гледај малце поубаво, на претпоследната слика е сликан 8510 како слика у600 самсунг, истата таа слика е ставена како последна во темата, за да го осетите чувството од 8мегапискелна самсунг камера, на мобилен телефон.
(осеќам точкест ќе м`чи на темава).
Ќе м’чам и тоа со право

Реално гледано мегапикселите секаде се само една обична лага. Дури и во дигиталните апарати, не само во мобилните. Кој ќар од 8 мега факинг пиксели? 8 мега пиксели = А3 формат за принт, ама за жал ќе извадиш само 72dpi....а за квалитетен принт се потребни минимум 150, а нормалната пикселација е 300dpi. Башка сликата стинкс, шум пуна капа

Колку рече цена на мобилниов? 820 евриќи? Ќе го ебам за тие пари, не добиваш ништо повеќе од ало ало и плус 8 мега пиксели кои нема да ги употребиш ама баш за ништо

. Што знам камера на мобилен е доволна да биде 1.3 мегапиксели т.е. 800х600 ама барем нека вади топ слика, мене би ми било доволно.
Џену Грл ми го зема зборот од тастатура, ќе купиш ѓаол ипол дигитален апарат кој работи со пента призма и има уште 4674987345 други функции корисни за да извадиш топ слика. Во последно време и големите црни и скапи апарати не се веќе толку големи...ама се поскапи

но сепак по функционални
Како и да е, имаш фини апаратчиња (џебни) за 100-200 евра, што имаат исто така многу пиксели а вадат 100000 пати подобра слика од мобилниов.
Не ја гледам функционалноста на камерата, едноставно кажано
ШТО ЌАР ОД ТИЕ 8 МЕГА ПИКСЕЛИ? До кога ќе живееме со комплексот на кој му е поголем......
....апаратот на мобилниот