Сателитскa антена

• Креатор на темата Креатор на темата mishko
  • Време на започнување Време на започнување
dali nekoj znae:

ima li dreambox Wireless? nov nekoj?

a dali obicniot moze da go koristam na wireles, bidejki nemam kako do kabel..

fala od napred.

i za sto sluzi toa sharing? dali e neophodno? kazete nesto.
pozdrav

dali nekoj znae:

ima li dreambox Wireless? nov nekoj?

a dali obicniot moze da go koristam na wireles, bidejki nemam kako do kabel..

fala od napred.

i za sto sluzi toa sharing? dali e neophodno? kazete nesto.
pozdrav

кабел ти е потребен за интернет, а интернетот е потребен за шеринг. шерингот е размена на картици... на пр. јас имам скај ук, ти имаш тотал тв, трет има скај ит... и.т.н. и правиме размена на нашите картици и сите тројца ги гледаме кодираните канали од овие пакети. Ако немаш кабел, Дримбокс може да функционира и праку акцес поинт кој дополнително си го купуваш. Не постојат и ни стари ни нови модели на Дримбокс со вајрлес. Доколку сакаш да гледаш ФТА канали, односно некодирани канали не ти е потребен Дримбокс, се што ти треба е тањир, конвертор и ефтин ресивер. ФТА канали има многу, ама прашањето е што може да се гледа на тие канали, а одговорот е практично ништо интересно, барем за мој вкус. Диги ТВ пакетот сеуште функционира во награ 2 систем на кодирање кој преку емулација е достапен и на обичен ресивер... тука во овој пакет има одлични канали, меѓутоа на крајов на месецов (барем така се шушка) и овој пакет преминува во нов систем на кодирање - Награ 3, по што МРАК!!!

п.с. Шеринг е нелегален начин на гледање на сателитска телевизија. Иднината на кардшерингот е несигурна како и секоја нелегална работа на овој свет. Денес го има, утре го нема. Големите магнати вложуваат големи пари во борба со пиратите и искоренување на шерингот, а во некои земји се случија апсења на луѓе што нудеа комерцијални сервери, иако тие апсења сеуште имаат симболично значење. Што ќе биде господ знае, ама додека трае ќе се гледа!

може ли истово да се употреби со sky star 2 и ако мозеш подетално да објасниш
Фала

najdobro e da si zemete dreambox 500s i seringot ne se plaka toj mozete da si go namestite samite. a jas samo za vas ke vi dadam konkretno upatstvo kako da si namestite samite.

odis dyndns.org tamu kreiras acc username end pass,vnatre si kreiras hostname koja glasi vaka primer: markomkd.dyndns.org i go aktiviras samo next next i aktiviran e.znaci pamtis se od ovde user pass i hostname adresata i vleguvas vo ruterot so go imas doma.vleguvas vo nego 192.168.1.1 user:admin pass:admin:vo ruterot ima edno DDNS vo nego gi pisuvas Hostname:primerot:markomkd.dyndns.org ,DDNS Server:dyndns.org , username:toj sto ste go kreirale i pass: toj sto ste go kreirale. isto taka vo ruterot otvarame port vo NAT pa virtual server taka e kaj mene private ip adresa :192.168.1.35 toa ke bide ip adresata od dreamot koja ke ja kreirate podocna vo nego private port:stavate primer 6000 , pod type:UDP publik port isto 6000 i selektirajte i save.toa e toa za ruterot i dyndns zavrsena rabota.Odime vo dreambox vo communication setup:Sada ćemo pristupiti konfiguraciji na Dreamboxu. Stisnite tipku menu, pa odaberite setup, pa Expert setup. Zatim odaberite Communication Setup, isklucete go DHCP ako je uklucen, te upišite pomoću tipki na daljinskom upravljaču IP: 192.168.1.35; Netmask: 255.255.255.0; Type: LAN; Nameserver: 192.168.1.1; Gateway: 192.168.1.1, čekirajte Enable Network i vnesete port 6000 na kraju odaberite save.TOA E SE ZA POSTAVUVANJE SHARING.Sega se instalira total commander za da mozes da kreiras tvoja d linija.Malku odmor i ke go pisam finishot.:):)

Prvo treba vo totla commanderot da se povrzete so dreamboxot vaka:idete NET pa FTPConect pa new connection vo session:dreambox vo Host name :192.168.1.35 ip od dreambox username:root pass:dreambox odite OK i spoeni ste vo dreambox.sega odite var pa keys pa cwshare stiskate F4 za da vlezete vo cwshare brisete se od nego zoso toa ne e potrebno i pisuvate M: { markomkd.dyndns.org { AC1324FE }} I: { 03 }
X: { 10 }
N: { 01 01 03 3F 4000 6000 }
S: { 03 02 02 } 23F6 247E 1D5B 1D56 13EF
W: { 01 01 01 } 1FFF obavezno pazete na razmah mesto kaj zagradite ova moze da go kopirate osven se razbira markomkd koe ke bide sosem drugo ime.Posle odime ponatamu na notepad si kreirame svoja D linija koja ke glasi vaka: D: { markomkd.dyndns.org { xxxx 6000 { AC1324FE { A3 A3 }}}} ovaa linija ke ja prakate na luge na sat-times.com ili na nekoj drug forum ako najdete vo tema za Gbox Exchange Free. ke dobiete povratna privatna poraka so negova D linija koja ke ja vnesete vo cwshare gore navedenoto primer toj sto vi pratil D linija: D: { felipdomenec.dyndns.org { xxxx 24563 { 9A1B8C7D { A3 A3 }}}} toa xxxx e vsusnost vasiot port od dreambox koj vie go kreiravte i vie go smenuvate vo 6000 prakate na poveke luge gi vnesuvate d liniite idete restart na dreambox i imate free sharing koj vsusnost e besplaten i go koristat za komercijalni celi. i uste nesto vo ke si simnete vo dreambox emulators g box toj e za d linii.i ako znaete stave te si softver: Nabilosat Enigma1 DarkStar II - DM500 polesen e za koristenje.TOA E SE ZA CARD SHARING. I od mene eve vi forum za satelicka: http://perfect-digitalsat.com za tockite za sharingot na ovoj forum morate da zasluzite za da vlezete vo nego.Inace ima mnogu korisni raboti koi ke gi naucite za dreambox za dyndns za ruterot i za povrzuvanje dreambox so netot. vo forumot sum potpisan sasemkd slobodno prasajte za pomos ako zaglavite negde. Pozz

ova I: { 03 } odi nadole pod M: { markomkd.dyndns.org { AC1324FE }}

може ли истово да се употреби со sky star 2 и ако мозеш подетално да објасниш
Фала

za ova so me prasuvas neznam eve ti strana mnogu dobra i ke ti objasnat se perfect-digitalsat.com srpsko-hrvatska-makedonsak e stranata i pomagaat za sekoj problem jas od tamu nauciv za da si namestam shering free.

AKO MOZE MALO POMOC JA SUM VO TOTAL COMANDER I PRATIM SVE UPASTVOTO SAMO NE ZNAM KAKO DA PRATIM C LINIJU KADE DA STISNEM VO TOTAL COMANDER ZA DA GO PRATIM C LINIJATA I KADE DA GO NAJDEM TOJ STO KE MI PRAKA C LINIJA ????? HVALA MNOGU SASEMKD

Некој да сподели искуства со Dreambox 800 HD?

sasemkd dali moze i ako moze licno so tebe da razmenimo linije.
ako e mozno hvala unapred mnogo do site ovie raboti sto si
nauciv od tebe do sego mnogo sum zadovolen od tvoja strana
stvarno si legenda sasemkd pozdrav....?????

serverot mi e poln nemozam da se razmenuvam poveke.stavaj linii do max 15-20 zosto moze da dojde do rusenje na serverot ako imas mnogu.ke najdes kvalitetni linii na sat-times ima dobri linii.
Gi otvori li kanalite so sheringot sega se li e vo red?
pozz

ne sase neman nikakov shering uste ne gledam nisto nitu mozam da dobijem linija od nekogo tuku i ne znam kako toa ide kako da dobijem od sat-times F:linija mie gotova i C: linija mislam moja. ne mozam povratna C:linija da dobijam od sat-times ako moze od tebe nesto sasemkd...poozzz.

pa odi vo sesija nadole CCcam Exchange Free i prakaj im na privatno tvoja napravena c linija i ke ti pratat i oni c linija i ke si ja stavis preku totalcomanderot sega ke ti pratam linija na sat times ke ti stigne vo poraki.

sasemkd jas sum http://sat-times.com/ ja primiv porakata no C: ?????

sasemkd genija si legenda fallaaaaaaaaa mnugoooooooooooooooooooo

otvaram sveeeeeeeeeeeeeeeeeeeee falaaaaaaaa legendooooooooooooooo
SASEMKD

na koja veb strana mozem da ja proverim serverot ako ima nekoja adresa.ne ja zna.??????

sasemkd

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom