Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Мое мислење е дека кртот сакаше да привлече внимание,и јас сосема го разбирам.Пред да почнете со осудите да ви кажам дека сум била на негово место. Двапати. Главниот проблем според мене е што не се цениш доволно. Пиша дека полагаш,што ми кажува дека не веруваш дека со учење ќе постигнеш нешто.
Serpico напиша:
Дечки, ако некој има конструктивен коментар конкретно за другарчето Крт, може да напише. Ако нема, ќе биде бришен. Модер пауар :)

Мои совети:
Научи да привлекуваш внимание на друг начин. Не со сожалување,ниту со паѓање во депресија. Во ред е да зборуваш со некого за твоите проблеми,но внимавај тоа да не биде единствениот начин на кој комуницираш со луѓето.
Најди пријатели што ги делат твоите интереси. И гледај да бидат оптимисти и да те подржуваат максимално.
Оди на психотерапевт. Причините за самоубиство секогаш се психолошки и најчесто не можеш сам на себе да си ги објасниш. Ако сакаш ќе ти дадам број на ПП.
За парите,НАЈДИ РАБОТА. Било каква. Утре иди купи огласник и јавувај се на секој број за кој си квалификуван. Бидејќи за 2 месеци ќе почне школска,а со 5000 не се живее,тти предлагам да се запишеш вонредно и да продолжиш да работиш. Но,никогаш не се откажувај од учење.

И најважно, знај дека депресијата е минлива. Ќе помине кога тогаш. Размислувај позитивно и работи на случајот постојано и за брзо време ќе излезеш од ситуацијава.:helou:

Крт јас дури сега гледам дека си имал проблем...Иначе да ти кажам дека ми е многу мило што си го смени мислењето!!И друга работа сакам да ти кажам, ако некогаш пак западнеш во ваква депресија ти се молам само помисли како ќе и биде на таа твоја златна мајка која се мачела со години да те одгледува????Како ќе и биде на таа мајка да знае дека нејзиното дете си го одземало животот бидејќи му било тешко??Како ќе продолжи таа жена напред кога веќе нема за што да живеее??Друг пат ти се молам не ни помислувај на тоа, сеуште имаш време да се извадиш од тие гомна во кои си потонет и верувам дека ќе се извлечеш...Сакам да знаеш дека и јас те поддржувам, јас сакам да продолжиш понатаму..И не мисли дека те мразат..А ако некој те мрази да знаеш дека си многу повеќе од него..Бидејќи нема да те мрази ако си подолен од него....Тоа запамти го засекогаш!!!!!!:smir:

Цели 5 страници ги прочитав од првиот пост на Кртот,има добри луѓе на форумов,темава е доказ.
Тежок живот тешко се живее,ама знај,те челичи,само напред.
Бидете борци,Кртот ќе најдеш работа,сакал нејќел,само тргни се од дилање,пред да те обележи.
17 години,ее па знаат да бидат тешки,посебно кога немаш подршка,ама ти ја имаш,мислам се гледа дека сите што ти вратија на темава не беше нешто ради реда.

Крт,со тек на време ќе сфатиш дека твоето може да се поправи,не се работи за безизлезна ситуација.Те прочитав уште изутринава и се мислев дали да пишам,еве одлучив да го направам тоа,иако не сакам да зборувам многу за мене.
Еве велиш дека парите се проблемот,така?Тоа што полагаш в училиште,тоа што неможеш да најдеш љубов.Љубовта не се бара,таа едноставно доаѓа,тоа што мајка ти имала тежок живот треба да те мотивира сега да и го исполниш со радост и хармонија,а верувај за да има таква атмосфера парите се на последно место,колку и да звучи банална фразата.Со тоа што ќе си го одземеше животот,мајка ти ќе живееше во вина до крајот на нејзиниот живот,ќе се прашуваше што згрешила.Животот те направил да созрееш порано,и треба да се гордееш со тоа.Ќе се реши се ако ги послушаш горенаведените совети,да не се повторувам.
Што оти не ми недостасувало ништо во животот,оти сум била задоволена и се тоа,кога за мојата болест нема лек.Ја фатив на критични години,во пубертетот и сеуште си носам последици од неа.Ниеден лекар,никакви илјадници евра неможат да ми помогнат целосно да се излечи,знам дека ќе го носам тоа до крајот на мојот живот,во константен страв дека едно утро ќе ме најдат загушена во постела.Не знаеш како е да се бориш за здив,да наоѓаш утеха во една проклета пумпица која ќе ти ги ублажи нападите.Да не знаеш за мирно проспиена ноќ од својата 8 година?Зар мислиш дека некој друг би го трпел тоа цел живот?Па најлесно е да си ги скратиш маките нели?
Сега нападите се се поретки,и живеам нормален живот.Чудо е-велат докторите како болеста колку-толку се повлече.
Биди борец,и уживај во успехот како што сега јас уживам во мојот самостален триумф.Не сум којзне колкав оптимист во реалниот живот,но верувам во подобро утре...верувај се ќе се среди.Ја имаш мајка ти покрај тебе,не имаш нас,се имаш себе што е најважно.

Совет од мене и јас мислев бев пред таков исчекор да земам еден жилет и го чував под перница,секогаш во такви моменти ми доаѓаат триста гласови не вредам не знам ништо само гледам една слика која нема иднина за мене.Како да излезеш од таа ситуација,тешко е стварно,тоа е како гулаб што е повреден со двете крилја и чека времето и некој да го вдоми за да го излечи,имаш другари имаш луѓе што те сакаат,што мислат за тебе,самоубиство не више дури и девојка некоја да ми каже не јас ќе го прифатам тоа како оди на некоја друга девојка.Не сфакај се на душа,јас колку години не сум ни почустувал девојка ни сум ни бакнал па сега дури дознав што е девојка и како треба да се третира со нејзе.Пред тоа колку девојки ми одлетаа,само затоа што им ќутев и затоа што играв според нивните игри.Да таков е животот бев дебел,мислев никој не ме сакаше,ниедна девојка не сакаше да ме погледне ама дур не се пронајдов себе во нешто,еве се пронајдов јас во книгата,во добриот збор иако некогаш луѓето не го ценат тоа што јас им го давам јас продолжувам со мојот карактер тој е мој и не го мењам.Бев толку депресивен што ни мајка ми ни татко ми не ги слушав,твоите се под разведени но тие сепак го сакаат најдоборто за тебе,кој родител тоа не го сака,па зашто те создале не те создале да патиш,те создале да ги продолжиш она што они го почнале а не го завршиле.Најди работа иако е тешко и јас барам,но има некоја работа што можеш да ја работиш секогаш има.За љубов немој како мене да патиш,да јас сум романтичар и давам се за девојка ама сепак,тој романтичар го претварам во заводник,користам зборови манипулирам,користам интелегенција кога не ми е добро,кога сум депресивен и секогаш знам дека на крајот на тунелот има светлина.Пронајди се себе,во нешто тогаш кога ќе почнеш да се сакаш себе како личност и сите негови мани и добри страни тогаш љубовта ќе дојде на твоја порта и ќе бидеш весел како што јас сум сега.Велат дека ако незнаеш да се сакаш себе неможеш да даваш љубов на друга личност,точно е зашто јас бев искомплексирана личност и уште сум,но сепак ги побивам тие комплекси со мојата интелегенција и се што ме прави личноста јас стефан.Поздрав биди среќен и секогаш гледај ја светлината во денот и ќе најдеш некоја личност што ќе го гледате изгревот на сонцето и ќе заспиете на залезот.:smir:

leeeeeeeej se ubiv od chitanje na ovaa tema ali vredeshe ova da se prochita ...

:bravo: DO SITE KAJGANDZII !!!

Искрено кажано, и мене ми дојде мисла да се самоубијам пред подолго време. Бев спремен, и имав се подготвено за да се самоубијам. Но наеднаш, ми текна, што постигнувам со тоа? Тоа е чин на кукавичлук, и наместо да се соочам со проблемите, само бегам. Така нема да стигниш никаде во животот. Што постигнувам со тоа што ќе им нанесам болка на домашните, блиските пријатели, и што ќе им оставам трауми? Треба од некаде да ја најдеш смислата за живот, а не само да се предадеш и да се самоубиеш, бегајќи од проблемите наместо соочувајќи се.

П.С. Крт, пробај ко шо ти викам, размислувај ведро, верувам дека ќе се вратиш на правиот пат.

mnogu teska tema!
najverojatno momentot e najbiten za nekoj covek dali bi izvrsil samoubistvo!dokolku sekoj eden sto pomisluva na takov kraj,si dade barem polovina cas da razmisli,sigurno bi izbral zivot!
zatoa za samiot cin na samoubistvo najbiten e momentot,vo koj problemite dobivaat pogolema tezina i izgledaat nereslivo!

Темава прва ми падна во очи, и ме потсети на еден немил настан... Мој близок другар ми се јави по телефон, и ми рече: "Се јавувам да ти кажам дека уште те сакам, и дека моментално барам повисока зграда од која ќе го завршам својот живот утре, по прошетка низ моето училиште..." Јас прво се насмеав и го замолив да не се шегува со такви работи, бидејќи дента навистина не ми беше до шеги. Потоа тој почна да плаче, и да ме уверува во неговата намера. Јас почнав да се тресам, а гласот да ми трепери. Имав две другарки покрај мене кои ми се смееја цело време. А јас избезумено повторував како папагал: "Не, не смееш, тоа е грев, помисли на твоите, твојот брат, на мене..." Залудно. Тој ми врати дека неговите го мразат, дека никој не му се јавува (нема другари, само јас сум му другарка, меѓутоа детето е многу интелегентно, и можам да кажам дека скоро се знае, а и многу ми помогнал кога ми било тешко), дека никој нема ни да примети дека го нема... Јас сега бев вон себе, не знаев како, со кои зборови да го одвратам од таа намера, почнав да плачам, му кажав дека нема право на тоа, и мислам дека зборовите- те молам- тој ден ги кажав повеќе од милион пати. Зборувавме со прекини, и на крај моите другарки (беа две) ме сфатија сериозно и се обидуваа да ме смират, мислејќи дека тој не мисли сериозно. До крајот на денот, незнам како го одвратив од таа намера. Навистина незнам. Сега преку пораки дознав дека пие апчиња против депресија... Многу му е жал...
Не смееме сами да си го одземаме животот, ако светот не се прилагоди на нас, ние треба да се прилагоиме на него, нели? (Ова беа моите последни зборови кон него, и по долга пауза ми врати: "Добро... Нема... Ветувам...")

Crazy P0Y0L напиша:
од вакви постови преку ку*от ми е....
луѓе не си знаете вие што се проблеми сеуште...не дека ти раскинал дечкото и сеа ’’леееее што ке правам јас’’ или спротивно,има проблеми и проблеми,што ако те силува татко ти????е тоа е веке проблем,зато не туку солејте памет кукавички мукавички и бидете малце реални.
и јас сум против ама...никогаш не се знае.

и мене ми е преку таквото што сите ме разбираат погрешно
каде во мојот пост прочита дека проблемот е дечко/девојка....
абе ајде, од кај знаеш ти кој какви проблеми има...
некогаш и најмалите проблеми изгледаат навистина големи и невозможни за решавање

Gadfly Baba напиша:
Цели 5 страници ги прочитав од првиот пост на Кртот,има добри луѓе на форумов,темава е доказ.
Тежок живот тешко се живее,ама знај,те челичи,само напред.
Бидете борци,Кртот ќе најдеш работа,сакал нејќел,само тргни се од дилање,пред да те обележи.
17 години,ее па знаат да бидат тешки,посебно кога немаш подршка,ама ти ја имаш,мислам се гледа дека сите што ти вратија на темава не беше нешто ради реда.
Da super se site, ja sakav da napisam ama da ne se povtarame , no krtot ima 17 god za nekoja godina ke si se smee za ova:) ubavo od strana na clenovite sto mu pomognaaa:):):helou:

pa ako sfatime deka ne postoi gospod i sfatime deka sme dojdeni na planetava slucajno i neame nikakva cel pa zosto da ziveeme.
Golem broj filozofi go barale odgovorot da najdat nekoa cel vo nasiot zivot. No fakt za da ima cel treba da ima kraj a filozofite morale da baraat nesto e so ke bide vecno i ke nema kraj. I zatoa site raboti so gi zemale ko cel na zivotot gi objasnuvale deka za sekoj kraj ima drug pocetok teznenje kon poveke.
Mene ako me prasate ja bi se soglasil za samoubistvo, no mora da znaes zosto go pravis toa i dali taa pricina vredi ti da go napravis toa. Za mene podobro e covek da se samoubie odosto da povreduva drugi luge.
Kako i da e nikoj ne smee da se samoubie dodeka ne proba da go resi problemot za sve ima resenie no sekako mozete da ne bidete celosno zadovolni od toa resenie. Glupo e covek da se samoubie za ljubov, za nesto materialno ili za problemi vo familiata site gi imame tie problemi probaj da gi resis.
Fakt e site morame da najdeme nekoa cel za zivot ako ja nemas obidise da ja najdes. ( kakva i da e utre mozi ke najdes podobra )

Iam uste da pisuvam ama dosta e i ova so go pisav dosta zbuniva :)

ФАЛА УШТЕ ЕДНАШ НА СЕ НЕМА ДА ЗАБОРАВАМ УШТЕ ВАС ДА ВЕ ИЗГУБАМ.....НЕМА ДА ГО ДОЗВОЛАМ ТОА....СЕГА ЌЕ ЛЕГНАМ И ЌЕ ОДМОРАМ УТРЕ ПОЛАГАМ МОРА ДА СЕ СОБЕРАМ...САМО САКАМ ЕДНА УСЛУГА АКО МОЖЕ?! ОД ТЕБЕ СЕРПИКО БАРАМ ДАЈ КАЖИ МИ КАКО ДА СТАВАМ МОЈА СЛИКА ДА МЕ ВИДАТ СИТЕ КОЈ ВСУШНОСТ СУМ! ќе може ли!?

Milo mi e so forumov odviknal nekoj od samoubistvo :) bravo za site so ucestvuvale

Glupo e covek da se samoubie za ljubov, za nesto materialno ili za problemi vo familiata site gi imame tie problemi probaj da gi resis.
Fakt e site morame da najdeme nekoa cel za zivot ako ja nemas obidise da ja najdes. ( kakva i da e utre mozi ke najdes podobra )

Iam uste da pisuvam ama dosta e i ova so go pisav dosta zbuniva :)

Збунува, да.
Туку кажи ми, кои проблеми според тебе се вредни да си го одземе некој својот ЕДЕН живот? Најчесто се нели тие неколку што ги наброја, но ете, кои ти мислиш дека вредат?

pa ako sfatime deka ne postoi gospod i sfatime deka sme dojdeni na planetava slucajno i neame nikakva cel pa zosto da ziveeme.

Чекај малце, прво, не го мешај тука Господ, затоа што секој има своја одредена слика за него, па и да ја нема, неможеме да го обвинуваме него за се` и сешто што ни се случуваа не е по наша волја.
Второ, кои тоа сфатиме, не пишувај во множина, бидејќи ова е твое мислење-пиши си во прво лице еднина.
И трето, да, можеби случајно сме дојдени на светов, не по наше барање, меѓутоа, кога веќе сме дошле, имаме цел, нашата цел е да постоиме, да го изживееме животот како што треба, рационално, кога е веќе наш- да си го направиме најубав, да тргнеме од себе, да ги отвориме очите и покрај тоа сивило што мислиме дека не опкружува, ние самите да го обоиме розово, со тоа што ке се трудиме за себе, и нема да пропуштиме ништо...
Животот е убав, многу вреди за да се фрли...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom