sonne
војвода
- Член од
- 26 мај 2006
- Мислења
- 2.664
- Поени од реакции
- 123
Кои плати бе? Имам дома такви што ги немаат примено последните две.. Не кажувај!
Нвработеноста расте или се намалува? Знаеш?
Која е користа од субвенциите? Ако гледаш телевизија ќе видиш дека сточарите почнаа да си ја продаваат стоката.
Во врска со НАТО..Не лупај коа не знаеш! Дали ти воопшто знаеш зошто не влеговме? Ако следиш и малку,ќе знаеш дека во комунике-то од самитот во Букурешт никаде не пишуваше дека Македонија добила ВЕТО од Грција.Стоеше дека не бил постигнат консензус за одлуката.Тоа е работа на дипломатијата. Зошто никогаш досега не беше ни спомнат спорот со името?
Ти мислиш дека е боље да не влеземе во НАТО а?
И викаш заради ваши бизнисмени не призна Америка? хаха Сигурно ги имаат скинато таму и овие си рекле ај ќе ги признаеме! Свака им част! Пратете ги и во Грција малце!
Ако не знаеше каменот темелник на првата сала беше лупнат два дена пред изборите.Иначе и според устав не е дозволено да се покренуваат владини проекти во време на изборна кампања! Ама кој е законот тука??
И кажи ми - Народов е се побогат или посиромашен а?
И научи што уствари значи зборот комуњар! Прочитај за основните принципи на комунизмот,и прочитај некои комунистички изјави.Би требало да ги препознаеш во нечии постапки и изјави...
На млекарите од Битола им беа ветени пари од Министерството за Земјоделство.Кога не им ги исплатија и кога овие се спремаа за протести беа повикана на ПОЛИЦИСКИ РАЗГОВОР!
ти со твоите 18-тина години доста знаеш :
- платите кои им рипнаа за 10 %
- во однос на второ и трето болдирано : има светска криза т.е момент кога некој се збогатува , а неко јосиромашува ( незнам дали си запознат ? )
- онаа истата за килограм тутун 45 денари , за женско јагне 2000 денАри , за литар млеко 2 денари - што во суштина е на 1000 кг тутун - 45 000 , на 50 јагниња - 100 000 , на 10 000 литри млеко за месец е 20 000 денари - па ако се виде фактот дека до пред три-четири години беше ништо сега е „боље“ .
- ти сега си средно и одлично знаеш политикологија за хато - можеби сум лаик ( што е надвор од доменто на моите знаења ... така да во право си сигурно ) и изгледа си во право дека е подобро да сме фиром и во нато и еу ... јас не го делам тоа мислење , не сакам да бидам дел од таа нацистичка багра и да бидам ( мојот народ ) да биде за потсмев , како сме биле бедни или како сме пошле да им ги гнасиме традициите и државите - јас несакам да бидам дел од лицемерни квази идеологии ...
- македонски бизнисмени ... наши , баши твој проблем со начинот на толкување .
- побогат - политичарите , посиромаше - зависи кој како ... на тебе и твоето расудување оставам - споредено со 2004 , инаку се кажува , ама кога сакаш така нека биде - терај .
- млекарите - не ги зедоја парите од свид-милк - ама ... тутунарите од штрајкот во 2004-та оние истите кои штрајкуваа на преминот ново село - добијаа кривични , беа малтретирани и тепани ... и пак не добијаа ништо .
за зборот комуњар = нешто валкано , подло , дволично , арогантно , кој за себе мисли дека е нај нај ... за моето читање пишување ( види пост погоре - немаш право да помислуваш не да дискутираш - имам титула -м-р достае засега ) а условувам . ако се препозна во горенаведените твој проблем јас не те спомнав никаде ти се закачи ... или харедија од штабчето да се пропагира па оп ...