1.Smilenski ne e osloboden, tuku od nekolkute dela za koi e obvinet, osloboden e samo za edno, a za drugite ima pravosilna presuda so kazna zatvor. Zatoa ne lazi, iako lagata e sostaven del na sekoja izjava na komunal., vo nedostig na argumentirani i izdrzani fakti.
2.Sekoj so polozen pravosuden ispit moze da stane sudija, a doticniot gospodin go ima istiot polozeno pred 30 godini. Voedno, coekot nema nikakov kriminal napraveno, dodeka sudiite na SDSM imaat milioni imot, a sekoj ke se prasa od kade, so plata od 500 evra.
3.Tie sto gi narekuvas kriminalci od DPMNE, na primer Lambe e osuden na 4 godini zatvor za mestenka na tender vreden 1.5 milioni evra, dodeka vasiot Zajak si namestil tender vreden 8 milioni evra i sega za komunalite Lambe bil kriminalec, Zajakot bil nevin :pos2: Za mene sekoj onoj sto e kriminalec, bez razlika dali e DPMNE ili SDSM, treba da se kazni.
1.Смиленски со неговите триесет, четириесет или незнам колку дела што ги има, и направи невидена штета на оваа држава, која се мери во стотици милиони евра, а се процесуирани половина од нив. И некако под чудни околности, казната од ден на ден се повеќе му се намалува.
Мислиш дека ќе го добие заслуженото ?
Јас мислам НЕ.
Ќе одлежи уште една две години...и пак под некои чудни околности ќе биде ослободен...тука сме, ќе праиме муабет...здравје и живот.
2. Немој да ми кажеш дека дотичниот Јово Вангеловски, заслужено дојде на местото Претседател на Врховен Суд. Партиска заслуга.
Одговори ми...зошто тие игри кои трајат два месеца веќе, само за да не влезе Цаца Николовска, да му го загрози местото загарантирано од партијата на Јове. Ја знаеш Николовска ? Кој повеќе заслуги има за тоа место ? Или и она е комунал ?
3. Во тоа е работава, што тие што ги викам криминалци...а ти ги викаш патриоти, се осудени...докажано...а не се во затвор. За Заев постапката сеуште започнува. Нека се докаже, па нека оди во затвор колку што заслужил...
Ама не е тоа работата.
Работата е да се сатанизира секој, кој му стои на патот на семоќниот.
Чуму тие бламажи вчера.
Беа потребни ?
Неможеше фино лепо, без некоја помпа да се повика Заев на разговор, па да му се поднесе една кривична...и...да се тера работата како што е ред во секоја демократија.
Ниту опозицијата ќе протестираше.
Ниту од Заев ќе се направеше херој.
Но како што спомнав.
Филингот на грујо не ќе беше ист.
Па затоа камери, пораки...бламажи...глупости.