Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Сосема е нормално да не можете да сфатите како е да се живее без нога, без вид, без пола мозок. Замислете да сте како Steven Hoking, а да бидете без таков мозочен капацитет за такви достигнувања. Што ќе правите? Да не можете да мочате без придружба? Да мора некој гомната да ви ги гледа бидејќи сами не можете да се исерете на раат? Да, морам да бидам волку детален, затоа што не сфаќаме колку е тоа тешко, која е целта за продолжување на животот? Не можеш потомок да оставиш, неможеш кариера да бркаш, неможеш ни да се смееш, ни да доживееш убави работи во животот. Која е поентата? :toe:

Сосема е нормално да не можете да сфатите како е да се живее без нога, без вид, без пола мозок. Замислете да сте како Steven Hoking, а да бидете без таков мозочен капацитет за такви достигнувања. Што ќе правите? Да не можете да мочате без придружба? Да мора некој гомната да ви ги гледа бидејќи сами не можете да се исерете на раат? Да, морам да бидам волку детален, затоа што не сфаќаме колку е тоа тешко, која е целта за продолжување на животот? Не можеш потомок да оставиш, неможеш кариера да бркаш, неможеш ни да се смееш, ни да доживееш убави работи во животот. Која е поентата? :toe:
Сето тоа ми е многу јасно бидејки и тоа фсушност и ми е струката! но не зборуваме за таков вид на проблеми! тоа е навистина тешко ДА! но некои луѓе не размислуваат така... За нив и најмалечкиот проблем на пример те напуштил/а момчето/девојката и тоа ли е причина за која треба ди си го одземеш животот? Ве молам за секој проблем има решение... Сепак треба да сме среќни бидејќи не сме како некои луѓе што ги спомена....

mnogu zalno ...... takva mu bila sudbinata, i toj samiot ne saka da bide vo takva polozba, da go izdrzuvaat, neguvaat, nitu pa da gi izmacuva drugite pokraj nego ......a za samoubistvo poradi nekoj(a) ..... tinkkkk mislam deka ima mnogu pogolemi problemi od takvi gluposti .... za se ima resenie, sigurno ne e posleden(na)..... zalno e za takvite luge kako steven hoking

Зошто да неможе да се смее и да не доживее убави работи?
Сите ние кои неможеме одредени работи да ги правиме или да си дозволиме да ги направиме, задоволството го тражиме во нешто друго. Среќата може да се најде и во најситните нешта, најбитно е човекот да знае да биде среќен(многумина што ништо не им фали, па незнаат).
Луѓето кои имаат одреден проблем како што наброја нема рака или нога, не е причина да не си го живее животот и дека неможе биде среќен поради тоа. Самоубиство не е решение.. тој некој сигурно има семејство или луѓе кои се грижат за него, го сакаат и нејќат да го загубат. Секако дека ќе му е тешко што неможе се да прави како и другите, но може да биде и среќен ако научи како да се носи со тоа. Знам и такви луѓе и се за вистински восхит.

Едноставно кажано не сме ние тие кои одлучуваме до кога треба да живееме,немаме право на тоа...

Како тоа немаме право на својот живот,кој го има тоа право?Кој е тој што треба да одлучува за нас?Ако донесе некој одлука утре да изврши самоубиство кој ќе му забрани?
Јас мислев сама за себе си одлучувам и дека сум единствена која има право на Мојот живот,тотално ме избуни:icon_frow

Како тоа немаме право на својот живот,кој го има тоа право?Кој е тој што треба да одлучува за нас?Ако донесе некој одлука утре да изврши самоубиство кој ќе му забрани?
Јас мислев сама за себе си одлучувам и дека сум единствена која има право на Мојот живот,тотално ме избуни:icon_frow
Точно ти одлучуваш дали ќе си го одземеш животот! Но едно прашање Ти ли си го даде животот за ти да си го одземеш? размисли за тоа...
Ние сме одговорни за постапките во нашиот живот и никој нема право да ни се меша овде! Но само еден го има правото да каже до кога треба да живееме а тоа не сме ние...

па нема баш да се сложам со тебе Fallen'Angel ! Проблемите колку и да се сериозни и големи никогаш не треба да се помисли на самубиство! НИШТО не се решава со тоа! а точно е дека тие што помислуваат на самубиство се кукавици затоа неможат да се соочат со проблемот !!!! СЕ ИЗВИНУВАМ АКО НАВРЕДИВ НЕКОЈ !!!! Но според мене тоа е така.....

iskreno , ic ne mi e gajle dali ke se slozis ili ne so moeto mislenje .... ali vise koga gi narekuvas "KUKAVICI" ... aj zamisli da ti se samoubie drugar , drugarka , brat , sestra , bilo sto ... so ke kazez za nego .. "ej vidi go coekov , ispadna kukavica , se uplasi i se samoubi ko pederce nekoe" taka ?????

tolku li ste nesposobni da razmislite malce pred da napisete nesto !!! tolku li ne svakjate deka ima luge na koi sto ednostavno ne im se zivee , ja izgubile voljata ... stvarno neznam sto ima tuka kukavicko i pedersko !!! preku glava mi e od vakvi postovi vise !!!

На ова ќе одговорам со прашање...Зошто ми го дале животот како посебна единка од нив,а не сум прилепена за моите родители со главата или телото како паразит?

На ова ќе одговорам со прашање...Зошто ми го дале животот како посебна единка од нив,а не сум прилепена за моите родители со главата или телото како паразит?
веројатно не си била прилепена за нив за да може да ти биде тебе полесен животот, да се осамосталиш како единка и да постигнеш нешто повеќе од нив...

iskreno , ic ne mi e gajle dali ke se slozis ili ne so moeto mislenje .... ali vise koga gi narekuvas "KUKAVICI" ... aj zamisli da ti se samoubie drugar , drugarka , brat , sestra , bilo sto ... so ke kazez za nego .. "ej vidi go coekov , ispadna kukavica , se uplasi i se samoubi ko pederce nekoe" taka ?????

tolku li ste nesposobni da razmislite malce pred da napisete nesto !!! tolku li ne svakjate deka ima luge na koi sto ednostavno ne im se zivee , ja izgubile voljata ... stvarno neznam sto ima tuka kukavicko i pedersko !!! preku glava mi e od vakvi postovi vise !!!
Најверојатно нема така да кажам но секој има свое размислување за случајов...!

a nema taka da kazes neli !!! ... onda drug pat ne pisuvaj gluposti , prvo razmisli malce !
не сум имала такво искуство за да знам како точно би рекла... сепак верувам дека ќе се сложиш со мене дека тоа не е ок! сепак поубаво е кога се живее(со исклучок на оние на кој животот им е пропаст)...

a nema taka da kazes neli !!! ... onda drug pat ne pisuvaj gluposti , prvo razmisli malce !
А ти не рипај и не се пали ко млад мајмун, се што е спротивно од твоето мислење не значи дека е погрешно.:wink:

не сум имала такво искуство за да знам како точно би рекла... сепак верувам дека ќе се сложиш со мене дека тоа не е ок! сепак поубаво е кога се живее(со исклучок на оние на кој животот им е пропаст)...

pa se poznava po muabetot deka si nemala takvo iskustvo ...inace normalno e deka e poubavo da se zivee , ali ako mislis da kazes nesto slicno za tie na koi sto sto zivotot im e propast , prvo pomisli zasto im e takov zivotot , dali se oni krivi za toa ili ne , dali nekoj drug mozda im vlijae na zivotot ... pa posle napisi sto mislis !!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom