СДСМ се повлекува од Парламентот

• Креатор на темата Креатор на темата Sprite
  • Време на започнување Време на започнување
Е сега тек...
пошто они ќе се повлечеле од парламент,
ќе ја врзам главата у чалма и ќе прогласам тридневна жалост.
Ај у.п.м. :vozbud:

A nasive se treskaat so izjavi deka platite vo Zagreb bile po 800 evra prosek, sto ne e tocno. Luge so visoko obrazovanie na rakovodni mesta vo Zagreb zemaat visoki plati, od 3000 do 4000 kuni, neto.
Slovenija e najsilna, vo sekoj pogled, minimalna plata momentalno im e 400 evra, a rabotnik zema max. do 800 evra neto, sto e pak slicna plata kako vo Avstrija.
Strancite vo Avstrija zemaat neto po 800 -1000 evra mesecno, nikoj ne im dava poveke. Trebaat da rabotat na 2 rabotni mesta, da bi mozele da zemat po 1300-1400 eur mescno i da imaat solien zivot.
Nitu vo EU ne e sjajno momentalno, a vikaat deka e momentalno najdobro vo nordiskite zemji i Irska.

Hahahahhahahahaa...... Epa u nordiskite zemji nema vakvi eftini nacionalisti, lecivata im vladee 75 od 82 godini, pa najdobro se zivee.... :)))
btw u Hrvatska e prosecna plata nakaj 4500 kuni so bi doslo nakaj nasi 42000 denari..... pa sea vidi ti kolku evra e toa... :) ako imate firmi tamu ubavo e da proveris informacii pred da zboris....
+ dodatna informacija za rabotnot mesto sto go rabotam tuka za 400 evra, vo HR bi zemal 1300..... , a do pred 3-4 godini bevme skoro isto... pa sea ti vidi koj sto pravii....

1.Smilenski ne e osloboden, tuku od nekolkute dela za koi e obvinet, osloboden e samo za edno, a za drugite ima pravosilna presuda so kazna zatvor. Zatoa ne lazi, iako lagata e sostaven del na sekoja izjava na komunal., vo nedostig na argumentirani i izdrzani fakti.

2.Sekoj so polozen pravosuden ispit moze da stane sudija, a doticniot gospodin go ima istiot polozeno pred 30 godini. Voedno, coekot nema nikakov kriminal napraveno, dodeka sudiite na SDSM imaat milioni imot, a sekoj ke se prasa od kade, so plata od 500 evra.

3.Tie sto gi narekuvas kriminalci od DPMNE, na primer Lambe e osuden na 4 godini zatvor za mestenka na tender vreden 1.5 milioni evra, dodeka vasiot Zajak si namestil tender vreden 8 milioni evra i sega za komunalite Lambe bil kriminalec, Zajakot bil nevin :pos2: Za mene sekoj onoj sto e kriminalec, bez razlika dali e DPMNE ili SDSM, treba da se kazni.

1.Смиленски со неговите триесет, четириесет или незнам колку дела што ги има, и направи невидена штета на оваа држава, која се мери во стотици милиони евра, а се процесуирани половина од нив. И некако под чудни околности, казната од ден на ден се повеќе му се намалува.
Мислиш дека ќе го добие заслуженото ?
Јас мислам НЕ.
Ќе одлежи уште една две години...и пак под некои чудни околности ќе биде ослободен...тука сме, ќе праиме муабет...здравје и живот.

2. Немој да ми кажеш дека дотичниот Јово Вангеловски, заслужено дојде на местото Претседател на Врховен Суд. Партиска заслуга.
Одговори ми...зошто тие игри кои трајат два месеца веќе, само за да не влезе Цаца Николовска, да му го загрози местото загарантирано од партијата на Јове. Ја знаеш Николовска ? Кој повеќе заслуги има за тоа место ? Или и она е комунал ?

3
. Во тоа е работава, што тие што ги викам криминалци...а ти ги викаш патриоти, се осудени...докажано...а не се во затвор. За Заев постапката сеуште започнува. Нека се докаже, па нека оди во затвор колку што заслужил...
Ама не е тоа работата.
Работата е да се сатанизира секој, кој му стои на патот на семоќниот.
Чуму тие бламажи вчера.
Беа потребни ?
Неможеше фино лепо, без некоја помпа да се повика Заев на разговор, па да му се поднесе една кривична...и...да се тера работата како што е ред во секоја демократија.
Ниту опозицијата ќе протестираше.
Ниту од Заев ќе се направеше херој.
Но како што спомнав.
Филингот на грујо не ќе беше ист.
Па затоа камери, пораки...бламажи...глупости.

усте немозам да си сватам како мозеше да се дешава она. протести пред судови, туркање со полиција за што? за одбрана на еден осомничен за проневера и ПРОНЕВЕРАААА! па не заев не шекеринска кој и да е нека гние таму ако е вистина (цовекот не виновен додека не се докаже вината) сите што имаат направено ваков криминал треба да бидат затворени па макр тоа било и самиот грујо ради ваквите заевци сме на вакво дереџе никакво.

што ако бил успешен градонацалник дај те ми мене 7 000 000 па јас лично ке вложам 6 000 000 од "моите пари" во мојата општина и ќе бидам најуспешен градоначалник лесно е со лесни пари!

Da ne se lazes slucajno?SDSM e demokratska partija i sto ocekuvase?Da sedat mirno vo Sobranieto,a nadvor go apsat najdobriot niven clen i najdobar Gradonacalnik vo Makedonija,sakale toa da gp priznaete ili ne.Narodot znae deka Zaev e nevin i ne e kriminalec pa zatoa protestirase.A i samoto rakovodstvo na DPMNE znaese deka e vinoven Gradonacalnikot na Aerodrom pa zatoa se kriese,za da ne gi povrzat so negovite dejanija.
соње маа секој нареден пост ти е дамбетер од претходниот ... демократија во парламентарна демократија како што е Македонија се брани во ПАРЛАМЕНТ не пред суд... народот ништо не знае а Заев ако си земал процентче... тој е криминалец... па незнам колку добро нек напрајл ак се огрешил и за 5% провизија КРИМИНАЛЕЦ Е !!! А исто така за да биде криминалец требе да одлучи судот.. а нели судот е независен и правичен... а Заев едноставно нели има право на одбрана... ак може нек се одбрани ак не 1+- во Идризово не е на одмет :)

Hahahahhahahahaa...... Epa u nordiskite zemji nema vakvi eftini nacionalisti, lecivata im vladee 75 od 82 godini, pa najdobro se zivee.... :)))
btw u Hrvatska e prosecna plata nakaj 4500 kuni so bi doslo nakaj nasi 42000 denari..... pa sea vidi ti kolku evra e toa... :) ako imate firmi tamu ubavo e da proveris informacii pred da zboris....
+ dodatna informacija za rabotnot mesto sto go rabotam tuka za 400 evra, vo HR bi zemal 1300..... , a do pred 3-4 godini bevme skoro isto... pa sea ti vidi koj sto pravii....

Premnogu dobro sum zapoznat so toa koj moj kolega kolku plata zema:)
A statistikata na HR i SRbija, nemaat vrska so realnosta.
Sto vika eden moj kolega od Zagreb, ne znam koj zema prosecni plati, osven politicarite:) Ne e se` ona kako sto se prikazuva.
A za 1300 evra plata vo HR malo morgen. Vo Wien prosecnata plata e tolku, a Hrvatska e oddalecena od Avstrija 50 godini. Iako ima nekoi rabotni mesta koi se mnogu plateni. I kaj nas vo Johnson Control zborat deka informaticarite zemale po 1500 evra plata. Ama tie luge se brojat na prsti.

Hahahahhahahahaa...... Epa u nordiskite zemji nema vakvi eftini nacionalisti, lecivata im vladee 75 od 82 godini, pa najdobro se zivee.... :))).

Ако ако, кај нас нема да биде тука левица, ич да немаш гајле.
Прво требе сви паразите(бај световид), да се истребе.
Знаеш де сдс.. Може и некој од другите. Ама најмногу сдс.
Се сдс да ви ги поебам пичињата. Ама се бунат. Значи некултурен народ.
Ама што да се очекува од закоравена комуњара.

Епа сдсм врши од надвор притисок на
Смиленски вчера е ослободен.
Можеш да прерпоставиш зошто........?
Прво ,кажуваш лага и правиш сценарио еден том од тоа,за после тоа следниот пост да признаеш дека лажеш.Имаш ли граница во глупостите кои ги трескаш на форумов ,или дефинитивно ти фрлаат по нешто да шириш пропаганда и невистини.И не ти е прв пат ,редовно шириш лаги и дезинформации Како човек да им замери на копиљациве од 13 години што се глупираат ,поред едно зелено старо магаре.........
Ќе одлежи уште една две години...и пак под некои чудни околности ќе биде ослободен...тука сме, ќе праиме муабет...здравје и живот.
Ајде кажи дали знаеш на колку години е осуден Смиленски , и по кој закон колку може да му се намали казната.После вршење на голема нужда треба да си го избришеш газот , па голем си мајку му ......... :icon_bigg

Прво ,кажуваш лага и правиш сценарио еден том од тоа,за после тоа следниот пост да признаеш дека лажеш.Имаш ли граница во глупостите кои ги трескаш на форумов ,или дефинитивно ти фрлаат по нешто да шириш пропаганда и невистини.И не ти е прв пат ,редовно шириш лаги и дезинформации Како човек да им замери на копиљациве од 13 години што се глупираат ,поред едно зелено старо магаре.........

Ајде кажи дали знаеш на колку години е осуден Смиленски , и по кој закон колку може да му се намали казната.После вршење на голема нужда треба да си го избришеш газот , па голем си мајку му ......... :icon_bigg

Така е пријателе.
Кажувам лаги...правам сценарија, признавам дека лажам, немам граница во глупостите што ќе ги кажам...дефинитивно ми фрлаат нешто да ширам пропаганди и невистини...и не ми е првпат..
Нека биде како што ти ќе кажеш.
А и плус не мислам да се замарам и им докажувам нешто на такви поштени и културни како тебе, кои не можат еден пост да напишат без лична навреда...

А тоа што ме читаш, е убаво за тебе.
Можеш и нешто поразлично да слушнеш за случувањата во твојата држава, освен оние вообичаените...дека секогаш едните се во право.

Realen (po realen amin) brat tebe grujo ti e bre nocna mora ...ako vaka produzis ke pocnes koa gleas u ogledalo da go gleas grujo (zaklucokot e od potipisot)..:) A ovoa so pikaskite ljupco mu se javil na grujo :pos2::pos2::pos2: ti si bre da snimas film ..Milco Mancevski moze voda da ti nosi :)...Tebe ocigledno ne ti e do drzavava i do nejzinite raboti ti protiv covekov neso licno imas izgleda ...
Najrealno te citam u poslednive 4-5 dena pa samiot ti se zameri so mnogu na forumov branejki go tvojot licen stav(i toa smo vo edna nasoka) i pri toa na sekoja replika na drug ti se fakas grujo grujo grujo...nebare grujo e prv i posleden premier.... e toa u realen svet se vika ZESTOKA OPOZICIJA(postujem).....Ali pak ke spomenam OPOZICIJA...Neznam kako i sto rabotis ali ti predlagam u skoro vreme da se priklucis u politickite vodi (samo ne kaj grujo zs ne go sakas) ke imas odlicno mesto tamu ...:helou:Pa koj znae so ovakva drzava posle nekolku godini (sledejki go patot na B.C) samo so dobri izjavi, moze ke stanes i presednik pa ke ne opraes,od kaj da znaes :)

Нашава опозиција како договорена со бугарската, која вчера исто така го напуштија Парламентот-и ќе започнат процедура за да го отстранатПарванов.
zx500_527555.jpg

„Опозиционните лидери напуснаха вчера с'вета при президента с решението, че започват процедура за отстранјаването на П'рванов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom