СДСМ традиционални ЛАЖГОВЦИ

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Кои плати бе? Имам дома такви што ги немаат примено последните две.. Не кажувај!
Нвработеноста расте или се намалува? Знаеш?
Која е користа од субвенциите? Ако гледаш телевизија ќе видиш дека сточарите почнаа да си ја продаваат стоката.

Во врска со НАТО..Не лупај коа не знаеш! Дали ти воопшто знаеш зошто не влеговме? Ако следиш и малку,ќе знаеш дека во комунике-то од самитот во Букурешт никаде не пишуваше дека Македонија добила ВЕТО од Грција.Стоеше дека не бил постигнат консензус за одлуката.Тоа е работа на дипломатијата. Зошто никогаш досега не беше ни спомнат спорот со името?
Ти мислиш дека е боље да не влеземе во НАТО а?

И викаш заради ваши бизнисмени не призна Америка? хаха Сигурно ги имаат скинато таму и овие си рекле ај ќе ги признаеме! Свака им част! Пратете ги и во Грција малце!

Ако не знаеше каменот темелник на првата сала беше лупнат два дена пред изборите.Иначе и според устав не е дозволено да се покренуваат владини проекти во време на изборна кампања! Ама кој е законот тука??

И кажи ми - Народов е се побогат или посиромашен а?

И научи што уствари значи зборот комуњар! Прочитај за основните принципи на комунизмот,и прочитај некои комунистички изјави.Би требало да ги препознаеш во нечии постапки и изјави...

На млекарите од Битола им беа ветени пари од Министерството за Земјоделство.Кога не им ги исплатија и кога овие се спремаа за протести беа повикана на ПОЛИЦИСКИ РАЗГОВОР!

ти со твоите 18-тина години доста знаеш :
- платите кои им рипнаа за 10 %
- во однос на второ и трето болдирано : има светска криза т.е момент кога некој се збогатува , а неко јосиромашува ( незнам дали си запознат ? )
- онаа истата за килограм тутун 45 денари , за женско јагне 2000 денАри , за литар млеко 2 денари - што во суштина е на 1000 кг тутун - 45 000 , на 50 јагниња - 100 000 , на 10 000 литри млеко за месец е 20 000 денари - па ако се виде фактот дека до пред три-четири години беше ништо сега е „боље“ .
- ти сега си средно и одлично знаеш политикологија за хато - можеби сум лаик ( што е надвор од доменто на моите знаења ... така да во право си сигурно ) и изгледа си во право дека е подобро да сме фиром и во нато и еу ... јас не го делам тоа мислење , не сакам да бидам дел од таа нацистичка багра и да бидам ( мојот народ ) да биде за потсмев , како сме биле бедни или како сме пошле да им ги гнасиме традициите и државите - јас несакам да бидам дел од лицемерни квази идеологии ...
- македонски бизнисмени ... наши , баши твој проблем со начинот на толкување .
- побогат - политичарите , посиромаше - зависи кој како ... на тебе и твоето расудување оставам - споредено со 2004 , инаку се кажува , ама кога сакаш така нека биде - терај .
- млекарите - не ги зедоја парите од свид-милк - ама ... тутунарите од штрајкот во 2004-та оние истите кои штрајкуваа на преминот ново село - добијаа кривични , беа малтретирани и тепани ... и пак не добијаа ништо .

за зборот комуњар = нешто валкано , подло , дволично , арогантно , кој за себе мисли дека е нај нај ... за моето читање пишување ( види пост погоре - немаш право да помислуваш не да дискутираш - имам титула -м-р достае засега ) а условувам . ако се препозна во горенаведените твој проблем јас не те спомнав никаде ти се закачи ... или харедија од штабчето да се пропагира па оп ...

Точно, но и во договорот со Грција не беше специфициран зборот ВЕТО, туку "попречување". А Грција го направи токму тоа. Зар не се сеќаваш на неодамнешната изјава на Бакојани дека планирале да го направат тоа во секој случај?

А и како може нашата дипломатија да се носи со грчката? Имаме ли милијарди долари за купување на оружје со кои се купува и ставот на Франција и другите земји?

Никоја влада немаше да ја внесе Македонија во НАТО во 2008 освен ако не подлегнеше на грчкиот ултиматум.

Па токму така попречување! Значи не е ВЕТО! Грција тоа го изведе на многу паметен начин.Дипломатски ги доби и другите земји.
Викаш немаме милијарди а? Па што се правиме тогаш силни дека можеме без ЕУ и Нато? На никому нема да му бидеме дораснати ако не седнеме на иста маса со нив! Ќе си играат со нас како сакаат!
И тоа не е ултиматум.Се работи за преговори. А и да не потсетувам на изјавата на тогашниот коалиционен партнер Еленоски...Која после била “извадена од контекст“ Значи тогаш ставот беше еден,а сеа друг? Или воопшто немаше став...

ти со твоите 18-тина години доста знаеш :
- платите кои им рипнаа за 10 %
- во однос на второ и трето болдирано : има светска криза т.е момент кога некој се збогатува , а неко јосиромашува ( незнам дали си запознат ? )
- онаа истата за килограм тутун 45 денари , за женско јагне 2000 денАри , за литар млеко 2 денари - што во суштина е на 1000 кг тутун - 45 000 , на 50 јагниња - 100 000 , на 10 000 литри млеко за месец е 20 000 денари - па ако се виде фактот дека до пред три-четири години беше ништо сега е „боље“ .
- ти сега си средно и одлично знаеш политикологија за хато - можеби сум лаик ( што е надвор од доменто на моите знаења ... така да во право си сигурно ) и изгледа си во право дека е подобро да сме фиром и во нато и еу ... јас не го делам тоа мислење , не сакам да бидам дел од таа нацистичка багра и да бидам ( мојот народ ) да биде за потсмев , како сме биле бедни или како сме пошле да им ги гнасиме традициите и државите - јас несакам да бидам дел од лицемерни квази идеологии ...
- македонски бизнисмени ... наши , баши твој проблем со начинот на толкување .
- побогат - политичарите , посиромаше - зависи кој како ... на тебе и твоето расудување оставам - споредено со 2004 , инаку се кажува , ама кога сакаш така нека биде - терај .
- млекарите - не ги зедоја парите од свид-милк - ама ... тутунарите од штрајкот во 2004-та оние истите кои штрајкуваа на преминот ново село - добијаа кривични , беа малтретирани и тепани ... и пак не добијаа ништо .

за зборот комуњар = нешто валкано , подло , дволично , арогантно , кој за себе мисли дека е нај нај ... за моето читање пишување ( види пост погоре - немаш право да помислуваш не да дискутираш - имам титула -м-р достае засега ) а условувам . ако се препозна во горенаведените твој проблем јас не те спомнав никаде ти се закачи ... или харедија од штабчето да се пропагира па оп ...

Не брзај,полека!
Свид-милк беше една од најголемите надежи и инвестиции за Груески..Што се случи?

Кои се придобивките од субвенциите? Дали се исплаќаат? и дали знаеш дека додека се добијат има да потрошиш дупло по администрации и собирање потребни документи!

Економската криза е нешто ново(значи оваа година) нели немаше многу да се одрази на Македонија? Нели владата имаше пакет мерки? Последниов месец ипол има 20.000 отпуштени. Нормално дека мора да се почувствува и кај нас,ама каде се мерките? Буџетот е полн како никогаш досега!

А многу ми е жал и криво што еден м-р,не може да го објасни зборот кој толку сака да го користи! комуњар=комунист(така го употребувате,во тој контекст).Значи поврзано е со комунизмот.Како идеологија комунизмот има ставови.И реков дека ќе ги препознаеш во нечии изјави и постапки.(Не мислев на тебе,погрешно ме разбра!)

Нема мене што да ми наредуваат од штаб.ВМРО е на власт моментално.Рејтингот им паѓа.Значи вас може да ви наредуваат да пробате да им го кренете!:wink:

Па токму така попречување! Значи не е ВЕТО! Грција тоа го изведе на многу паметен начин.Дипломатски ги доби и другите земји.
Викаш немаме милијарди а? Па што се правиме тогаш силни дека можеме без ЕУ и Нато? На никому нема да му бидеме дораснати ако не седнеме на иста маса со нив! Ќе си играат со нас како сакаат!
И тоа не е ултиматум.Се работи за преговори. А и да не потсетувам на изјавата на тогашниот коалиционен партнер Еленоски...Која после била “извадена од контекст“ Значи тогаш ставот беше еден,а сеа друг? Или воопшто немаше став...

Дека Грција е подобар играч од нас е јасно. А и не е работата дали се ние правиме силни или не, и не е дека не сакаме да влеземе во НАТО и ЕУ.

Едноставно, тоа што се бара од нас е сржта на нашата народност и државност. Со секое наше попуштање ги зајакнуваме позициите на сите наши соседи, не само на Грција. А ако го предадеме името, ќе станеме аморфна маса која секој ќе може да ја гмечи како сака. Веќе нема да заслужуваме да се нарекуваме народ. Види колку сме поделени сега. Ако се самоизбришиме, дали ќе се сплотиме или уште повеќе ќе се разделиме?

Бугарите веќе пуштаат пробни балони и почнаа да им се придружуваат на Грците во нивните барања. Што мислиш, колку време ќе им треба и на останатите соседи да се придружат во "играта"?

Инаку, не ми се верува дека уште има луѓе во Македонија кои сеуште говорат за преговори. Во моментот кога името стана услов за влез, "преговорите" станаа ултиматум.

An ultimatum (Latin: the last one) is a demand whose fulfillment is requested in a specified period of time and which is backed up by a threat to be followed through in case of noncompliance.

• in diplomacy, the threat to declare war, to take other military action or to impose sanctions such as trade restrictions or embargoes.
Ние сме условени да го смениме името. Ако не го смениме, ќе го блокираат нашиот влез во ЕУ и НАТО. Тоа е далеку од преговори, тоа е далеку од компромис. Тоа е најчиста форма на ултиматум.

Единствен излез од ситуацијата е цврст и непопустлив став како тој на Месиќ. Треба да им дадеме на знаење дека која и влада да дојде на власт, нема да го добијат тоа што сакаат. Вака, со вакви срамни и бескрајно глупи изјави на некои наши политичари, што ќе ги спречи Грците едноставно да чекаат нови избори и подобри времиња?

Единствен излез од ситуацијата е цврст и непопустлив став како тој на Месиќ

Во право си ама кај нас ако рече некој дека не е за НАТО со вакви условувања, соросоидите ќе го растргнат како волци.

Истото му се случи на Иванов на дебатата на А1.

Во право си ама кај нас ако рече некој дека не е за НАТО со вакви условувања, соросоидите ќе го растргнат како волци.

Истото му се случи на Иванов на дебатата на А1.

А од друга страна, хрватскиот колега на Милчин ја поддржува својата влада во нивниот спор со Словенија.

ОГЛЕДАЛЦЕ ОГЛЕДАЛЦЕ каде се двете плати на администрацијата???( и кој ке биде казнет??? нели има закони и казни???) огледалце огледалце пали се ти и понатаму ,,,,
може некој КАНАДЕР во најва да те изгасне... огледалце огледалце ако дефицит од 2,9 МИЛИЈАРДИ ЕВРА не е БАНКРОТ тогаш што е??? ПАРИ НЕМА ЗА ,стечајците,бранителите,млекарите.... или има... ОД КОГА портокаловото стана РОЗОВО???? или пак спотовите сега ке се розови ,,или пак шмизлата ке ја префарбате....
СОНЕ војвода ???? ЗАЕВ за разлика од сите др.политичари има работено ЗЕМЈОДЕЛИЕ( струмичани си го знаат) и СЕТА СВОЈА ИЗБОРНА ПРОГРАМА ЈА РЕАЛИЗИРА( СО ОПШТИНСКИ ПАРИ) па ке тепа со 7,500 илјади гласа ,и ке гласаат и дпмне за него нормално си работи човекот ,, и доста веке за Заев ВИ ДОКАЖАВМЕ КОЛКУ ГО ЦЕНАТ ВО СТРУМИЦА толку,

Додека не седнеме на иста маса со Грците и не бидеме рамноправни ќе си играат со нас!!!
Преговорите се комплексна работа! Никој не чепка во идентитетот и јазикот! Се работи само за однос помеѓу нас и Грција? Кој вели дека кога ќе влеземе во НАТО и ЕУ не можеме пак да го смениме името(или поточно да ја тргнеме евентуалната наставка или претставка)? Само што тогаш ќе бидеме на исто ниво со Грција! И тие во НАТО и ние.И тие во ЕУ и ние! Тогаш ќе бидеме исти! Нема да можат да си играат со нас!

И немој да не споредуваш со Хрватска! А немој ниту Словенија со Грција!
Ние многу повеќе зависиме од ЕУ и НАТО.
А и ЕУ и НАТО многу повеќе зависат од Грција отколку од Словенија

А од друга страна, хрватскиот колега на Милчин ја поддржува својата влада во нивниот спор со Словенија.

Па сега секој со свој памет. Ние како најсреќна земја на свет, за опозиција ги имаме генијалеците од сдсм, блескавите универзитетски професори што ни ебаа матер на државава.

BiTuhe:

Sto kenkas be. Od 99 do 2006 site porazi gi slavavte kako pobeda. Izgubivte 1999, 2000, 2002, 2003, 2004. Znaci 5 pati po red,a lazete deka do sega nikoj ne zagubil tri pati po red kako sdsm.
Tek lazenjeto so rekordno osvoenite glasovi da ne go spomnuvame ? ili sakas da analizirame ciklus po ciklus da vidis deka nikogas ne ste pobedile so brojki kako sdsm.

A koi izbori bea vo 2003-ta?

Чушки бе, оти лажеш бе? Јас лично имам членови на семејство, административци, и минатата седмица ја зедоа фебруарската плата. Задоцнување нема. До кога ќе лажете?
СДСМ- традиционални лажговци :pos2:

Додека не седнеме на иста маса со Грците и не бидеме рамноправни ќе си играат со нас!!!
Преговорите се комплексна работа! Никој не чепка во идентитетот и јазикот! Се работи само за однос помеѓу нас и Грција? Кој вели дека кога ќе влеземе во НАТО и ЕУ не можеме пак да го смениме името(или поточно да ја тргнеме евентуалната наставка или претставка)? Само што тогаш ќе бидеме на исто ниво со Грција! И тие во НАТО и ние.И тие во ЕУ и ние! Тогаш ќе бидеме исти! Нема да можат да си играат со нас!

И немој да не споредуваш со Хрватска! А немој ниту Словенија со Грција!
Ние многу повеќе зависиме од ЕУ и НАТО.
А и ЕУ и НАТО многу повеќе зависат од Грција отколку од Словенија

Ај не не` прави дебили, Грција УЛТИМАТИВНО БАРА да потпишеме промена на име за сите употреби со меѓународен договор, со кој ќе ни се забрани понатамошно менување на името.

Сведмилк не е државна фирма, па народот да ги бара парите од Владата.
Ама како си комунал, толку се разбираш :pos2:

а тоа што 10 до 2 бил само на отварањето... ? на една телеви3ија 3бори друго, на друга нешто сосема трето...

Еве ви го и космодисков
:pos2:

Љубе Бошкоски успеа да им украде 150 000 гласа?! Кое е тоа членство?
Добро,СДСМ се лажговци,ништо не исполниле...
Само сакам некој да ми каже едно исполнето ветување на Груески?!
Инвестиции? 12345 спортски сали? Настава со компјутер пред секое дете?
А да не ги спомнувам ставовите и постигнувањата што се од национален карактер...

Додека СДСМ беа на власт,Америка не призна под уставно име,станавме кандидати за ЕУ...
Вмро додека беа и се на власт-Имаше граѓанска војна,не не примија во НАТО(не избркаа).

А знам дека не сакате да го споредам ваш Ѓорѓе со било кого. Ве жалам и вас и нас со таков претседател!

И да,заборавив.. Дали знаете кој стои за Бошкоски,кој си ги препиша неговите гласови,и кој со тоа се прогласи за многу важен политички субјект во Македонија?

Се исплака малку, да ти помине маката?! СДСМ пропадна како партија, освои само 4 општини, а следните избори и тие ќе ги изгуби, а на парламентарните нема да има ниту 10 пратеника. Како само крахира СДСМ и на овие избори, абе не можеше ниту 20% од вкупните гласови да освои.
Зошто? Зошто само за лажење, малверзации и крадење ги бидува:wink:

Ѓорге е супер чоек, важно е Македонец и не е грчки шпиун и платеник, кој си го продал газот на Грците, за разлика од некои ваши комуналци. Македонецот мисли сега со глава, не верува веќе на лагите на Дебилијан и сличните на него комуланци.

Ako laze forumdzija "gol i zol" kako intel,togas da ne stane zbor za sdsm koi cekaat da dojde istroseniot politicar B.C.za da gi reformira.Nekoj spomna deka za da se sfatelo sto znaci zborot komunjar trebalo da se znaat osnovnite prinsipi na komunizmot kako filozofija (parafrazirano,ama sustinata e taa).Za informacija na toj "osvesten" komunjar,komunizmot,isto kako i fasizmot se ekstremni dvizenja i filzofii,a od nesto sto e ekstremno moze da proizlezat samo licnosti so izvitoperen um,i asocijalno odnesuvanje,von od site civilizaciski tekovi.Nema potreba da barame primeri vo literaturata-samo pustete vesti - vrie od takvi SDS-frikovi.
Neograniceni se samo vselenata i gluposta,iako vselenata moze i da ima kraj - Ajnstajn

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom