СДСМ - ШО НАПРАВИ ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Serdarot
  • Време на започнување Време на започнување
:icon_roll Важи

Гарфилд рече: Играч, беше опоменат, еве, да не мислиш дека се шегуваме, втора опомена пред бан.жолт картон! Уште еден и :banned:

yin yang напиша:
ВМРО ДПМНЕ имаше 4 години да докаже дека Велија е крив. Не направи ништо. Сега СДСМ сака да го гони.

А го гони? Башка пред ВМРО ДПМНЕ кој беше 6 години на власт? :wink: Дали тогашната власт сакаше да стори нешто за таквите?

Туу бре ме направивте да читам 16 страници за тоа што направило Сдсм,
и тоа за ништо.Никој,ама никој ништо не направил во Македонија од овие генерации денес -туку е се обратно.
Кога дојде Тито на власт од процесот на Селјанизација влеговме во процеси на Градовизција,популарно наречена индустријализација и патарификација.И од овчари направивме бравари,а од козари -стругари.

Требали су нам пролетери за комунизам па смо их створили-Кардељ

Мостови,патишта одмаралишта.

И то је другови и другарице било све наше,некоме мање некоме више,а ондак су дошли неки нови клинци

-веројатно изјави Тито,...некаде .

И овие клинци изјавија дека сме имале лошо структуирана индустрија.
Загубариии кој им ја цедат крвта и потта на

-наше старо сеоско становништво ,зато што ти сељаци хране наше индустријске пролетере сакупљене по солитерима.

И така тие клинци длабоко зарија да уништат се што е пролетерско,индустриско,градско...ке делат државно земјиште
по Мариовските падини и клисурите на Треска и Црна.

Став-Врачамо људе на село...па сви су они и онако сељаци-простаци
кад саде паприке и домате у саксијама по солитерима-Милка Планинц

На крај знам дека илјадници Македонци пукаат во себе од радост што донесе демократијата во нивните домови.Илјадници Македонци пукаат од радост што се испусти и разграби све што беше наше,некому помалку некому повеке.
Ееј,-која земја денес на Балканот има пари да од темел изгради рафинерија или пошта или железара и да не ги набројувам илјадниците комплекси кој буквално постанаа играчка во раце на партиски дебили.

Абре денес една самопослуга Рамстор се дискутира како којзнае што,а не машини кој се испустија по милиони долари.Една флуросцентка во Рафинерија кошта 550 сад долари,во Рамстор 8 сад долари.Која глупава споредба .
Држава продаје у име народа-народ на улицу тезгира и пита
се од чега че да живи-Анонимци.
Ги видов и Љупче и Бране со лопата врака-кај што позираат за новинари.
Чаре?-Дајте им ја лопатата за стално,не ги бива за друго.

Tuka samo so ne ni tgnalo

Ne se dobivat izbori so toa . Dosta ni e od Guevski barem ovia od SDSM gi biva na maabet nekako polesno i ide so bukvite R,L i dr. Inace Gusar poarno nesto da se grade piramidi piramidi toa ti e ne go svakaj toa tolku tragicno .
Koga ke dojde Guevski ke ima poveke "picini" za da si napraveme maabet.
Ke se videme

Yin Yang сосема те разбирам што сакаш да кажеш ама верувај она што се чита од твоите постови тука шири сосема поинакво значење.
Верувај- од овие сеа што се на власт ПОЛОШИ НЕМА .И тоа го кажувам ова со толкава горчина зошто лично имам искусено колку се злобни , неписмени,продадени , непосветени на ништо друго осим на фотељата... Има и исклучоци меѓу нив али ептен се ретки.
Абе ВМРО беше лошо ама коа беа они - шо викаат луѓево- крадеа ама оставаа и за народот ама овие сегашниве -без усул се ! Од овие гомна што они не бутнаа сеа искачање тешко. Точно дека тука све беше сјебано пред да дојдат они на власт али они дојдоа на власт демек да средат некои работи ,да поживее народов еднаш барем поубаво а не да им ги укинат и тие малце привилегии што ги имаа.Е место да средат они укакаа.Ептен се занигде и те молам не ги брани во ниеден момент зошто искрено не постои еден добар збор што може да се стаи у корелација со нив.

da te pitam

Src kazi mi sea 2001 koj bea na celo na drzavata ?
Nemam drug komentar .

Мене?Ако е за мене - не разбрав у кој контекст ме прашуваш?

P.S Мислам дека те сфатив а поправи ме ако грешам.Ни тие не беа добри ни овие не се.Исти к***ц два примерока. Разликата меѓу нив постои ама е минимална.Додека се мењаат овие две партии на власт - Македонија само може да тоне - развој на било кое поле ќе биде SF ....

uredu e

preska to so mu go napisav na gusar isto ti e .
Tito , Kostovski onaa Liljan od LDP neznam koj drug ke pravat partija sea i situacija.
Tito sea e na vlas ke koalicirat so nekoe VMRO ako dojdat na vla znaci on pa e u vlasta
Kostovski neli e tako na sk ska poveke da bide presednik na RM
Onaa potpresednickata saka da stane predsedatel na parlamen
Sea VMRO NP se grebe od SDSM taka?
znaci sekako koj i da dojde na vlas isto se faka .
Moe samoi da si ja branam mojta strana , oti sam uveren deka se poarni , sea situacijata so Albancite e taa nikoj ne moze da ja smene . Oni si imat podrska od zapad i nemozes nisto da smenes i koe i da e VMRO isto ke bide
Me razbiras ?

E pa shto ste zapnale tolku po Sdsm,-vakvo-takvo...Sega se shefoj na vlada i drzhava,golema odgovornost na niven grb,i gi zbiraat na konsultacii "protivnicite" koj apla se slozhile so mali zabeleshki-kolku da se reche "ete - opozicija sme".
A vo stvarnost rabotava e shto na site zadnicata
im e nechista,zashto se brisheni so Amerikanska toaletna hartija i
kako ke im se svirne-taka i se postrojuvaat.Vo sluchajov so Gruevski i Vmroto
odavna e poznata dolzhnosta i ulogata na "Amortizer za kontroliranje na volumenot na oscilaciite na javnata neplanirana gnevnost".
Praktichno toa znachi deka nie si sme Banana republika.

И се додека ќе имаме муабети од типот овие крадеа ама...
Нема ама, нема вака или така...
Краделе?
Краделе.
Е тогаш како за сите крадци суд.
Кога некој се нафатил да владее, ќе го прави тоа како што треба.
ЁИ не треба да имаме изговори од типот - овие вака направија затоа ние сега мораме така да направиме...
И сте се запрашале зошто никој не покренува судска постапка, а сите кукаат дека им оставиле празна каса и тн.
Или дека ја почнале работата, па сега морало да се доигра орото...
Е па не мора...
Зошто никој не се запраша зошто имаме толку проблеми на секој чекор, туку за се ги обвинуваат медиумите...Ако не беа медиумите ќе живеевме поубаво...
Па и ние овде на форумов сме некаков си медиум

и во продолжение...
Што направи СДСМ
10526.jpg

три ГОДИНИ ОД УБИСТВОТО НА ЈОСИФОСКИ
Секоја вечер ни пукаат пред куќата и кошот

Како јагне ни го оттргнаа Ванчо, ни го зедоа курбан за цело Тетово, за Македонија, низ воздишки раскажува Весна Јосифоска, мајка на матурантот што беше убиен на денешен ден пред три години додека играше кошарка со другарите. Тетовското јавно обвинителство, три години по злосторството поднесе обвинение против Бурхамедин Нухиу од селото Порој, поради основано сомневање дека на 19 октомври 2002 година со умисла го убил Ванчо Јосифоски.

Според обвинението, Нухиу од автомобил "опел аскона" во движење, со рафал од автоматско оружје пукал во групата од 30-ина момчиња додека играле кошарка на импровизираното игралиште покрај стариот градски стадион во Тетово.

Ванчо почина на игралиштето, на само стотина метри од својот дом, а тешко повредени беа Душко Билбиловски и Небојша Стојановски.

Мајката на Ванчо не може да ги скрие болката и горчината.

- Боли, премногу ме боли. Душата ми поцрне за него оти беше чист како солза. Не можам да сфатам како може некој ладнокрвно да пука во деца и три години слободно да шета, а никој ништо да не преземе? Се будам со неговиот лик, а најтешко ми е кога ќе излезам од порта и погледот ќе ми запре на кошот. Нема повеќе спокој и живот во Тетово за моето семејство -вели таа.

Задлабочена во последните подготовки за парастосот, кој ќе се одржи денеска на тетовските гробишта, вели дека таа, сопругот Веле и ќерката Симона бараат од државата да им помогне да ја продадат куќата и да се казни убиецот.

- Никој не сака да ни ја купи куќата. Знаејќи за трагедијата, ни нудат многу ниска цена. Чукнавме на многу врати, кај премиерот, претседателот на државата и кај јавниот обвинител за да ни помогнат, да ни најдат привремено сместување во Скопје, додека не ја продадеме куќата. Но, ништо од тоа. Празно остана и ветувањето од кабинетот на Црвенковски дека некој спортски објект ќе го носи името на Ванчо. И пратеникот Зоран Томиќ никаде го нема, иако велеше дека ќе ни помогне. А, Ванчо, еден месец пред да го убијат, гласаше за него - се потсетува мајката разочарано.

Додека го уредува цвеќето пред кандилцето, кое постојано гори покрај кошот, низ солзи вели дека по убиството на Ванчо никој не стапнал на игралиштето. Дури годинава неговите другари Бојан, Михајло, Владе и Небојша почнале да играат кошарка.

- Тука и по три години е исто. Речиси секоја вечер кога поминуваат со возила пукаат пред кошот и пред куќата. Не вознемируваат и праќаат порака да си одиме. Се чувствуваме како злосторници, како ние да сме виновни - вели Весна.

Судскиот процес против Нухиу се очекува да почне месецов. Нему, најверојатно, ќе му се суди во отсуство, бидејќи не е достапен за органите на прогонот. Против него е распишана и потерница.

Нухиу во отсуство со две пресуди на Основниот суд во Тетово веќе е осуден на по 6 години затвор за две други кривични дела. Тетовското јавно обвинителство поднесе жалба за овие две судски пресуди барајќи да бидат преземени построги судски санкции против Нухиу.:(
ДНЕВНИК

rambo напиша:
Ne se dobivat izbori so toa . Dosta ni e od Guevski barem ovia od SDSM gi biva na maabet nekako polesno i ide so bukvite R,L i dr. Inace Gusar poarno nesto da se grade piramidi piramidi toa ti e ne go svakaj toa tolku tragicno .
Koga ke dojde Guevski ke ima poveke "picini" za da si napraveme maabet.
Ke se videme
Abe Rambo, Rambo, zlatno dete si a komunjarce. Slusam ke si odil so Tito, e ako, ako pametno od tvoja strana.
Sto se odnesuva do piramidite, alal da im e na SDSM&Co. duri i egipjanite mozat voda da im nosat na nasive.
Za Gruevski, on ti e brat edinstven Minister u Makedonija (do sega imalo vkupno nad 130 Ministri), pozadi kogo nema nikakva afera, tuku samo uspesi. E takvi ni trebaat na nas!!! NE DEMAGOZI, kako ti sto vikas, bivalo gi za maabet. GRUEVSKI e maher za EKONOMIJA, a toa e toa sto i treba na MAKEDONIJA. Sto se odnesuva do "R"-to na Idniot premier, paaa znaes, vo EKONOMIJA NEMA "R"!!!
Pozdrav i kazi sea kako se dvizi BERZATA!!!:)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom