Сателитскa антена

• Креатор на темата Креатор на темата mishko
  • Време на започнување Време на започнување
najdobro e da si zemete dreambox 500s i seringot ne se plaka toj mozete da si go namestite samite. a jas samo za vas ke vi dadam konkretno upatstvo kako da si namestite samite.

odis dyndns.org tamu kreiras acc username end pass,vnatre si kreiras hostname koja glasi vaka primer: markomkd.dyndns.org i go aktiviras samo next next i aktiviran e.znaci pamtis se od ovde user pass i hostname adresata i vleguvas vo ruterot so go imas doma.vleguvas vo nego 192.168.1.1 user:admin pass:admin:vo ruterot ima edno DDNS vo nego gi pisuvas Hostname:primerot:markomkd.dyndns.org ,DDNS Server:dyndns.org , username:toj sto ste go kreirale i pass: toj sto ste go kreirale. isto taka vo ruterot otvarame port vo NAT pa virtual server taka e kaj mene private ip adresa :192.168.1.35 toa ke bide ip adresata od dreamot koja ke ja kreirate podocna vo nego private port:stavate primer 6000 , pod type:UDP publik port isto 6000 i selektirajte i save.toa e toa za ruterot i dyndns zavrsena rabota.Odime vo dreambox vo communication setup:Sada ćemo pristupiti konfiguraciji na Dreamboxu. Stisnite tipku menu, pa odaberite setup, pa Expert setup. Zatim odaberite Communication Setup, isklucete go DHCP ako je uklucen, te upišite pomoću tipki na daljinskom upravljaču IP: 192.168.1.35; Netmask: 255.255.255.0; Type: LAN; Nameserver: 192.168.1.1; Gateway: 192.168.1.1, čekirajte Enable Network i vnesete port 6000 na kraju odaberite save.TOA E SE ZA POSTAVUVANJE SHARING.Sega se instalira total commander za da mozes da kreiras tvoja d linija.Malku odmor i ke go pisam finishot.:):)

Prvo treba vo totla commanderot da se povrzete so dreamboxot vaka:idete NET pa FTPConect pa new connection vo session:dreambox vo Host name :192.168.1.35 ip od dreambox username:root pass:dreambox odite OK i spoeni ste vo dreambox.sega odite var pa keys pa cwshare stiskate F4 za da vlezete vo cwshare brisete se od nego zoso toa ne e potrebno i pisuvate M: { markomkd.dyndns.org { AC1324FE }} I: { 03 }
X: { 10 }
N: { 01 01 03 3F 4000 6000 }
S: { 03 02 02 } 23F6 247E 1D5B 1D56 13EF
W: { 01 01 01 } 1FFF obavezno pazete na razmah mesto kaj zagradite ova moze da go kopirate osven se razbira markomkd koe ke bide sosem drugo ime.Posle odime ponatamu na notepad si kreirame svoja D linija koja ke glasi vaka: D: { markomkd.dyndns.org { xxxx 6000 { AC1324FE { A3 A3 }}}} ovaa linija ke ja prakate na luge na sat-times.com ili na nekoj drug forum ako najdete vo tema za Gbox Exchange Free. ke dobiete povratna privatna poraka so negova D linija koja ke ja vnesete vo cwshare gore navedenoto primer toj sto vi pratil D linija: D: { felipdomenec.dyndns.org { xxxx 24563 { 9A1B8C7D { A3 A3 }}}} toa xxxx e vsusnost vasiot port od dreambox koj vie go kreiravte i vie go smenuvate vo 6000 prakate na poveke luge gi vnesuvate d liniite idete restart na dreambox i imate free sharing koj vsusnost e besplaten i go koristat za komercijalni celi. i uste nesto vo ke si simnete vo dreambox emulators g box toj e za d linii.i ako znaete stave te si softver: Nabilosat Enigma1 DarkStar II - DM500 polesen e za koristenje.TOA E SE ZA CARD SHARING. I od mene eve vi forum za satelicka: http://perfect-digitalsat.com za tockite za sharingot na ovoj forum morate da zasluzite za da vlezete vo nego.Inace ima mnogu korisni raboti koi ke gi naucite za dreambox za dyndns za ruterot i za povrzuvanje dreambox so netot. vo forumot sum potpisan sasemkd slobodno prasajte za pomos ako zaglavite negde. Pozz

ova I: { 03 } odi nadole pod M: { markomkd.dyndns.org { AC1324FE }}

a eve vi tutorial za cccam server Necu vas sada maltertirati sa cijelim configom i sta koji dio znaci jer takvih tutoriala ima 100000.

Ovo ce biti practical guide, i u ovom dijelu cu vam objasniti 2 osnovne cccam linije. Nakon sto ovo savladate, bez problema cete moc sami napravit c i f linije sa postavkama koje vam odgovaraju...

Osnovne linije su C i F.
F linija sluzi tome da nekom date pristup na svoj cccam server. Dakle ovdje doslovno odredjujete neciji username i password i sta moze od vas gledat i dijelit.

C linija je nesto sasvim drugo. Ona sluzi da se netko moze spojiti na neciji server. U c liniji se nalaze podatci bitni za spajanje na F liniju na nekom serveru.

Ajmo prvo napraviti jednu F liniju

F: perfect digitalsat 2 0 0 { 0:0:2 }

dakle ova linija ima slijedece elemente

perfect = username
digitalsat = password
2 0 0 = dajete kartice koje imate ali makismalno do hop2 ( da je tu recimo 3 0 0 davali bi te kartice do hop3 ili 5 0 0 dajete kartice do hop5 )
{ 0:0:2 } = koliko puta osoba koja se spoji na ovu F liniju moze reshareat kartice, znaci dat jos nekom te vase kartice. ( { 0:0:2 } znaci da osoba moze gledati na svom dreamu vase kartice i podjeliti ih sa jos jednom osobom, dakle kartice se koriste 2 put. Ako stavite 0:0:3 znaci da se vasa kartica moze koristiti 3 puta odnosno jednom se gleda i dvaput se jos dijeli laicki receno.)

Znaci sto smo sada napravili, omogucili smo pristup nekom sa username perfect i password digitalsat da gleda sve nase kartice do hop2 i da osim sto ih moze gledati moze i dati nekom svom prijatelju koji ih moze samo gledat a ne vise dijelit.

ajmo sada napravit tom vasem prijatelju C liniju koju cemo mu poslat
pa da covjek moze gledat i djelit nase kartice

dakle c linija bi bila

C: vas.dyndns.org 12000 perfect digitalsat no { 0:0:2 }

sta sada ovjde sta znaci:
vas.dyndns.org = to je vas dyndns name
12000 = port koji se definira u cccam.cfg inace 12000 je default
perfect = username
digitalsat = password
no = to je odgovor na pitanje zelis li koristiti softcam.key pa da dream radi kao na keyse, odgovor moze biti i yes
{ 0:0:2 } = zelim primiti sve kartice od ove osobe do hop2. Ovaj broj moze biti slobodno i { 0:0:3 } jer isto dobro radi.

Sta smo sada tu napravili:
napravili smo to da se sada osoba kojoj smo poslali ovu c liniju
i koja ju je stavila u svoj reciver moze spojiti na nasu F liniju koju smo napravili prije ove.

Dakle za nasu liniju:

F: perfect digitalsat 2 0 0 { 0:0:2 }
vrijedi c linija
C: vas.dyndns.org 12000 perfect digitalsat no { 0:0:2 }

i to je zapravo sva mudrost.
Izbacio sam sve nepotrebne elemente, ovo je osnovna stvar
za osnovno spajanje i primanje. Naravno sada tu mozemo dodati jos milion parametara dodatnih, ali to necete naci o ovom tutorialu. Ovo je Begginer guide i takav ce i ostati.

liniite za cccam gi vnesuvate vo ETC folderot pa vo cccam.cfg e ovde e malku razlicno od gbox liniite znaci ovde za sekoj prijatel so sakate da razmenite linija kreirate nova F i C linija toa odi vaka F: perfect digitalsat 2 0 0 { 0:0:2 } C: vas.dyndns.org 12000 perfect digitalsat no { 0:0:2 } toa e za eden prijatel so kogo razmenuvate a za drug go menuvate samo username i pass primer vaka: F: perfect1 digitalsat1 2 0 0 { 0:0:2 } C: vas.dyndns.org 12000 perfect1 digitalsat1 no { 0:0:2 } i taka natamu i taka natamu. toa e toa za filozofijata za sharingot koja vie ja plakate po 100-80 evro godisno.

ako pravite shering za d linija portot vo ruterot go stavate na UDP a ako pravite na c linija go stavate na TCP. samo toa zaboraviv da vi objasnam.Tolku od mene i pofalete se ako ste namestile sami ili pobarajte pomos.pozz

SaseMkd , А ке сецкаат програмите многу?

Ако го средам те барам да те частам ;)

pa od licno iskustvo e mnogu dobro secka samo koga ke se iskluci eden korisnik i se prefrluva da vlece od drug korisnik ama toa e neprimetno i se slucuva mnogu retko top e.I za razmena na liniite na http://www.sat-times.com/ za d linii se razmenuvate vo Gbox Exchange Free a za c linii vo CCcam Exchange Free . jas koristam Cccam i mnogu e dobro pogotovo ako imate korisnici so lokalni kartici a gi ima takvi se naogaat.pozz

Глеам се разбирате од сателитска горе доле , па едно прашање .

Пред некое време ставив дома DreamBox 500 , највеќе за да глеам фудбал , меѓутоа желба ми е да гледам на SkyItaly , е сега најголем проблем имам со нив , ми сецка , ми се гаси и такви глупост . Што е проблемот ? Дали и на друг некој му сецка ? инаку сателитската ја земв од бисер 270 евра , со платени 50 евра за првата година . Да не е до нив проблемот ?

Ве молам за одговор , за помош !! Фала однапред

Пред некое време ставив дома DreamBox 500 , највеќе за да глеам фудбал , меѓутоа желба ми е да гледам на SkyItaly , е сега најголем проблем имам со нив , ми сецка , ми се гаси и такви глупост . Што е проблемот ? Дали и на друг некој му сецка ? инаку сателитската ја земв од бисер 270 евра , со платени 50 евра за првата година . Да не е до нив проблемот ?

До нив е проблемот јавувај им се и жали се

audiofill kaj si zalavil vo totalcommanderot?? nemozes da se povrzes so dreamboxot ili neso ne e jasno so linijata kako se pravi??? i kazimi za koj server pravis sharing za cccam ili gbox???

zaclenisie na perfect-digitalsat.com toj ti e srpsko hrvacki/makedonski forum za satelicka.A vo vrska so prasanjeto moze da ti e do Cccamot neznam koja verzija e zoso nesto citam na forumot deka na nekoi ne raboti ima najnov cccam 2.1.3.Prati poraka na toj forum i ke ti pomognat zoso Satelickava e slozena mnogu ima dosta raboti za ucenje.pozz od sasemkd

martin.gerrard : Nemozam da vi prakam privatni poraki zosto go nemam ispuneto uslovot za prakanje.Vaka ja procitav porakava so si ja pratil na perfect.Ubavo ti objasnile deka problemot e do toj sto ti go naplaka sheringot.Zbori si so nego zosto ti plakas da gledas bez seckanje barem taka nudat.On si ima napraveno shering i si razmenuva linii so drugi luge a ovde po makedonijava si naplatuva za da vi stavi shering.Moze nema dobar korisnik (ima visok ping na netot) sto ja ima kartickata Sky Italy.koga ti secka moze toj korisnik simnuva nesto od net i zatoa imas ti problemi a koga nemas nikakva slika na tie programi toj korisnik se izgasil toes go isklucil dreamboxot i nemoze da se spodeli vrska so liniite i ti kako korisnik ne mozes da gledas.Bidi si aktiven na Perfect forumot i ke pobaras da vlezes vo cs zonata.Prepisi go ova upatstvo sto sum go napisal na kajgana forumot i koga ke ti zavrsi sheringot napravisi licno sam i nema da imas nikakvi problemi.Shering ke si napravis na Cccam kako sto si plakas sega.

http://img211.imageshack.us/img211/4...ika1dyndns.jpg
gi vnesuvame podatocive
http://img211.imageshack.us/img211/630/dyndns2.jpg
odime vo hotmail da go verifikuvame accto i potoa se logirame.
http://img94.imageshack.us/img94/9431/dyndns3.jpg
1-odime my services pa Add Hostname
http://img211.imageshack.us/img211/9296/dyndns4.jpg
Pod hostname si izmisluvame nase ime odete po slikava i add to card
http://img17.imageshack.us/img17/6831/shering5.jpg
znaci dyndns e kreiran i mora da se aktivira odime next
http://img40.imageshack.us/img40/4969/shering6.jpg
i na kraj odime Activate services i toa e toa za dyndns mora da gi zapomnite username pass i hostname accto za da gi vnesete podatcite vo ruterot povremeno vleguvajte vo hostname i samo save za da se update ili vo support simnete dyndns updater toa e lesno nemora sliki.
ZA Ruterot i Dreambox konfiguracija na net:vleguvas vo Ruterot 192.168.1.1 user:admin pass:admin:vo ruterot ima edno DDNS vo nego gi pisuvas Hostname:toj sto ste go kreirale primerot:skopje.dyndns.org ,DDNS Server:dyndns.org , username:toj sto ste go kreirale i pass: toj sto ste go kreirale. isto taka vo ruterot otvarame port vo NAT pa virtual server taka e kaj mene private ip adresa :192.168.1.35 toa ke bide ip adresata od dreamot koja ke ja kreirate podocna vo nego private port:stavate primer 12000 , pod type:TCP publik port isto 12000 i selektirajte i save.toa e toa za ruterot i dyndns zavrsena rabota.Odime vo dreambox vo communication setupada ćemo pristupiti konfiguraciji na Dreamboxu. Stisnite tipku menu, pa odaberite setup, pa Expert setup. Zatim odaberite Communication Setup, isklucete go DHCP ako je uklucen, te upišite pomoću tipki na daljinskom upravljaču IP: 192.168.1.35; Netmask: 255.255.255.0; Type: LAN; Nameserver: 192.168.1.1; Gateway: 192.168.1.1, čekirajte Enable Network i vnesete port 12000 na kraju odaberite save.
Ostana uste Total commander da se podesi za da vleguvame vo dreambox i da kreirame i vnesuvame c linii:
http://img705.imageshack.us/img705/4955/slika1zz.jpg
za da se povrzeme so dreambox
http://img163.imageshack.us/img163/6872/slika2y.jpg
odite new connections vo sledniot prozor pisuvate sesion:dreambox
Hostname:IP od dreambox ili primerov 192.168.1.35 username:root pass:dreambox ok i connect i vlezeni sme vo dreambox.
http://img638.imageshack.us/img638/4626/slika3.jpg
vleguvame var.
http://img163.imageshack.us/img163/5310/slika4w.jpg
pa vleguvame etc.
http://img638.imageshack.us/img638/2526/slika5.jpg
selektirame cccam cfg i stiskame F4 da vlezeme vo nego.ke vi se otvori notepad i ke pisuva referati od toa se briseme da bide prazno.
http://img20.imageshack.us/img20/1884/slika6q.jpg
znaci jas veke napraviv edna f linija primer korisnikot se vika tester vo sat-times.com i sega preku privatna poraka mu prakame c linija koja ke ja kreirame vo notepad znaci taa c linija mu ja prakame na nego ne ja save u cccam.cfg
http://img683.imageshack.us/img683/8250/slika7.jpg
kako sto gledate vo notepad spremiv c linija sto ke mu ja pratime na prijatelov da se razmenime i cekame od nego povratna c linija koja pak ovaa negovata ke ja stavime vo cccam.cfg za da se dobie vrska.Znaci F linijata sto ja pravime primerot
F: tester tester1 2 0 0 { 2:0:0 } mora da bide ista so C linijata sto ja kreirame znaci isto e username:tester i pass tester1.Za sekoj korisnik pravime razlicna f i c linija znaci posle za drug pravime F: ivan ivan23 i C: skopje.dyndns.org 12000 ivan ivan23 { 0:0:2 } i taka natamu i aka natamu mislam deka dobro vi objasniv so slikive .

Здраво на сите,
земав сателитска со мотор, dreambox receiver, и имам проблем да ја наместам пошто сум во зграда и треба да ја наместам на кров. Освен тоа ми треба и некој кој што ќе ги знае подесувањата на моторот и сателитската на идеална позиција. Ако некој ги работи овие работи, пишете ми цена и број да го контактирам

Жална вест:
по масовната замена на картички во државите каде што се присутни, ДигиТВ од вчера веќе почна со исклучување на некои од каналите. ДигиФилм 1 и 2 од вчера се пренесуваaт само во Награ3, а во периодов што следи истото ќе се случи и со останатите канали. Целосната трансформација од Награ2 во Награ3 треба да заврши во текот на месец април. Тоа ќе биде крај на еден убав период од нашите животи... :uvo:

R.I.P. ДигиТВ преку емулација...

Nema da se sluci toa u brzo vreme eve ti sto e rabotata:

Digi TV odspojen Nagravision 2 na prvom programe DigiFilm 1 i 2

RCS / RDS, operatora multi-regionalni satelitska pay-TV Digi TV, napravio je danas u jutro 12.2.2010 promjenu uvjetnog pristupa za dva programa. PPV (Pay Per View) kanala 1 i DigiFilm DigiFilm 2 se više ne distribuira u starom sistemu Nagravision 2 (CAID 1801). Ove stanice su ponuđene korisnicima u Republici Češkoj i Slovačkoj.

Filmski programi DigiFilm 1 i DigiFilm 2 zatim su jedini sistem kodiranja Nagra Media Access i sustavi CAID 1802 i 1880 (oba Nagravision). U praksi to znači da operator ima počela faza odspojite stari sustav Nagravision, zbog čega nam se znatan financijski gubici zbog mogućnosti neovlaštenog recepcije plaćenih sadržaja.

Kanali DigiFilm su još uvijek samo programe iz izbornika Digi TV-om, koji više nisu šifrirani stari sustav s 2 Nagravision CAID 1.801 operatora th Platforma isključen starog sustava na najatraktivnijoj svoje ponude - PPV usluge. To potvrđuje parabola.cz informacije poslužitelj koji razmjena kodiranja kartica u Rumunjskoj, a okupljanje je tempo. Što se događa dalje? Vjerojatno će se kraj starog sistema Nagravision 2 na premium kanala kao što su HBO, postupno čak i osnovni izbornik.

tehnički parametri DigiFilm 1 i DigiFilm 2:
Satelit: Intelsat 10-02 (1 ° W)
Frekvencija: 12,607 GHz
Polarizacija: horizontalna
SR: 27500
FEC: 3 / 4
Standard: DVB-S

Rumunjsko tržište je vjerojatno da će biti prvi operator regiji, koja rješava stare oznake sustava. Slobodna razmjena pristupna kartica, ali moraju se održati u svih šest provincija (uključujući i Češka i Slovačka), gdje se nudi uslugu. Inače ne bi pokušati utjecati na odgovarajući operator. Podsjetiti da se broj programa zajednički za nekoliko zemalja - na primjer, HBO 2, HBO Comedy, VH1, Eurosport i mnoge druge programe.

Nagravision 2 sustav Rumunjske za ponudu Digi TV-istrijebit će se vjerojatno u travnju ove godine.

Suočavanje s potencijalnim neovlašteni prijem je potreban zbog nastavak investicijskih usluga. Podružnica RCS / RDS je za Srednju Europu je stekla sljedeće tri sezone emitiranja prava na Premier League nogomet. Vi želite primijeniti na pripremila je program DigiSport, koji planira za Češke i Slovačke.

Ove godine, s obzirom na jaku konkurenciju Digi TV - položaj od 0.8 ° W / 1 ° W tijekom proljeća glavu Centralna platforma UPC Direct. Ovo je nova lokacija će se pomaknuti s trenutnog europskih Astra satelitski sustav, 19.2 sri istočno. Platforma UPC Direct dodavanje novih platiti kanala će također dostaviti programe u visokoj razlučivosti (HDTV).

zdravo jas sum pocetnik na ova tema ako moze malku da mi pomagate vo vrska so dreambox 500s dali treba da mu pratim na nekogo F: linija ili ????
hvala od napred

zdravo sasemkd

:salut:

sasemkd od tebe baram pomos hvala .......

odi po upatstvovo so sliki so e F linijata ja kreiras vo tvojot resiver a c linijata ja prakas na nego. i ke ti vrati on C linija i taa ja stavas vo tvojot resiver.

C liniju saljes peru koga vezes na server.samim tim mu dajes adresu gde da pokuca i na koja vrata.
F linija je linija koju stavljas kod sebe.Sa tim mu stvoris bravu na vratu da peer sa c linijom moze da otkljuca i spoji se na server.
Najprostije receno.
C liniju tvoju saljes drugima a od te c linije uradis f liniju koju stvljas kod sebe.
C liniju kod sebe stavljas moju.TJ onu koju sam ti ja poslao a ne koju si ti napravio.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom