па уште сакаш и ратко

уствари што бараш на наш форум ??
што сакаш да докажеш ??
зошто ние не доаѓаме на ваши форуми да ве убедиме дека не сте тоа што сте болвари, татари и сл.
марш у п.м.

Беше поскоро 50/50.
Неколку пати се опита да каже ПЈРМ и си оплете езикот :), но казаха и Македонија и Македонското правитесвто.

Не ми говори какво ви казва вашата адвокатка, којато се опитва да изкара РАДКО некаква фашистичка организација.
Дај бе да видим каде представител на РАДКО негира македонскија народ. Дај пример.

Повели:

Од страната на Радко напиша:
Македонија е објект на велико-српска завоевателна политика уште од средината на 19-ти век. Таа политика се зародува во управителните среди на Српското кнежество, кога борбата на Болгарите во Мизија, Тракија и Македонија за политичко освободуване станува сериозна опасност за хегемонистичките стремежи на српската држава. Програмата на премиерот на Кнежеството Србија од 1844 г. Илија Гарашанин под име "Начертание", е првата политичка платформа во која се изразува открити стремежи и претенции на Србија по отношение на Македонија. Во оваа програма Македонија се третира како част од "Стара Србиja", односно "Jужна Србиja", a Болгарите од Македониja сe третираат како "jужносрбиjaнци". Бидејки идејата за директно третиране на Болгарите од Македонија како "jужносрбиjaнци" немаше никаква основа и подлога, имено Болгарите од Македонија чрез своите возрожденци: Паисиј Хилендарски, Јоаким Крчовски, Кирил Пејчинов, Теодосиј Синаитски, Неофит Рилски, Братјата Миладинови, Јордан Хаджи-Константинов Джинот, Партение Зографски, Рајко Жинзифов, Григор Прличев, Кузман Шапкарев и многу други, високо го издигнаја Болгарскиот дух во Македонија, како лjулка на Болгарштината, Србите смислија една преодна форма. Суштината на оваа преодна форма е да им се "докажит" на Болгарите од Македонија дека се различни од Болгарите од Мизија и Тракија. Од тие причини требаше Болгарите од Македонија да се третираат како еден засебен етнос - "Македонци". Така што кога ке се постави равенство помеѓу Србите и Болгарите од Мизија и Тракија, лесно би било Болгарите од Македонија да станат Срби. Таа нова стратегија по отношение на Болгарите од Македонија е позната под терминот "Македонизам", а ја лансира српскиот учен и политик Стојан Новакович.

Радко
Последните реченици го негира постоењето на Македонците. Не именува нас како вештачка српска творба. Тоа е недозволиво. Таква организација не смее да биде на наше тло. По автоматизам не само што треба да се забрани ваква организација, туку членовите треба да се осудат поради работа против државните интереси.

Тоа е разликата помеѓу Радко и Македонските организации во Бугарија. ОМО Илинден никогаш нема истакнато: Бугарите се измислена нација.

1. Па во ред ајде да бидете и славјани, не го менува фактот дека немате и татарско потекло или? Зошто се срамите од тој дел на вашата историја? Има многу бугари се горди на тоа, зошто не и ти? може да ми објасниш(озбилен сум)?

2. Се согласуваме, ама вашата држава има друго мислење за нас:smir: тоа е ваш проблем кој што треба да го средите за да очекувате да имаме добро соседски односи нели?
Mали, тука са живели траки, протобугари, словени. Словените са били повеке и са претопили другите. Не се срамам дека тече праб'лгарска крв во жилите ми. Ако са били повеке праб'лгарите сега штјах да се чудја на кое б'лгарско море да ода на отмор. Ама са били малко. Ама ние не се ловим като вас само за един народ, дека е живел на земјата му. Еве, смешно ми е. Наследници на Македонски, немат ништо општо со словените, а говорат словенски. Те това не мога да разбера. Објасни ми го ако можеш. Ке ти бида благодарен.

2. Аз не се интересувам шо мисли нашата и вашата влада. Факт е че хората тука имат симпатија кам вас. Аз почутувам това шо сте, или шо сакате да бидете.
Поздрав.:smir:

Mали, тука са живели траки, протобугари, словени. Словените са били повеке и са претопили другите. Не се срамам дека тече праб'лгарска крв во жилите ми. Ако са били повеке праб'лгарите сега штјах да се чудја на кое б'лгарско море да ода на отмор. Ама са били малко. Ама ние не се ловим като вас само за един народ, дека е живел на земјата му. Еве, смешно ми е. Наследници на Македонски, немат ништо општо со словените, а говорат словенски. Те това не мога да разбера. Објасни ми го ако можеш. Ке ти бида благодарен.

2. Аз не се интересувам шо мисли нашата и вашата влада. Факт е че хората тука имат симпатија кам вас. Аз почутувам това шо сте, или шо сакате да бидете.

1. од кај знаеш ти дека јазиков што го зборуваме денес не му е потекло од македонците?

2. значи за тебе ние си мислиме дека сме Македонци или само си сакаме да сме а не сме ??

море оди у п.м. пак

еве пак на навредуваш, велиш не сме наследници на Александар. Како да те поштувам, вие ако не знаете што сте, дали траки протобугари(извини незнам ни каков микс е) словени татари или нешто друго тоа е ваш проблем, но не и наш.
За јазикот на нашите предци
и пак не ми кажа илија зошто го криете тој дел со татарите од вашата историја, незгодно ти е? доколку ДА, зошто?
2.:pos2::pusk:

Maли, дека те навредувам? Мислиш дека си наследник на Македонски, ОК, за мен си македонец. И како таков те приемам.
А ние сме мешавина, дека словените преобладуват. Зошто ке ми викаш татар, кога во наши жили тече и тракијска и словенска крв. Не се срамим от никој.

А дали езикот дека говорите потекнува от античните македонци и нема ништо словенско? Ти шо мислиш?

А на предходниот ке му кажа и он да оди у П.М.

2. вашата држава има друго мислење за нас:smir: тоа е ваш проблем кој што треба да го средите за да очекувате да имаме добро соседски односи нели?

Еј ги е татариве. Като им кажем, дека са бугари, се јадосват како вас - викат дека са си татари, да го ева! :pos2:

alsou.jpg

2_3813.jpg

24168.jpg

Мис Татарка - Б'лгарија
http://www.standartnews.com/news/details/id/1881/Три-д'ржави-в-битка-за-нај-красива-татарка

браво бе! барем еден што не се срами од неговите корени!!

Maли, дека те навредувам? Мислиш дека си наследник на Македонски, ОК, за мен си македонец. И како таков те приемам.
А ние сме мешавина, дека словените преобладуват. Зошто ке ми викаш татар, кога во наши жили тече и тракијска и словенска крв. Не се срамим от никој.

А дали езикот дека говорите потекнува от античните македонци и нема ништо словенско? Ти шо мислиш?

А на предходниот ке му кажа и он да оди у П.М.

илче илче
еве ти за јазикот на нашите предци
тоа писмо е постаро 5465465 пати од бугарија и „вашиот„ јазик, тоа сеа нешто испаѓа...можеш сам да си одговориш што:wink:

пс. ептен забегавме темата е : Се активира РАДКО
и без навреди илија, ти си гостин овде на форумот и вреѓаш.

и без навреди илија, ти си гостин овде на форумот и вреѓаш.
Мали, не сам навредувал. А мене ме пцујат, како онио, горнио. Е шо да праам. Да му заблагодарам?
Ајде лек ден на сите. јазе требува да изкарам овциве на паша.:smir:

оди паси овците, само чувај си ги во дворот и не ги пуштај по туѓи ливади да пасат пошто може лошо да ги снајде:wink:

Pak li be tie vampirite od RADKO pocnale da pravat problemi, nisto spasot samo po edem kolec i vo zadnica, samo taka umiraat tie.

Сандански дадов пример подоре. Не ми одговори. Се скри?
Тие одговараат само на тоа што имаат спремен фалсификат..Ете за тоа изгледа немаат спремено, ама моментално се готви:pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom